newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Városligeti programok

Tisztelt Látogatók! Az elektronikus kérelem-benyújtás frissítés alatt áll.

Ezalatt a közterület-használati kérelem az alábbi linkről letölthető, amelyet kitöltve, aláírva postai úton a 1386 Budapest, Pf. 910. címre vagy a terulethasznalat@ligetbudapest.hu email címre tudnak beküldeni.

Szíves megértésüket köszönjük!

Április
04.28.
 
...
Agility nap a Ligetben
2024. április 28-án a Magyar Agility Szövetséggel közösen szervezett családi kutyás napra várjuk az érdeklődőket a Városligetbe! A programon izgalmas kutyás versenyek várnak, a futamok szüneteiben pedig lehetőség nyílik különleges trükköket és technikákat tanulni a Kutya Guru Kutyaiskola oktatóitól, például arról, hogyan tudják a gazdik a kutyájukat behívni. Helyszín: Millennium Háza (Olof Palme sétány 1.) melletti parkos terület, a Rudolf szobornál.
Április
04.28.
 
...
Családi vasárnap | A természet mintakönyve
Minták, formák, felületek, színek, szagok, élőlények – és aki mindezek világában elkalauzol bennünket, Győry András Botond, a Fővárosi Állat-és Növénykert zoopedagógusa. Játékos formában ismerkedünk a természetben megjelenő és ismétlődő formákkal, mintákkal. Megpróbáljuk tapintás útján felismerni az állati és növényi részeket, maradványokat, és szaglásunkra hagyatkozva összepárosítani a növényeket. Természeti kincsvadászat a tavaszi Ligetben!
Április
04.22. -
04.26.
...
Fenntarthatósági témahét
Találkozzunk 2024. április 22-26. között Állatkertünkben a Fenntarthatósági témahéten! Az idei tanév kiemelt témái közül a levegő, élővilág és szabadidő programokhoz kapcsolódunk extra tematikus zoopedagógiai és kézműves foglalkozásokkal. A meghirdetett programokról és azokra való jelentkezés feltételeiről a https://zoobudapest.com/.../okt.../fenntarthatosagi-temahet/ oldalon tudtok tájékozódni! Szeretettel várunk minden nagycsoportos óvodást és iskoláscsoportot!
Április
04.21.
 
...
Családi vasárnap | Árnyak képe, napnyomat
A kiállítás segítségével felfedezzük a kezdeti és a hagyományos analóg fotó- és laboreljárások módjait, alapanyagait, menetét, eszközeit. A művészeti foglalkozás során megismerkedünk a használt folyadék összetevőivel, majd elkészítjük a fényérzékeny lapunkat. Amíg ez szárad, összegyűjtjük vagy elkészítjük a nyomat kompozíciójához az alapanyagokat. A napfény által megvilágított lapokból a nem aktiválódott részeket vízzel kimossuk. A végén pedig elgyönyörködünk az így elkészült, egyedi műalkotásunkban, melyet természetesen haza is vihetünk! A foglalkozást Tábori Tamara grafikus, tipográfus tartja.
Április
04.20.
 
