Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Városligeti Színház

Több mint 60 év után ismét lesz színház a Városligetben! Az egykori szecessziós épület eredeti tervei alapján – de modern működési környezetet biztosítva – épülhet újjá a színház, amely sokszínű gyermek- és ifjúsági tartalommal működik majd.

A park intézményi sokszínűségének eredetileg ugyanúgy természetes része volt a színház, mint az Állatkert vagy a múzeumok. 1951-ben a Felvonulási tér kialakítása bontották le a népszerű Városligeti Színházat, mely az 1870-es évektől egy favázas, 1909-től pedig szecessziós épületben működött.

A teátrum most visszatér a parkba.

Az egykori szecessziós épület tervei alapján – de modern működési környezetet biztosítva – épülhet újjá a színház az Ötvenhatosok terének Ajtósi Dürer sor felé eső végében, ahol ma lebetonozott parkoló található.

A régi-új Városligeti Színház gyermek- és ifjúsági tartalommal működik majd.

Több lesz, mint színház: kívülről az elbontott épület megidézője, belülről a legmodernebb színpadtechnikai megoldásokat tartalmazó játszóhely lesz: igazi „gyermekek háza”, ahol számos családi programmal várják a közönséget, és ahol mindenki otthon érezheti majd magát.

Back to top ▲