Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

"Sikeresen zárult a városligeti kutyás lobbi" - Csonka Berta köszönőlevele

2010-ben azzal a céllal alapították az Eb Ovo Egyesületet, hogy minden, a kutyásokat is érintő kérdésben legyen egy szereplő, aki a kutyatartók érdekeit képviseli. 2014-ben így indult el a civil egyeztetés a Városliget megújításával kapcsolatban, aminek az eredménye a városligeti kutyás játszóterének komplexitásában mutatkozik meg.

Az Eb Ovo a kutyapark kialakításának minden lépésénél jelen volt és azt figyelte, hogy a kutyás funkció, ami egyébként a Liget egyik legfontosabb értéke a budapestiek életében, semmiképp ne sérüljön a megújítás folyamatában. Ennek a közös munkának volt egyfajta mérföldköve a városligeti kutyás játszótér megnyitása, ami a nyitás óta a hét minden napján várja a kutyázni vágyó gazdákat és négylábú társaikat.

 

 

 

Csonka Berta, az EB OVO Közhasznú Egyesület elnöke így fogalmazott:

 

„Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik bizalmukat vetették belénk, és ennek a fontos missziónak a létrejöttében együttműködtek velünk” – kezdi köszönetnyilvánítását Csonka Berta, az EB OVO Egyesület elnöke. 

 

„…Csányi Vilmos akadémikus mindig rendelkezésre állt​​ az iránymutatásban. A kutyás közösségek és vezetőik​,​ ​Korom Gábor, ​Tollár Mónika, Magos Judit,​ Demény,​ Hirbek Edina és a városligeti kutyások, a kőbányai kutyások és az EB OVO Klub tagjai sokat segítettek. ​A Városliget átépítése kapcsán először volt alkalmunk közösen gondolkodni a meghatározó jövőn. ​Köszönetet érdemel az összes kutyás és nem kutyás, aki vette a fáradtságot, és kitöltötte kérdőíveinket​. Köszönöm Fehér S. Zsuzsinak, aki a legelejétől ott volt és rögzített, valamint azoknak a médiumoknak, amelyek a rólunk szóló híreknek teret adtak. Köszönet illeti az EB OVO csapatának tagjai​t​​, kiemelten​ Kindl Melindát, Mohácsi Katalint és Vincze Zitát, akik ​elhivatottságukkal és ​kreativitásukkal mindig megtalálták a ​megfelelő lépést​ a folytatásra​. És nem utolsó sorban köszönet a Városliget Zrt.-nek és Persányi Miklós miniszteri biztosnak, valamint a Garten Studio munkatársainak, hogy példát ritkító módon adtak teret a kutyás parkhasználat kutatására, fejlesztésére és kivitelezésére. Remélem, a közösen létrehozott metodika meghatározó lesz a magyarországi kutyás életmód fejlődésében!”

 

 

A Városliget kutyás lobbiját az Eb Ovo sikeresnek és befejezettnek tekinti. A következő feladat egy egészen más, üzemeltetési kihívás lesz, ahol a Városliget Zrt. és az Eb Ovo szintén közösen próbál megoldani. Bővebb információ az Eb Ovo tanulmányban és az Eb Ovo hivatalos honlapján olvasható.

 

 

Back to top ▲