Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Harmincezer ember vett részt a Városligetben a 7. Rosalia Fesztiválon

Immár 7. alkalommal rendezték meg nagy sikerrel a Rosalia Fesztivált, amely évről évre több ezer városlakót vonz a fokozatosan megújuló Városligetbe. A fesztivál idén rekordot döntött és a látogatók száma megközelítette a 30.000 főt. A Liget Budapest Projekt amellett, hogy örömmel biztosít helyszínt a rozéborok kedvelőinek és a neves magyar borászoknak, az idén a Magyar Zene Házával és a Néprajzi Múzeummal karöltve gazdag programot állított össze azoknak, akik a családjukkal érkeztek a fesztiválra.

A Liget Budapest Projektnek köszönhetően a megújuló Városliget világszerte elismert ékköve lesz a fővárosnak, minden eddiginél gazdagabb kulturális és szabadidős lehetőségeket, egy igazi családi kulturális-szabadidős élményparkot kínál majd az ide látogatóknak, amire nagyszerű példa volt az idilli környezetben megrendezett hétvégi fesztivál. A Liget Budapest Projekt a Rosalia Fesztivál felkarolásával évek óta kiemelten támogatja a magyar borkultúra népszerűsítését, hiszen szőlészeti és borászati tevékenységünk a világszerte híres a gasztronómiai kultúránk része. Három napon keresztül majdnem 100 féle gyöngyöző, habzó és csendes rozét kóstolhattak a Városligetben megrendezett Rosalia 2018 látogatói.

A Liget Bora címért 50 rosé és gyöngyöző bor versengett az idén; a díjról ezúttal is a közönség szavazatai döntöttek. A helyszínen és az interneten keresztül leadott 1200 borértékelés alapján a Varsányi Pincészet Grand Selection Cabernet Sauvignon Rose 2017 bora lett a nyertes. A Liget Bora versenyen az év felfedezettjeként külön díjat kapott a Creatura Wine pincészet.

A szezonnyitó borfesztiválon csaknem 60 pincészet borai mutatkoztak be a Vajdahunyadvár mögötti réten, a standok kínálatában pedig többek között különleges sajtok kemencés buci és pita, kolbászkákkal töltött kenyértölcsér, lepénykenyérben kínált magyar felvágottak, vasalós lepény, burgerek, tócsni, kürtőskalács, bonbonok, csokoládés finomságok, macaronok, főzött fagylaltok, rétesek és kávék szerepeltek.

Az aprónépet hagyományőrző ügyességi játékokkal, hordógurítással, vödörhordással, puttonycipeléssel, kézműves foglalkozásokkal, hangszerbemutatókkal és hetedhét országra szóló népmesékkel varázsolták el a Liget Budapest Art Park sátrában. Ott ismerkedhettek az ezerarcú miskakancsóval és egyéb díszes tárgyakkal, amelyek a Néprajzi Múzeum egyedülálló kerámiagyűjteményében várják, hogy a Városliget kapujában épülő új épületben is bemutatkozzanak majd. A három napos rendezvényen minden este élő zenével szórakoztatták a résztvevőket.

 

Back to top ▲