Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Leletek a ligetben

Régészeti leletekre bukkantak a Városligetben: feltehetőleg II. világháborús emberi maradványokat és szarmata leleteket is találtak a közműkorszerűsítés során

A Városligetet megújító Liget Budapest Projekt a parkot, a környező ingatlanokat kiszolgáló és a tömegközlekedéshez kapcsolódó közműhálózatokat is korszerűsíti, ezért közmű-kiváltási, és trolibusz felsővezeték építési munkálatok indultak nemrégiben az Ajtósi Dürer soron és a Dózsa György úton.

A munkálatok részét képezi az előzetes régészeti vizsgálat is, melynek köszönhetően az Ajtósi Dürer soron - az építendő vízvezeték nyomvonalában -, régészeti leleteket találtak a szakfelügyelet munkatársai. A vizsgálat során a szakemberek megállapították, hogy valószínűleg szarmata (ókori török nyelvű nép, a szkíták közeli rokonai) leletekről lehet szó. A régészeti feltárások idejére a további munkálatokat felfüggesztették.

A troli tápkábel nyomvonalának ásása közben II. világháborús emberi maradványokra bukkantak a kivitelező munkatársai az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út sarkán, a parkolóból lekerített építési területen. A munkát itt is leállította a kivitelező, a Hadtörténeti Intézet és a Német Hadisír-gondozó Szövetség munkatársai pedig feltárást végeztek a területen.

Back to top ▲