Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Felújítják a Liget körüli közvilágítást is

Április 13-án kezdetét vette a Liget Budapest Projekthez kapcsolódó, a Városliget környéki közvilágítás modernizálását és egységesítését célzó munkálatok újabb szakasza.

A tavalyi évben új tartóoszlopok kaptak helyet a Hősök tere magasságában a Dózsa György út mentén, melyeken többek közt a troli felsővezetéket is elhelyezték. A mostani munkálatok keretében új világítótesteket szerelnek fel, illetve díszítő elemeket helyeznek el a már meglévő, impozáns oszlopokon, valamint földkábeleket telepítenek. Ezen felül természetesen eltávolítják a közvilágítás régi, használaton kívüli elemeit.

A munkálatok jelenleg a Dózsa György út Hősök terénél lévő szakaszát érintik – mindkét oldalon -, illetve a Dózsa György út Podmaniczky és Szondi utca közti szakaszát – szintén mindkét oldalon. A közvilágítás korszerűsítési munkálatok miatt nem kell különösebb fennakadásra számítani, a Dózsa György út közlekedését elenyésző mértékben érinti majd a kivitelezés, kevéssé az úttesten, inkább a járdákon lehet lezárásra, elterelésre számítani. Amennyiben az adott szakaszoknál a járda teljes felületére szükség lesz a kivitelezéshez, úgy az úttest bizonyos részének elkerítésével fogják megoldani a kivitelezők, hogy a gyalogosok továbbra is zavartalanul tudjanak közlekedni.

Az utóbbi helyszínnél található Honvéd Kórházba természetesen továbbra is biztosított lesz a bejutás.

Bővebb információk a forgalom elterelésről: 

https://kozut.bkkinfo.hu/

 

Back to top ▲