newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Felelős Gasztrohős a Ligetben

A Liget Budapest Projekt már a kezdetektől fogva elkötelezett a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, klímabarát megoldások iránt. Most eljött az ideje, hogy a Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal közösen egy rendezvénysorozat keretében megmutassuk nektek, hogy akár kis lépésekkel is nagyon sokat tehettek bolygónkért.

A Felelős Gasztrohős a Ligetben egy havonta ismétlődő ingyenes, edukációs rendezvénysorozat gyermekek, családok részére, mely játékos formában tanítja a környezetvédelem, az egészséges táplálkozás és az újrahasznosítás alapjait, a Ligetben fellelhető példákon keresztül is.

Programjainkon izgalmas játékokkal, szerethető és praktikus tippekkel mutatjuk meg a családoknak, gyerekeknek, hogy mennyire egyszerű odafigyelni a mindennapok során ezekre a zöld szempontokra.


ISMERD MEG A GOMBÁK SZÍNES-ÍZES VILÁGÁT!

GOMBÁK VILÁGNAPJA A FELELŐS GASZTROHŐSSEL ÉS A MAGYAR MIKOLÓGIAI TÁRSASÁGGAL

Dátum: október 21., szombat, 10:00-14:00

Helyszín: Millennium Háza, múzeumpedagógiai terem (Olof Palme sétány 1.)


REGISZTRÁCIÓ

A program ingyenes, csupán egyszeri Liget+ regisztráció szükséges hozzá. Ezt követően kérjük, regisztrálj az eseményre is, hogy megfelelő mennyiségű alapanyaggal tudjunk készülni a kézműves foglalkozásokhoz! Családonként egy regisztráció elegendő!


A PROGRAM

A Magyar Mikológiai Társaság közhasznú egyesület célja a hazai mikológiai kutatások, a gombaoktatás és -természetvédelem ügyének szolgálata, a gombákkal kapcsolatos biológiai, egészségügyi és környezetvédelmi ismeretek terjesztése, gombaszakellenőrök, valamint a hazai gombák védelme.

Találsz majd náluk totókat, labirintusokat, keresztrejtvényeket, interaktív játékokat, színezőket próbálhattok ki náluk és mindent megtudhattok a gombák természetben betöltött szerepéről, a hazai gombavilág gazdagságáról, sokféleségéről, a legfontosabb ehető és mérgező fajokról, a természet és a gombavilág sérülékenységéről, veszélyeztetettségéről, a gombák védelméről. Sőt arról is, hogyan érdemes a gombákat elkészíteni! Az alkalomra egy pár fajból álló gombakiállítással is készülnek, ahol meg lehet fogni, közelről lehet tanulmányozni a vadon termő gombákat.

A Felelős Gasztrohős pedig az alábbi játékokkal és kézműveskedéssel vár:

 • "Gomba vadászat" Keresd és ismerd meg a hazai ehető erdei gombákat interaktív játékunkkal!
 • Fejtörő veteményezés zöldség sodoku játékunkkal
 • Keresd meg a külföldi "Superfoodok" hazai párját és ismerd meg, miért érdemes goji bogyó helyett csipkebogyó teát kortyolgatnod
 • Színes, saját stílusodra szabott kitűző készítés

Kép forrása: Envato Elements

Felelős Gasztrohős a Ligetben

A Felelős Gasztrohős a Ligetben egy havonta ismétlődő ingyenes, edukációs rendezvénysorozat gyermekek, családok részére, mely játékos formában tanítja a környezetvédelem, az egészséges táplálkozás és az újrahasznosítás alapjait, a Ligetben fellelhető példákon keresztül is.

Lépj be Liget+ fiókodba és regisztrálj az ingyenes eseményre!
Korábbi események:
 • március 25. 10-14 óra | Víz világnapja – Duna Múzeum
 • április 22. 10-14 óra | Föld napja – HUMUSZ Szövetség
 • május 13. Madarak és fák napja – Fővárosi Állat- és Növénykert
 • június 17. Környezetvédelmi világnap – Zöldövezet Társulás
 • július 7. 14:00 - 18:00 Csokoládé világnapja – Tudatos Vásárlók Egyesülete
 • augusztus 30. Konyhakerti nap - Zöldítők
 • szeptember 30. Csomagolásmentes világnap - Bábozd Zöldre Környezeti Nevelési Egyesület

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


MEGKÖZELÍTÉS

Gyertek bringával! A Városligetben három Bubi állomás kapott helyet, az Ajtósi Dürer sor – Stefánia kereszteződésénél, az Olof Palme sétány – Zichy Mihály útkereszteződésekben, a Zene Házánál valamint a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó mellett.


AUTÓVAL ÉRKEZŐKNEK

Kényelmes parkolási lehetőség a Múzeum Mélygarázsban!

A programra regisztrált látogatók számára az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes. A kedvezmény igénybevételéhez érvényesítsd a regisztrációs- és parkolójegyed a helyszínen, a szervezőknél.

A rendezvényen készült felvételeket a Városliget Zrt a honlapján, közösségi média felületein és promóciós anyagaiban közzé teheti, azok felhasználásával összefoglalót, bejegyzést készíthet.

Az Általános Szerződési Feltételek ITT találhatóak.

...
...
...
...
...
Ajánlott Hírek