Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Tizenhét új fát ültettek el a Városligetben

Tizenhét új, egészséges és ligethonos faegyedet ültettek el a Városligetben, a száz hektáros park kert- és tájépítészeti megújításának részeként. A Liget Budapest Projekt átfogó park rehabilitációjának első ütemében további fatelepítésekre is sor kerül majd: jövő év tavaszáig összesen hatvanhét fa lel új otthonra a Városligetben.

Száztizennyolc civil szervezettel végzett egyeztetéseket követően, idén októberben indult el az első ütem, melynek során megújul a Vakok kertje, létrejön egy korszerű sport központ - amely alkalmas az iskolai testnevelésórák megtartására -, egy kutyás élmény park, és megújul a Szépművészeti Múzeum zöld környezete is. Elkezdték az érintett területek teljes növény- és faállományának megújítását is: 17 egészséges, nagyméretű és ligethonos fa került a Városligetbe. A kutyás élménypark területére 3 db bibircses nyírt, 6 db mezei juhart és 5 db kislevelű hársat, míg a sport központ helyszínére 1 db mezei juhart és 2 db kislevelű hársat ültettek a szakemberek.

A Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. különös figyelmet szentel a park teljes zöldfelületének gondozására, benne a mintegy 7000 egyedet számláló faállomány kezelésére. Két évvel ezelőtt idősfa ápolási programot indított, melynek köszönhetően több tucat koros fa állapotán sikerült javítani, illetve a Liget teljes területére vonatkozó, részletes adatokkal rendelkező fakatasztert készített, mely a park több mint 200 éves fennállása óta hiányzott. Létrehozta a Városligeti Faápolási Protokollt, mely a jogszabályoknál is szigorúbb vizsgálati rendszert ír elő, ez alapján monitorozzák a Városliget valamennyi fáját, és végrehajtják a szakértők által előírt kezeléseket.

A park rehabilitáció első ütemére vonatkozó információk az alább linkeken érhetők el:

http://ligetbudapest.hu/megujulo-park

 

Back to top ▲