newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Liget 10 - vezetett séta egyéni és csoportos látogatóknak

Szülinapunk van, ezért szeretnénk különleges ajándékokkal kedveskedni nektek. A Liget 10 sétán elmeséljük a Liget Budapest Projekt első 10 évének legizgalmasabb kulisszatitkait, bejárjuk a legszebb épületeket, és a végén még egy isteni kávéra és egy kiállításra is meginvitálunk. A Liget projekt Európa legnagyobb kulturális tartalmú városfejlesztése, amelynek első 10 évéhez rengeteg izgalmas történet, érdekes ember, különleges megoldás kapcsolódik, amelyeket most megosztunk veletek.

A séta útvonala: Millennium Háza >> Magyar Zene Háza >> Liget Budapest Látogatóközpont (Néprajzi Múzeum)


Miért érdemes velünk tartanod?

  • Sétánk találkozási pontja és első állomása a Városliget ékszerdoboza, a Millennium Háza. A Városliget legrégibb épülete nagyon rossz állapotban került a Liget Budapest projekthez, amelynek keretében szépségéhez méltó felújításon esett át. Mesélünk elveszett és megkerült Zsolnay kerámiákról, a restaurátorok kivételes munkájáról, és visszaidézzük a századforduló hangulatát, amikor ez a ház épült.
  • A Magyar Zene Háza rövid idő alatt hazánk legtöbbet díjazott épületévé vált. Elmeséljük, mi a titka, hogy már több mint 20 hazai és nemzetközi elismerése van. Bemutatjuk, hogy a tervező miért használt a házon aranyat és fénykutakat, de azt is eláruljuk, miért jár olyan gyakran Magyaroroszágon a világhírű japán építész, Sou Fujimoto.
  • Miközben bejárjuk a páratlan épületet, eláruljuk, miért íves domboldalt álmodott a Néprajzi Múzeum tervezője, amikor először megrajzolta a házat, és azt is felfedjük, miből áll az oldalait borító „csipke”. A ház rengeteg érdekességet, különlegességet rejt, melyeket mind-mind megismerhetsz, miközben elveszel a tetőkert nyújtotta lenyűgöző panorámában.
  • Sétánkat a Liget Budapest Látogatóközpontjában fejezzük be, ahol idegenvezetőink egy elképesztően látványos városmaketten a projekt minden rétegébe bepillantást nyújtanak, miközben a virtuális valóság segítségével felfedezheted az ikonikus épületeket.
  • Felfedező utunk zárásaként finom kávéval kedveskedünk nektek, és arra invitálunk, hogy nézzétek meg a „Liget Budapest 10: a Városliget megújulásának első évtizede” című kiállítást.

További ajándékaink:

  • A séta végén megajándékozunk 1 db kávé kuponnal, amit a Liget Budapest Látogatóközpontban található „Liget Budapest 10: a Városliget megújulásának első évtizede”c. kiállítás bejáratánál lévő kávés kisautóban válthatsz be 2024. február 29-ig, és amelyet helyben kényelmes babzsákokon ülve tudsz elfogyasztani.
  • A sétához 2 óra ingyenes parkolást biztosítunk a Múzeum Mélygarázsban, melyre jogosító kedvezmény érvényesítését a séta- és parkolójegy bemutatásával a Liget Budapest Látogatóközpontban lévő kollégánknál vehetsz át.

Látogatói információk CSOPORTOS sétához:

  • Kiindulópont és érkezés: Millennium Háza , főbejárat
  • Maximum létszám: 30 fő (csoportos foglalás esetén minimum létszám 15 fő)

Liget Budapest Ajándékutalvány

A Liget-élményt már ajándékba is adhatod a Liget Budapest Ajándékutalvánnyal, mellyel Liget Sétát is vásárolhat a megajándékozottad!

...
...
...
...