Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Új helyet kapott az e-töltőállomás a Városligetben

2017-ben az Ötvenhatosok terén elkezdődött a Néprajzi Múzeum kivitelezése, ami miatt a területen lévő elektromos töltőállomásokat áthelyezték a Gundel Károly körút Robinson Étteremhez eső részére. A telepítés fizikailag megtörtént, az e-töltő üzemképes és a Market Építő Zrt. kivitelezőnek köszönhetően augusztus elején végbement a hivatalos átadás és a munkálatok is befejeződtek.

A közpark autóforgalma óriási környezeti terhelést jelent a Liget élővilágára nézve, mivel napi 15.000 autó halad a Ligeten keresztül, és a közelmúltig több mint 1.500 autó parkolt itt naponta. Ezért a Városliget Zrt. a Liget Projekt kapcsán olyan intézkedéseket épített be a tervekbe, aminek a segítségével a Városliget gyakorlatilag zéró emissziós övezetté válik a Liget Budapest Projekt befejeztével.

Ennek egyik lépése a felszíni parkolás megszüntetése a Városliget peremén megvalósuló mélygarázsok építésével. A tervek szerint az Állatkerti körúton 700, a Hermina úton 275, a Dózsa György úton pedig 800 férőhelyes földalatti parkoló épül. Itt a csaknem 800 férőhelyhez az elektromos autók számára 8 korszerű nagy teljesítményű Type2 gyorstöltő, és 10% EVSE töltési pont kerül majd elhelyezésre. Ezek a töltők a látogatói élményért felelős (Customer Experience Management) rendszer részét képezik majd a Smart Ligetben. A jogszabály alapján az elektromos töltők használata továbbra is ingyenes.

Hivatalosan augusztus elejétől várják az elektromos autók tulajdonosait, hogy újra használatba vegyék az elektromos töltőket.

Back to top ▲