Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Megkezdte az új távhő vezeték építését a FŐTÁV a ligetnél

A Kispest-Angyalföld hőkörzeteket összekötő stratégiai távhő vezeték kiépítését végzi a FŐTÁV Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. a Városligetben és környékén. A gerincvezeték kiépítésének első ütemében összesen öt helyen kezdődtek el a munkálatok a hétvégén, a Dózsa György út három - egyenként kétszáz méteres - szakaszán: a Podmaniczky utcánál, a Szondi utcánál és a Hősök terénél, illetve a Ligeten belül két helyen: az Olof Palme sétány Műjégpályához közeli részén, valamint az Ajtósi Dürer sorhoz eső végén, a Stefánia út magasságában.

A FŐTÁV saját kivitelezésére XIV. kerületi területek lefedettségének és nagyobb üzembiztonság megteremtésének javítása miatt volt szükség, ezáltal összekötik az Ajtósi Dürer sor és a Stefánia út környékén elhelyezkedő közintézményeket a már meglévő hálózattal, illetve a Liget Budapest Projektben helyet kapó múzeumi intézményeknek is előkészítenek csatlakozási pontokat.

A Dózsa György úton kialakított munkaterületek az úttest középső két sávját foglalják el a fent említett szakaszokon, a megmaradó kétszer két sávon zavartalan a közlekedés. Bővebb információkat itt olvashatnak: 

https://kozut.bkkinfo.hu/

Back to top ▲