...
Anyák napi gyöngyfűzés
Köszöntsd édesanyádat saját készítésű gyöngy nyaklánccal!
Április
04.19. -
04.21.
...
Föld Fesztivál
Föld Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben.
Április
04.18. -
...
Aktív 60+ | „…Úgy hittem, bizony,/Ez a földi Paradicsom” Kis európai kert-történelem a középkortól napjainkig
Vajon milyen ösvény vezet az Édenkerttől a galagonyabokor szemérmes rejtekéig? Vajon melyik a szebb: a cseppkőbarlang vagy a remetelak? A franciák vagy az angolok ragaszkodnak jobban a vonalzóhoz? Az európai kert-történelem jól tükrözi az európai ember eszmevilágának változásait, a természettől lassanként elszakadó ember természetképének alakulását. A zöld környezet utáni zsigeri vágyakozás megélése, illetve a vallási vagy filozófiai rendszerek leképezése a lakókörnyezet tereiben mindig izgalmas együttállásokat eredményezett az európai kertek kialakításában. Ezen folyamatok változásán szaladunk végig Jeney Zoltán előadása során, sok mesével, sok képpel, izgalmas képzeletbeli barangolásokkal. A művészeti workshopon bambuszvázát festünk, hogy egy darabka kertet a lakásunkba is magunkkal vihessünk.
Április
04.18. -
...
objektív/szubjektív: Hajdú D. András fotográfus
A programra Hajdú D. András gondolataival várjuk az érdeklődőket: " A háború és az erőszak mindig is része volt a történelmünknek, ahogy ennek dokumentálása is. Hajdú D. András dokumentarista fotós tárlatvezetése a magyar fotósok által készített ikonikus alkotásokra fókuszál, olyan képekre, amelyek valós bepillantást engednek az erőszak, a sötétség mélyére. András 2022-ben összesen két hónapot töltött az ukrajnai háborúban, az ott töltött időszak és az általa készített azóta ikonikussá vált herszoni fiúról készített képe apropóján mesél a háborús fotózás erejéről és hátteréről, etikáról, dilemmákról, és arról, hogy hogyan változtathatja meg egy felvétel a világot."
Április
04.16. -
...
fókusz/bővítés | A jelenlét és távollét
A jelenlét és távollét a mélység/élesség című kiállítás képeinek terében. Az eseményen a fotográfia történetének ikonikus képei lesznek útjelzőink kontemplatív figyelemgyakorlataink során. A közösségi aktivitásban egyúttal a dokumentarizmus történeti fogalmát tematizáljuk és tárjuk fel a képek lehetséges jelentés rétegéit, majd lelkesítő kép-tapasztalásaink tanulságait megosztva vizsgáljuk meg a médium transzparenciáját és mentális képeink dinamikus kapcsolatát.
Április
04.14.
 
...
Családi vasárnap | A virágtündérek titkai – Minka és a varázskristályok
Mechler Anna interaktív mesés foglalkozása gyerekeknek öt éves kortól.
Április
04.10. -
...
fókusz/bővítés | Legendás ikonok által inspirált portrék
Legendás ikonok által inspirált portrék készítése a Millennium Háza tereiben. A mélység/élesség című kiállítás több, sokak által ismert, kiemelkedő jelentőségű fotográfiát mutat be. Ezekből is válogatnak a Metropolitan Egyetem Divatfotográfia specializációs hallgatói, akik ikonikus személyiségek és divatmagazinok által inspiráltan készítenek portréfotókat a Millennium Háza különböző tereiben. Ebbe az izgalmas alkotói folyamatba nyerhet betekintést és leshet el szakmai fogásokat minden kedves érdeklődő.
Április
04.07.
 
...
Integrált családi vasárnap | Sportolj csukott szemmel! - vak sportágak a LÁSS Egyesület közreműködésével
A LÁSS Egyesület a Magyar Paralimpiai Bizottsággal együttműködésben különféle izgalmas sportokat hoz Nektek integrált családi vasárnapunkra. Gyertek, és próbáljátok ki mindet!
Április
04.06. -
...
Kurátori tárlatvezetés Baki Péterrel
Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója, a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház ügyvezető igazgatója, egyetemi docens, kurátori tárlatvezetése.
Április
04.05. -
04.06.
...
Éjszakázz a múzeumban!
A program családok számára (7-10 éves gyermekkel) ajánlott. Éjszaka a múzeum is elcsendesedik, sötétbe borulnak a kiállítótermek, csak a hold világítja meg a summás lány tükrét, amelynek visszaverődő fényében megjelenik a Máriás-ágy körvonala. De vajon biztosak lehetünk benne, hogy élettelen az épület, ha még sohasem láttuk, milyen egy éjszaka a bezárt múzeumban, mi történik lámpaoltás után a tárgyakkal? Most itt a lehetőség, hogy a saját szemeddel győződj meg róla. Gyere és tölts velünk egy izgalmas éjszakát a Néprajzi Múzeumban!
Április
04.04. -
...
objektív/szubjektív: Pion István költő, slammer és Zahár Fanni fuvolaművész
Fotók inspirálta zene és vers? Igen! A mélység/élesség fotókiállítás Város Arcai tematikájához kapcsolódva Pion István költő, slammer és Zahár Fanni fuvolaművész fúziós előadása igazi csemege lesz a kortárs művészetek kedvelőinek. A két alkotóval közösen keressük majd a kapcsolódást a fotográfia és saját művészetük között, közelebb kerülve így a régmúlt és modern idők városi hangulatához is.
Április
04.04. -
...
Aktív 60+ | A lencsén keresztül – fényképbe zárt történetek
Tárlatvezetés a mélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből című fotókiállításban A NEO Kortárs Művészeti Tér aktuális kiállításán a magyar-és nemzetközi fotográfia legkiemelkedőbb művészeitől láthatunk best of – válogatást. A tárlaton szerepelnek többek között André Kertész, Robert Capa, Brassaï, Martin Munkácsi és Moholy-Nagy László alkotásai is. Mindegyik fénykép mögött ott rejlik egy-egy izgalmas történet, a műről, vagy magáról a művészről, amiket vétek lenne nem elmesélni. A kiállításon továbbá fotótechnikai érdekességekkel is megismerkedhetünk, így kapva átfogó képet a fotográfia legfontosabb évtizedeiből. Biztosan mindannyian számtalan fényképet őrzünk az otthonainkban kedves emlékekről, emberekről. A kreatív foglalkozáson ennek örömére fényképtartó díszeket készítünk, így lesz miben kiállítani kedvenc fotóinkat.
Április
04.04.
 
