Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Séta utak

Megújul a Liget szerteágazó sétaút hálózata is, az 56-osok terén parkoló több ezer autó helyére egy hangulatos promenádot alakítanak ki, amely vízjátékaival a családok egyik kedvenc találkozóhelye lehet.

A Liget egyszerre pihenésre termett városi közpark, zöld oázis és kulturális, szórakoztató, rekreációs intézmények otthona. Nap, mint nap rengetegen járnak ide pihenni, kikapcsolódni vagy sétálni a természetben. A Városliget megújítása során az is cél, hogy mindezek a funkciók tovább erősödjenek, ezért olyan sétaútvonalakat alakítanak ki, melyek egyszerre biztonságosak, egységes burkolatúak, elegendő szélességűek és könnyen elérhetőek lesznek. Az eddigiekhez képest nagyságrendileg több mellékhelyiséget, pelenkázót, ivó kutat és padot találnak majd a látogatók a parkban.

Újdonság, hogy a Kós Károly sétány az autóforgalom száműzésével már nem csak a nevében lesz sétány. Az 56-osok terén pedig a több ezer parkoló autó helyére egy hangulatos promenádot alakítanak ki, amely vízjátékaival, buja növényzetével a családok egyik kedvenc találkozóhelye lehet.

De nem csak a kisgyermekes családok, hanem az idős emberek és a fogyatékossággal élők számára is kiemelten fontos hír, hogy a városligeti köztereket, közintézményeket a jövőben teljesen akadálymentesen tudják majd megközelíteni és használni. A Városliget Zrt. számos civil szervezettel egyeztetve, a teljes parkra vonatkozó akadálymentesítési koncepciót dolgozott ki, mely egyszerre terjed ki a Városliget megközelíthetőségére, a parkon belüli közlekedésre és az itt lévő épületek használatára is.

Back to top ▲