Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Hétvégén a Liget Budapest Art Parkban teszteli gyerekbarát koncepcióját a leendő Néprajzi Múzeum

A meleg nyári hétvégék jobbnál jobb kulturális és családi programokat kínálnak az érdeklődőknek. Ilyen esemény lesz június 16-án a Liget Budapest Art Park is, ami egy jó apropó a végeláthatatlan kalandokra nyitott családoknak a közös időtöltésre.

Több múzeum és szervezet is kitelepül a Városligetbe, hogy minél több élményt szolgáltathassanak a gyerekeknek. A szervező a Liget Budapest, akik kincskereső térképpel és megfejtésre váró feladatokkal megtöltött állomásokkal készülnek.

Kezdetben a Fővárosi Állatkert sátrában állati történetekre felfűzött meséket hallgathatnak a gyerekek és körbejárhatják a Holnemvolt Vár titkait, majd a Tapizoo-ban lehetőségük nyílik megismerni az állati szőröket és bőröket. Részt vehetnek a Néprajzi Múzeum leendő gyerekbarát koncepciójának a kipróbálásában. A csapat nem titkolt célja, hogy élesben tesztelje a készülő gyermek- és ifjúsági múzeum ötletét, illetve a Családok Évére felfűzött izgalmas kiállítással is készülnek.

A Magyar Zene Háza állomásán a zene birodalma tárul a gyerekek szemei elé. Itt bárki alapíthat családi zenekart, fedezheti fel a hangszerek világát, és akár még saját hangszert is készíthet. Múzeumpedagógusok segítségével fúrhatnak, faraghatnak, rajzolhatnak és dekorálhatnak a gyerekek, a készült műalkotást pedig természetesen haza is vihetik. A megoldott feladatokért nem csak élmény, de pecsét is jár. A pecsétekkel teli füzeteket pedig a szerencsések valódi kincsekre válthatják.

A Magyar Madármentő Alapítvány megmutatja, hogyan segítenek a bajbajutott állatokon, miként gyógyítják, ápolják őket. Mentett süniket és madarakat is hoznak magukkal. Az Alapítvány a Budapest Állatkertért pedig mesél arról, hogyan lehet bárkiből állatkerti nevelőszülő. Emellett a Suhanj! Alapítvány jóvoltából a család kipróbálhatja, milyen kerekesszékben közlekedni és csukott szemmel kockacukorból várat építeni.

A Fővárosi Nagycirkuszban úgy tartják, mindenki ügyes valamiben. Ők már csak tudják! Itt a gyerekek alávethetik magukat a hétpróbának és kideríthetik, hogy miben a legügyesebbek: inkább a tányérpörgetés megy, vagy buzogánnyal egyensúlyoznak jobban. A feladatokon akár az egész család egyszerre is végig mehet, sőt látás-, hallássérültek, mozgáskorlátozottak is kipróbálhatják. Ha pedig a család szeretné megörökíteni a pillanatokat, a helyszínen köröző fotósok ebben is segítségükre lesznek.

A Szépművészeti Múzeum festményei is kiköltöznek a parkba és egy fotó erejéig bárki egy kedves, tizennyolcadik századi holland család tagjává válhat! A Vakok Iskolája sem érkezik üres kézzel. Bárkinek leírják a nevét Braille írással, amit haza lehet vinni, vagy akár tanulni belőle. Kezdés: szombat 9:00 óra!

Bővebb információ az eseménynél: https://www.facebook.com/events/245577329522249/

Back to top ▲