Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Letették az állatkerti Pannon Park alapkövét

Száz éve nem volt olyan jelentős fejlesztés a Fővárosi Állat- és Növénykertben, mint amilyennek a Pannon Park építése ígérkezik a Liget Budapest Projekt keretében. Az új létesítmény alapkövét 2017. október 3-án rakták le. Az ünnepélyes eseményen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Tarlós István, Budapest főpolgármestere, valamint Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója is részt vett.

Balog Zoltán köszöntő beszédében a Városliget fejlesztéséről szólva elmondta: az elmúlt évek kemény munkája olyan terveket és vállalkozásokat szült Magyarországon, Budapesten, amelyek kirajzolják a főváros új arcát és arculatát, s ezek megvalósításának egyik erőközpontja a Városliget. Elmondta, nagy ívű fejlesztések indulnak és indultak az országban, amelyek elsősorban azoknak készülnek, akik itt laknak. „A Városligetnek, és benne az állatkertnek a családokról kell szólnia. Minden, ami itt készül, a családoknak készül, a gyermekek és szülők szórakozásának helyszíne kell, legyen. Lesz itt játszótér, sportpálya, zöldterületek – ezeknek köszönhetően - friss-frissebb levegő, és lesznek olyan intézmények, amelyekben szórakozás közben nagyon sokat lehet majd tanulni és új élményekkel gazdagodni” – tette hozzá a miniszter. Az eseményről szóló tudósítást az alábbi linken találja:

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/leraktak-a-pannon-park-alapkovet-budapesten

A megszűnt Vidámpark területén kialakítandó 5 hektáros Pannon Park komplexum, amelyhez a szabadtéri kifutók mellett egy 1,7 hektáros fedett park, úgynevezett Biodóm is tartozik majd, 44 milliárd forintból épül fel, és várhatóan az évtized végére fog elkészülni. A Pannon Parkról, az épülő biodómról és az állatkertet érintő további fejlesztésekről itt olvashat bővebben: http://zoobudapest.com/pannonpark/hirek

Back to top ▲