Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Kidőlt egy fa a Ligetben

Sajnos a szeles időjárás nem kímélte Városliget fáit, legutóbb az egykori sörsátor melletti területen dőlt ki egy példány.

A kedd délelőtti időjárásnak esett áldozatul egy japánakác, a nagyméretű fa korhadó gyökérzetével együtt fordult ki a talajból, szerencsére senki sem sérült meg a helyszínen. A terület balesetmentesítését a FŐKERT elvégezte, a napokban elszállítják a maradványokat is, és még az idei évben új fát ültetnek a helyére.

Az esemény kapcsán fontos kiemelni, hogy Városligetben több balesetveszélyes fa is van, ami ápolásra szorul. A gondozási munkálatok szakszerű elvégzésével azonban megelőzhetőek lennének a hasonló súlyos esetek, de az a sajnálatos tapasztalat, hogy a Városligetben tiltakozók gyakran akadályozzák FŐKERT munkatársait, ellehetetlenítve a balesetmegelőzést.

A Városliget Zrt. mindent megtesz azért, hogy valamennyi egészséges fát megtartson, a betegeket kezelje és a Liget Budapest Projekt végrehajtásával teljesen újjászülessen a park növény- és állatvilága. Ebben partnere a FŐKERT Nonprofit Zrt., aki 1867-óta áll a főváros, s így a Városliget szolgálatában, Magyarország legnagyobb és legrégebbi kertészeti vállalata, 6 millió négyzetméter zöldfelületet, illetve több mint 100 ezer parkfát és 32 ezer fasori fát gondoz Budapesten. Hozzáértésükre, szakszerű munkavégzésükre garancia a 150 éves tapasztalatuk.

Back to top ▲