newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Parktörténeti séta - csoportos

A múlt-jelen séta keretein belül egy izgalmas időutazásra invitáljuk az érdeklődőket, melynek során megismerkedhetnek a Városliget történetével és, hogy milyen utat járt be a Liget az 1800-as évektől napjainkig a parkosítás és a benne található épületek fejlesztése tekintetében egyaránt.

Épületek, terek, parkok, melyek mellett nap, mint nap elmegyünk, pedig számtalan titokzatos, izgalmas helyet, elfeledett kincseket tartogatnak számunkra. Az elmúlt 200 évben fontos és nagyszabású kiállítások, rendezvények, események színtere volt a Liget, így a Városerdő arculata folyamatosan változott. Lombos fái alatt kialakított sétányokon híres mesterek szobrai, Madárbarátok Tanösvénye, különleges növényeket rejtő Kis-Botanikus kert és egyéb érdekességek várják az érdeklődőket.


Liget sétánkon egy kellemes séta keretében ismerhetik meg a Városliget történetét és, hogy milyen utat járt be a Liget az 1800-as évektől napjainkig a parkosítás és a benne található épületek fejlesztése tekintetében egyaránt.


Parktörténeti séta időpontok csak csoportok számára:

  • szerda 15:00
  • szombat 10:15
  • vasárnap 12:00

A csoportos vezetésre jelentkezést az esemény időpontja előtt 60 órával zárjuk. 

Parktörténeti séta - csoportos

Jöjjön el vezetett sétánkra, ismerje meg a Liget titkait!

Csoportos jegyet veszek a Parktörténeti sétára!
Ajánlott Hírek