Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Ismét rangos ingatlanszakmai eseményen vesz részt a Liget Projekt

Október 4 és 6 között Európa legnagyobb ingatlanos rendezvényén, a müncheni EXPO REAL-on is szerepelnek a hazai fejlesztések, köztük a Liget Budapest Projekt. A Budapest-standon a Fővárosi Önkormányzat, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) mellett a Városliget megújítása is komoly szerepet kap majd, ahogy számos nemzetközileg elismert, hazai ingatlanfejlesztő vállalat is képviselteti magát.

Magyarország élen jár a kelet-közép-európai régióban a megvalósuló ingatlanfejlesztések volumenét tekintve. A világ egyik legnagyobb ingatlan-tanácsadója, a CBRE legfrissebb kutatási adataiból kiderül, hogy a közép-európai régió a tavalyi évhez képest még vonzóbbá vált a befektetők szemében, Magyarország pedig 15 százalékos arányt képvisel a teljes befektetési forgalomban.

’Magyarország: tovább növekszik a befektetői bizalom’ címmel kerültünk be Európa legjelentősebb ingatlanpiaci szakmai vására, az EXPO REAL központi programjába. A magyar standnál bemutatják majd, hogy milyen ikonikus fejlesztések alakítják a jövő Budapestjét, illetve ismertetik Magyarország sokrétű „okos-város” koncepcióját is.A kiemelt aktuális kormányzati és önkormányzati fejlesztési projekteket, valamint a legjelentősebb piaci szereplők ingatlanfejlesztéseit prezentálják a közönségnek a hazai szakemberek. A híres magyar találékonyság jegyében az ingatlanfejlesztéshez kapcsolódó innovációkat és smart megoldásokat is ismertetik: például olyan modern, okos otthonokhoz kapcsolódó fejlesztéseket, melyek összekötik az otthonok eszközeit a lakókörnyezet adta lehetőségekkel.

Az EXPO REAL-on bemutatkozik a Liget Budapest Projekt is, amely a Cannes-i „ingatlanszakmai Oscaron” a MIPIM-en az Európai Unió legjobb városfejlesztési nagyprojektje lett. dr. Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója, a Liget Budapest Projekt vezetője elmondta: „A projekt keretében Európa egyik legrégibb közparkja újul meg, miközben egyedülálló kulturális intézmények jönnek létre, világviszonylatban is kiemelkedő építészeti megoldásokkal. A kontinens egyik legígéretesebb és leginnovatívabb fejlesztése révén, a Városliget egyszerre válik pihenést szolgáló városi közparkká, zöld oázissá és kulturális, szórakoztató, rekreációs intézmények otthonává. Magyarország történetének legnagyobb léptékű park- és tájépítészeti munkáját ötvözzük egy, a millenniumi idők óta nem látott intézményfejlesztési programmal. A közel 200 éves Városliget egyedi történelmi, természeti és intézményi adottságai az épülő új múzeumokkal együtt olyan összetett családbarát kulturális-szabadidőparkot hozunk létre, ahol a világ vezető nagyvárosaihoz hasonlóan mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási formát.”

További információk:

A Budapest-stand weboldala: www.budapest-at-propertyexpos.com 

Budapest városbemutató filmje: https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=um7RaaC2yAw

A Liget Budapest Projekt filmje: https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=fFChXzvOX2c&spfreload=5 

Back to top ▲