Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ

A Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria műtárgyainak megőrzéséhez biztosít kiemelkedő szakmai feltételeket és technikai hátteret az OMRRK épületegyüttese, amely a Városliget közelében - a Szabolcs utcai egykori kórház területén - a Narmer Építészeti Stúdió tervei szerint épül fel.

A Liget Budapest Projekt keretében 2018-ra megépül az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ a Szabolcs utcai egykori kórház területén.

A közel 37.000 négyzetméteres, világszínvonalú, a Városliget közelében felépülő, minden szakmai igényt kielégítő épületegyüttesben raktárak, műhelyek, kutatószobák, műtermek, irodák lesznek. A területen helyet kap a szintén új intézményként létrejövő Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet is. Az európai viszonylatban is különleges intézmény együttes körül egy, a nyitvatartási időben szabadon használható, 13.000 négyzetméteres parkot is kialakítanak.

A Közép-Európában egyedülálló beruházás keretében öt épületben, négy térszín alatti és három afeletti szinten, összesen csaknem 37.000 négyzetméteren világszínvonalú műtárgyraktárak és restaurátor-műhelyek jönnek létre.

A tervezett központ a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria több mint 350.000 műtárgyának megőrzéséhez és tudományos feldolgozásához biztosít kiemelkedő minőségű feltételeket és technikai hátteret. 

A beruházás nemzeti közgyűjteményeink sok évtizedes gyűjteményi és raktározási problémáira jelent hosszú távú, korszerű és megnyugtató megoldást.

Back to top ▲