newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Megérkeztél!

A legfontosabb szabály: élvezd az ittlétet! Ülj le és örülj a természetnek, kerékpározz az autómentes utakon, sétálj és játssz a kutyáddal, feküdj ki a fűre és napozz a Nagyréten a barátaiddal!

Kerékpárral érkezőknek

Balesetmentes kerekezést kívánunk!

Ha esetleg nem kerékpárral jöttél, de szívesen átnyergelnél, hamarosan megteheted, hiszen a Ligetben több helyen is találsz majd a MOL Bubi állomásokat jövőben.Kerékpárral érkezőknek dekoráció Kerékpárral érkezőknek dekoráció Kerékpárral érkezőknek dekoráció
Kutyával érkezőknek dekoráció

Kutyával érkezőknek

A Ligetben a Városliget Zrt. nem kötelezi a kutyásokat a póráz használatára, de főszabályként a következőket ajánljuk figyelmedbe. A parknak van 3 olyan része, amelyeket kifejezett a kutyák számára alakítottunk ki: két kutyás élménypark az Ajtósi Dürer sor-Stefánia út kereszteződéséhez közel, egy pedig a Hermina úton. Vannak olyan parkrészek is, ahol nem megengedett a kutyák jelenléte, ezek többek közt a Nagyjátszótér, a futókör, a botanikus kert és a sportpályák. Kérjük, a Liget egész területén vigyázz a kiültetett virágokra, mindig szedd fel az ürüléket és dobd az erre kijelölt szemetesekbe.


A békés egymás mellett élést szeretnénk elősegíteni a Ligeti Kutyás Kódex-szel is, amelyet szakértők bevonásával készítettünk, hogy megalapozzuk a városligeti kutyázás ideális rendszerét. A mindennapi életnek, a kialakult szokásjognak, a jogszabályoknak és a felmerülő parkhasználói igényeknek megfelelően fogalmaztuk meg ezt a sajátos használati útmutatót. A gazdikhoz és kutyátlanokhoz egyaránt szóló segítő könyv könnyebbé teszi az eligazodást, ha valamilyen kutyás problémába botlasz a Ligetben, vagy csak kérdésed van ezzel a témakörrel kapcsolatban. Itt el is olvashatod a Ligeti Kutyás Kódexet.

Kutyával érkezőknek dekoráció
Kisgyerekkel jövök dekoráció

Kisgyerekkel jövök

A Nagyjátszótér 13.000 négyzetméteren várja a különböző korosztályú gyerekeket. Táblákkal és színekkel segítjük a tájékozódást, hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb játékot, amit örömmel és biztonságosan tud használni. Minden nap 8.30 és sötétedés között várunk titeket a térítés mentesen igénybe vehető területen.


Továbbra is nyitva tart a Királydomb lábánál kialakított Kisjátszótér, ahol fák és napvitorlák árnyékában lehet homokozni, hintázni, mászózni.


Ne feledjétek az Állatkerti körút mellett található játszóeszközöket sem és próbáljátok ki a Petanque-pályát is! A golyókészlet nyitva tartási időben a pálya melletti Pavilonkertben kölcsönözhető.


A Városligeti Sportcentrumban és az Ifjúsági sportpályákon pedig mehetnek a családi meccsek a foci-, kosár- és kézilabda pályákon.


Ha pedig mindeközben megéheznétek napi menüvel és sok finomsággal vár benneteket a Léghajó Kert a Nagyjátszótér és a Sportcentrum között.


Az építkezési területek mellett mi külön figyelmet fordítunk a gyermekek biztonságára, kérjük, tedd Te is!


Gyerekliget
Kisgyerekkel jövök dekoráció Kisgyerekkel jövök dekoráció

Sportolni szeretnék

Az Ifjúsági sportpályák ingyenesen használhatók, 2 pályán is lehet focizni, kosarazni vagy kézilabdázni.

A pályák melletti kültéri fitnesz eszközökön bemelegíthetsz vagy erősíthetsz, a 200 méteres rekortán pályán pedig a sprintet is gyakorolhatod.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy tanítási időben az iskolások elsőbbséget élveznek, kérjük, add át a pályát ilyen esetekben.


A Vársoligeti Sportcentrumban több, mint egy tucat sportágban próbálhatod ki magad. Ingyenesen használhatod a kosárlabda és streetball, valamint a grundfoci, röplabda, tollas és lábtenisz pályákat. A teq-, sakk- és ping-pong asztalokat a páros sportok kedvelői élvezhetik, a pumptrack pályát és a gördeszka poolt pedig a bringások, gördeszkások. Emelett a kültéri fitnesz eszközök és a mászófal is térítésmentesen használható. Pályafoglalásra is van lehetőség: a műfüves Városligeti Miniaréna és a rekortán burkolatú Kosárlabda Miniaréna az amatőr és profi focisták és kosarasok kedvelt helye.


A Ligetben bárhol szabadon futhatsz, de – mivel a Városliget megújítása zajlik - legyél nagyon körültekintő az építési területek környékén!


Az Állatkerti körút melletti Petanque-pályán megismerheted és gyakorolhatod ezt az egyszerű, az egész családot összehozó golyós játékot. A golyókészlet a pálya melletti Pavilonkertben, nyitva tartási időben kölcsönözhető.


SportLiget
Sportolni szeretnék dekoráció Sportolni szeretnék dekoráció Sportolni szeretnék dekoráció
Rendezvényre érkezőknek dekoráció

Rendezvényre érkezőknek

A Városliget hagyományos célpontja a kültéri rendezvényeknek, amelyről oldalunkon tájékozódhatsz. Kérjük, ha rendezvényre érkezel, akkor is vigyázz a környezetre, és másokat is bíztass erre.


Városligeti programok
Rendezvényre érkezőknek dekoráció Rendezvényre érkezőknek dekoráció

Minden parkhasználónak

A Városliget növényzete megújul. Ne feledd, hogy a Városligetben számos állat és növényfaj él, amelyek védelme közös érdekünk és feladatunk.


Érezd jól magad, kapcsolódj ki és töltődj fel a Ligetben és járulj Te is hozzá ahhoz, hogy a park szépségét az utánad jövők is hasonló mértékben tudják értékelni és élvezni.


Mi ehhez minden lehetőséget megadunk, ezért működtetünk szelektív hulladékgyűjtést, helyeztünk ki külön ürülékgyűjtőket és értő gondossággal kezeljük a növényeket, valamint okos megoldásokkal segítjük a növény és állatvilág, valamint a látogatók harmonikus együttélését.

Minden parkhasználónak dekoráció Minden parkhasználónak dekoráció Minden parkhasználónak dekoráció

A kényelmedet szolgáljuk

A park látogatásának kényelmét az ivókutak, mosdók, vendéglátóegységek, pihenőhelyek biztosítják, az autóval érkezők pedig már a Múzeum Mélygarázsban parkolhatnak.


Ezek elhelyezkedéséről az oldalon elhelyezett térképen tudsz tájékozódni. 


Liget+

A Városliget szolgáltatásait legkönnyebben Liget+ tagsággal tudod kihasználni. Csatlakozz a Liget+ közösséghez, mellyel azonnal ingyenes mosdó- és Wifi használatot, valamint 10%-os kedvezményt biztosítunk számos gasztroponton!


Csatlakozom a közösséghez!
A kényelmedet szolgáljuk dekoráció A kényelmedet szolgáljuk dekoráció A kényelmedet szolgáljuk dekoráció