Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Új köntösben a ligeti gasztronómia is

Világszínvonalú kulturális kikapcsolódást és családbarát parkot tartogat majd az idelátogatóknak a Városliget átfogó fejlesztése, de mindez nem válhat valóra egy kisebb gasztronómiai forradalom nélkül!

A street food-tól a fine dining-ig terjedő, kiváló minőségű szolgáltatások megteremtésével szeretné a Liget Budapest Projekt átalakítani a jelenlegi gasztronómiai kínálatot a Városligetben, hogy különböző alternatívákat kínáljon ki-ki ízlésének és pénztárcájának megfelelően. A fejlesztés lezárulta után olyan komplex élményt szeretnénk nyújtani a közönségnek, amelynek köszönhetően több és tartalmasabb időt tudnak itt eltölteni; és bárhogyan is tölti az ember az időt a ligetben – játszóterezik, sportol, vagy kultúrát fogyaszt – egy idő után óhatatlanul szomjas vagy éhes lesz.

A ligeti vendéglátás jelenleg igen sokféle: az évek vagy évtizedek óta működő, kiváló színvonalú vendéglátóhelyek mellett továbbra is jelen vannak az alacsonyabb minőségű és megjelenésükben is visszatetszést keltő egységek. A Liget projekt első fejlesztéseként, az Állatkerti körúton megvalósuló Pavilonkert azonban már előrevetíti, milyen is lesz a jövő városligeti vendéglátása, ahol egységesebb lesz a helyek színvonala és az ételek-italok minősége: https://welovebudapest.com/2017/06/01/viszlat-bodek-157-eves-tervek-alapjan-keszultek-el-az-uj-varosligeti-pavilonok/

A vendéglátóhelyek térbeli elhelyezkedése is problémás jelenleg: túlnyomó többségük az Állatkerti körút és a Kós Károly sétány közötti sávban, valamint a Liget peremén van. A Liget megújulásával, az intézmények megjelenésével a látogatók megoszlása kiegyensúlyozottabbá válik, ezért a gasztronómiával foglalkozó helyek is egyenletesebben oszlanak majd el a parkban.

De milyen is lesz a Városligetben az új gasztronómiai irány? A kínálattól és az árszínvonaltól függetlenül minőségi! Olyan új helyszínek jönnek létre, amelyek a vendéglátó funkció mellett közösségi térként is működnek, ahol egyszerűen csak jól érzik magukat az emberek. A Liget vendéglátásában megjelenítjük a hazai gasztronómiai hagyományokat: a Liget közönsége így megismerheti az autentikus kárpát-medencei konyhát, de természetesen nem leszünk híján nemzetközi gyökerű ételeknek és modern megoldásoknak sem. A Városliget gasztronómiája is követi majd az új trendeket, kínálata is a parkba, múzeumokba látogató hazai és külföldi turisták ízléséhez igazodik majd. A Városliget hagyományos vendéglátásának újraértelmezése is megtörténik tehát a Liget Budapest Projekt fejlesztéseivel párhuzamosan.

Arról, hogy hogyan festenek majd a parkba telepített kisebb, vendéglátóipari egységek, a legutóbbi Liget Park Fórumon már volt szó, a vonatkozó előadást ide kattintva lehet megtekinteni: https://www.youtube-nocookie.com/watch?time_continue=1502&v=_Rkx5NBuoVE (Szloszjár György előadásának 24. percétől hallhatnak a városligeti vendéglátóhelyek tervezői alapelveiről, és látványterveket is láthatnak a leendő épületekről.)

Back to top ▲