newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Felelős Gasztrohős a Ligetben

A Liget Budapest Projekt már a kezdetektől fogva elkötelezett a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, klímabarát megoldások iránt. Most eljött az ideje, hogy a Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal közösen egy rendezvénysorozat keretében megmutassuk nektek, hogy akár kis lépésekkel is nagyon sokat tehettek bolygónkért.

A Felelős Gasztrohős a Ligetben egy havonta ismétlődő ingyenes, edukációs rendezvénysorozat gyermekek, családok részére, mely játékos formában tanítja a környezetvédelem, az egészséges táplálkozás és az újrahasznosítás alapjait, a Ligetben fellelhető példákon keresztül is.

Programjainkon izgalmas játékokkal, szerethető és praktikus tippekkel mutatjuk meg a családoknak, gyerekeknek, hogy mennyire egyszerű odafigyelni a mindennapok során ezekre a zöld szempontokra.


ESEMÉNYSOROZAT

  • március 25. 10-14 óra | Víz világnapja – Duna Múzeum
  • április 22. Föld napja – HUMUSZ Szövetség

Április 22-én a HUMUSZ Szövetség segítségével kapcsolódunk a Ligetben is a Föld Napja megmozduláshoz, mely a biológiai sokféleség megőrzésének elősegítését tűzte ki célul a hétköznapjainkban is alkalmazható eszközökkel. Szezonális évkörrel, fakorongos terményválogatóval, hazai terményeket bemutató szenzoros kitalálóssal és sok más egyéb játékkal, kézműves foglalkozással várjuk kicsiket és nagyokat. Emellett arról is szó esik majd, mit teszünk a Ligetben a park biológiai sokféleségének megőrzése érdekében.

  • május 13. Madarak és fák napja – Fővárosi Állat- és Növénykert
  • június 10. Környezetvédelmi világnap – Zöldövezet Társulás
  • július 7. Csokoládé világnapja – Tudatos Vásárlók Egyesülete
  • augusztus 30. – Konyhakertek – Zöldítők
  • szeptember 30. Csomagolásmentes Világnap – MIMO és CSIPEK
  • október 21. Gombák világnapja – Magyar Mikológiai Társaság

REGISZTRÁCIÓ

A program ingyenes, csupán egyszeri Liget+ regisztráció szükséges hozzá. Ezt követően kérjük, regisztrálj az eseményre is, hogy megfelelő mennyiségű alapanyaggal tudjunk készülni a kézműves foglalkozásokhoz! Családonként egy regisztráció elegendő!


HELYSZÍN

A március 25.-i esemény a Millennium Házában (Olof Palme sétány 1.) 10:00 - 14:00-ig kerül megrendezésre.

Az események szabad téren kerülnek megrendezésre, ezért az időjárásnak megfelelő ruhában gyertek. 


MEGKÖZELÍTÉS

Gyertek bringával! A Városligetben három Bubi állomás kapott helyet, az Ajtósi Dürer sor – Stefánia kereszteződésénél, az Olof Palme sétány – Zichy Mihály útkereszteződésekben, a Zene Házánál valamint a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó mellett. 

AUTÓVAL ÉRKEZŐKNEK

Kényelmes parkolási lehetőség a Múzeum Mélygarázsban!

A programra regisztrált látogatók számára az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes. A kedvezmény igénybevételéhez érvényesítsd a regisztrációs- és parkolójegyed a helyszínen, a szervezőknél.

Felelős Gasztrohős a Ligetben

A Felelős Gasztrohős a Ligetben egy havonta ismétlődő ingyenes, edukációs rendezvénysorozat gyermekek, családok részére, mely játékos formában tanítja a környezetvédelem, az egészséges táplálkozás és az újrahasznosítás alapjait, a Ligetben fellelhető példákon keresztül is.

Lépj be Liget+ fiókodba és regisztrálj az ingyenes eseményre!

A rendezvényen készült felvételeket a Városliget Zrt a honlapján, közösségi média felületein és promóciós anyagaiban közzé teheti, azok felhasználásával összefoglalót, bejegyzést készíthet.

Az Általános Szerződési Feltételek ITT találhatóak.

...
...
...
...
...
Ajánlott Hírek