Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Sikeres volt a Kós Károly sétány lezárása

A Városligetbe látogatók nagy örömére az elmúlt két hónapban majdnem minden hétvégén lezárták az autóforgalom elől a Kós Károly sétányt. A ligetben megrendezett fesztiválok közönsége, a sétáló családok és az ide rendszeresen sportolni, kikapcsolódni járók egyaránt örömmel vették az autómentességet.

A Fővárosi Önkormányzat döntése értelmében az augusztus-szeptemberi hétvégék nagy részén átmenő autóktól mentes volt a Városliget, mert lezárták a gépjárműforgalom elől a XIV. kerületi Kós Károly sétányt. A parkban pihenők így egy forgalommentes, ezáltal lényegesen csendesebb és jobb levegőjű közparkban tölthették el a szabadidejüket. A liget látogatói nagy megelégedéssel fogadták az ideiglenes intézkedést, és a különböző rendezvények megtartásához is nagy előnyt jelentett, hogy valóban sétányként működött a Kós Károly sétány. Ilyen rendezvény volt a nemrégiben megrendezett Art Park, a Liget Budapest Projekt által a Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum és a Néprajzi Múzeum együttműködésével létrehozott művészeti- családi rendezvény.A Liget Budapest Projekt célja az volt, hogy bemutassa: a Városliget parkja és a benne található, illetve ide költöző kulturális intézmények együttesen képesek olyan élményt létrehozni a gyerekek, családok részére, ami tartalmas időtöltést jelent, s mindezt egy tisztább, egészségesebb környezetben. A rendezvényről készült videó tudósítást a lenti linken lehet megtekinteni:

A Liget Budapest Projekt megvalósításának egyik fő eleme a park átfogó rehabilitációja, melynek része a Kós Károly sétány lezárása is. Csak így valósulhat meg ugyanis a ligetben a park „két fele” és a benne található intézmények valódi egyesítése, a liget élővilágának tehermentesítése, hogy egy tisztább, nyugodtabb környezetet élvezhessenek az idelátogatók turisták és budapestiek.

 

Back to top ▲