Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Pavilonkert

A három új pavilonban egy hangulatos kávézó-cukrászda, egy art-shop ajándékbolt, illetve egy szabadidős kellékeket árusító bolt kap helyet. Az új pavilonokat Feszl Frigyes eredeti, orientális stílusú tervei alapján építették meg, a belső tereket a jelenkori elvárásoknak megfelelően alakították ki.

Az Állatkerti körút évtizedekig adott otthont a különböző ajándéktárgyakat, játékokat és gyorsételeket árusító bódéknak, melyek az idő előrehaladtával egyre megviseltebbek, korszerűtlenebbek lettek. A Liget Budapest Projekt keretében alapjaiban újul meg ez a terület is: 2016-ban elbontották az elavult bódésort, helyére pedig új, a Liget hagyományaihoz illeszkedő pavilonok épültek.

Az új pavilonokat Feszl Frigyes eredeti, 1860-ban készült, orientális stílusú tervei alapján építették meg. Az apró épületek külsejükben a Városliget békebeli hangulatát idézik fel, a belső tereket azonban a jelenkori elvárásoknak megfelelően alakították ki. Így a parkhoz illeszkedő formában őrzik meg a gasztronómiai-kereskedelmi funkciót a Ligetben.

A három új pavilonban egy hangulatos kávézó-cukrászda, egy art-shop ajándékbolt, illetve egy szabadidős kellékeket (piknikfelszerelések, szabadtéri játékok, esernyők stb.) árusító bolt kap helyet. Mindezekkel párhuzamosan felújították a szomszédos egykori BESZKRT állomást is, melyről kevesen tudják, hogy Liget egyik legrégebbi, fennmaradt épülete. Funkciójában továbbra vendéglátóipari-egységként működik majd, azonban megújult kínálattal várja a látogatókat.

Back to top ▲