...
Unoka-nagyszülő kalandok | Tavaszi fesztiválok a világ körül
Játékos foglalkozás és művészeti workshop nagyszülőknek és unokáiknak A tavasz beköszöntével nem csak a természet éled újra, de mi is vidámabbak, energikusabbak leszünk ahogy hosszabbodnak a nappalok, csiripelnek a madarak és egyre több időt tudunk kint tölteni a szabadban. Foglalkozásunkon világkörüli útra indulunk, hogy bekukkantsunk pár országba és megnézzük hol, hogyan ünneplik a tavasz eljöttét. Hozd el nagymamádat, nagypapádat, utazzunk együtt, fedezzük fel a világ legkülönbözőbb tavaszi fesztiváljait! Bőröndöt és útlevelet nem kell hoznod, de a jókedvedet semmiképp ne hagyd otthon! Utazásunk után közös alkotással zárjuk a foglalkozást.
Április
04.03.
 
...
Unoka-nagyszülő kalandok | nézőpont kérdése
Interaktív tárlatvezetés a mélység/élesség kiállításban és játékos foglalkozás nagyszülőknek és unokáiknak Fedezzük fel együtt, hogyan látják a tárlaton szereplő fotóművészek a világot! A mélység/élesség kiállítást bejárva megnézzük, hányféle módon ábrázolhatunk valamit a fényképezés segítségével, milyen egyedi trükköket, nézőpontokat, művészi fogásokat használnak az egyes alkotók a mondanivaló vagy a látvány szolgálatában, hogyan mutatják meg valaminek a szépségét - vagy épp hogyan csapják be a szemünket! Beszélgetünk különböző személyiségekről és a döntő pillanat fontosságáról, formákat keresünk és történeteket mesélünk. Miközben elmerülünk a fényképek és fotóművészek világában, megtapasztaljuk, miben áll egy-egy fotó ereje és különlegessége. A tárlatvezetést követő művészeti workshopon a kiállítás fotóinak felhasználásával térben, ill. kollázs technikával alkotjuk újra a képeket, mely alkotásokat haza is vihetjük.
Március - Április
03.29. -
04.01.
...
Húsvéti programok a Ligetben
Családbarát programokkal és különleges élményekkel várunk titeket 2024. március 29. és április 1. között a Ligetben. Gyertek, töltsétek velünk a húsvéti hosszú hétvégét a Városligetben!
Február - Június
02.19. -
06.30.
...
Szülinapi zsúr gyerekeknek
Szuper szülinapi zsúr azoknak a gyerekeknek, akik szeretik az izgalmas ügyességi játékokat és az egyedi alkotásokat! Születésnapi buli helyszín a gyerekeknek Budapest szívében, zöld környezetben, a városligeti Millennium Házában.
Február - Május
02.02. -
05.12.
...
Mélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből
A Mélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből című kiállítás a Magyar Fotográfiai Múzeum legféltettebb alkotásait vonultatja fel tematikus egységekbe rendezve Budapest új kiállítóhelyén, a Neo Kortárs Művészeti Térben. . A tárlaton többek között André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassaï, Martin Munkácsi és Robert Capa legfontosabb munkáival találkozhat a nagyközönség.