Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Fakárok a ligetben

Sajnos nem teltek eseménytelenül az elmúlt napok a Városligeti fák életében. A viharos időjárás és felelőtlen emberek is károkat okoztak a Liget faállományában.

Az elmúlt napok viharos időjárása miatt komoly károkat szenvedett a Dvorák sétány mindkét oldalán egy-egy nagy fa. A közvetlenül az út mellett lévő derékba tört nyárfát a tűzoltók feldarabolták és lehúzták az útról, valamint a fa által kidöntött villanyoszlopot is eltávolították. A másik oldalon lévő juharfa is sérült: egy nagy vázágát törte le a vihar.

Nemcsak a természet, hanem az ember is károsította a ligetet a napokban: ismeretlenek vélhetően kutyáik trenírozására használták a Radó Dezső emlékfa törzsét, mely jelentős károkat szenvedett.

A Főkert szakemberei természetesen mindkét esetben kiszálltak a helyszínre, a vihar sújtotta fáknál intézkedtek a károk felszámolásáról és a zöldhulladék elszállításáról, a Radó emlékfa sérüléseit szintén kezelték, így a fa remélhetőleg továbbra is a Városliget dísze marad. Az ügyben feljelentést tettek az illetékes hatóságnál.

Back to top ▲