Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Bombát találtak az 56-osok terén

Bombát találtak építkezés közben Budapesten az Ötvenhatosok terén, csütörtök reggel az elszállítás idejére több házat, irodát kiürítenek a Dózsa György útnál, valamint több utcát lezárnak

120 milliméter átmérőjű, feltételezhetően szovjet repeszromboló aknagránátot találtak, amely kilőtt állapotban van.A robbanószerkezet elszállítását csütörtökön kezdik meg, a rendőrség reggel 9 órakor kezdi meg a környék kiürítését, és az utcák lezárását. Összesen 12 társasházat, egy irodaházat és részlegesen egy idősotthont kell kiüríteni. Lezárják a Dózsa György utat az Ajtósi Dürer sor és a Városligeti fasor között, a gyalogosforgalmat pedig a Murányi utca és a Városligeti fasor között fogják korlátozni.

A bomba elszállítása a kiürítés után, várhatóan 10 órakor kezdődik, ezért a tűzszerészek azt kérik, hogy a közlekedők 10 órától kerüljék el a környéket.

FRISSÍTÉS: A talált robbanó szerekzetet elszállították a hatóságok és feloldották a közlekedés korlátozását is, ismét járható a Dózsa György út városligeti szakasza és a kapcsolódó utcák.

Back to top ▲