Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Felszíni parkolás helyett mélygarázs épül az Ötvenhatosok terén

Június 4-étől megszűnt a parkolási lehetőség az Ötvenhatosok terén, hogy a Liget Budapest Projekt teret adjon az épülő mélygarázsnak. A Városliget peremén az elkövetkezendő években három mélygarázst is építenek, ezek közül az egyik, a Dózsa György úti mélygarázs építése kezdődik el a következő hetekben, és várhatóan 2019 év végén fejeződik be.

Elkészülte után a létesítmény 800 férőhellyel -­ felmérések alapján ez a szám összhangban van a mostani használati intenzitással -, kerékpártárolóval, mosdókkal, öltözőkkel várja majd a lakosságot. Ezen felül két további parkolóházat is létesítenek a Liget Budapest Projektnek köszönhetően: az Állatkerti körúton egy 700, a Hermina úton pedig egy 350 férőhelyes földalatti parkoló gyomra nyeli majd el a parkba nem illő autókat. Erről bővebben itt olvashat: http://ligetbudapest.hu/megujulo-park/autozas-es-parkolas

 

Ennek a megoldásnak köszönhetően tisztul a levegő, nő a Városliget növényzetének várható élettartama, ugyanakkor csökken a zajterhelés, biztonságosabbá válik a gyalogos és kerékpáros közlekedés. Liget Budapest Projekt egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a megújult Városligetben radikálisan csökkenjen az autóforgalom, és ezáltal a környezeti terhelés, valamint a gépjárművektől átvett terület egy részével növekedjen a zöld felület.

 

Az átmeneti időszakban és az építkezés ideje alatt türelmüket és megértésüket kérjük!

Back to top ▲