Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Gyereknap a Városligetben

Az Országos Gyermekmentő Szolgálat számára a kezdetektől fontos volt, hogy egy olyan rendezvényt hozzanak létre, ahol több százezer hátrányos helyzetű gyermek és családja számára szervezhetnek színvonalas, kulturált, ingyenes programot, akiknek erre másképp nem lenne lehetőségük.

Május 26-án és 27-én az Országos Gyermekmentő Szolgálat által szervezett gyereknapi rendezvényre a második napon a Liget projekt is kitelepült. A Liget Budapest Art Park a Néprajzi Múzeummal és a Magyar Zene Házával karöltve számos izgalmas gyerek- és családbarát programmal érkezett, ahol hagyományőrző ügyességi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal és izgalmas versenyekkel fogadták a gyerekeket.

A sátor egyik felében a Néprajzi Múzeum, másik felében pedig a Magyar Zene Háza által összeállított programok kaptak helyet, amin egyaránt részt vehetett kicsi és nagy. A Zene Háza hangszersimogatóval és hangszerkészítő foglalkozásokkal lopta be magát a gyerekek szívébe, a Néprajzi Múzeum pedig interaktív, népies játékokat hozott a Városligeti Gyereknapra.

A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe és adta át magát a játék örömének. Idén hasonló méreteket öltött a látogatószám, így hétvégén is gyereknevetéstől volt hangos a Liget.

 

Back to top ▲