Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Közműkiváltási munkálatok az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út környékén

A Városliget teljes megújítását szolgáló Liget Budapest Projekt a parkot, a környező ingatlanokat kiszolgáló és a tömegközlekedéshez kapcsolódó közműhálózatokat is korszerűsíti.

Mindezek elérése érdekében közmű-kiváltási, illetve trolibusz (74/75/79-es járatok) felsővezeték építési munkálatok indultak az Ajtósi Dürer soron és a Dózsa György úton 2017. április 18-tól.

Ezen kivitelezési munkák egy része csak a közúti forgalom ideiglenes korlátozása mellett végezhetőek el. A munkálatok miatt a következő változásokra kell számítani:

  • az Ajtósi Dürer soron a középső 3 sáv 2017. június 30-ig nem használható vízvezeték építés miatt,
  • valamint a Dózsa György úton az Ajtósi Dürer sor és Dvořák sétány között a 2 szélső sáv várhatóan 2017. szeptember közepéig lezárásra kerül. troli felsővezeték és tápkábel áthelyezési munkálatok miatt.

Mint minden városi közlekedés fejlesztés, korszerűsítés esetén ideiglenesen számítani kell torlódásra az érintett szakaszokon, főleg a kezdeti időszakban, csúcsidőben.

A BKK-val együttműködve a munkálatokat úgy szerveztük, hogy az érintett trolibuszok menetrendje ne legyen hosszabb.

A kivitelezés alatt a 74/75/79/70 trolibuszokat maximálisan 40 napra trolipótló autóbuszokkal váltják ki.

A tervezett munkálatok során ugyan ideiglenesen kisebb kellemetlenségekre kell számítani, de a kivitelező cég szakembereitől a Városliget Zrt. megköveteli, hogy mindent tegyenek meg a porszennyezés minimálizálásért.

Az előzetes zajvédelmi felmérések megállapítása szerint a tervezett munkafolyamatok érdemben nem növelik a zajterhelést a környező lakóépületeknél. 

Éjszakai munkavégzés jellemzően nem várható, csak nagyon kivételes esetekben, de erről a kivitelező minden alkalommal előzőleg értesíti az érintett környék lakosait.  

A munkálatokkal kapcsolatos hiteles információkról a Liget Budapest Projekt megújult weboldalán tájékozódhat (www.ligetbudapest.hu).

A munkálatok ideje alatt okozott kellemetlenségekért előre is elnézésüket kérjük!

 

Back to top ▲