newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Rózsakerti séta - egyéni és csoportos

A megújuló Városliget legszínesebb, egyben legillatosabb helyszíne a 2019-ben megnyitott Millennium Háza és az előterében kialakított Rózsakert, melyben 1500 rózsatő és örökzöldek között nyílik lehetőség kikapcsolódásra.

Ha rózsakertünkben járva korábban azon törte a fejét, hogy melyik lehet az a rózsa, melynek csábító illata a Városliget messzebb eső pontjairól is vonzza a látogatókat; melyek a magyar nemesítésű rózsatövek; miért viselik egyes fajták írók és színészlegendák neveit, vagy hogy mi köze lehet a Tequila Sunrise koktélnak a rózsákhoz; akkor tartson velünk!

Sétánk során mesélünk a városligeti Rózsakert kialakításról, amelyben a tudatosan kialakított ágyások változatos színű és mintázatú virágai Budapest aranykorának hangulatát keltik életre. A séta a kert központi részével, a Zsolnay-díszkút bemutatásával zárul.

Rózsatúránk a rózsák virágzásához alkalmazkodik, így csak limitált ideig elérhető!

A Rózsakert séta egyénileg és csoportosan is látogatható augusztus 18 – szeptember 9. között.


Látogatói információk EGYÉNI sétához:

  • Kiindulópont és érkezés: Millennium Háza, főbejárat előtt
  • Jegyvásárlás online vagy személyesen a Liget Budapest Látogatóközpontban (megközelítés: Műcsarnok felől a Néprajzi Múzeum főbejáratán keresztül) - nyitvatartási időben.
  • Időtartam: kb. 60 perc
  • Jegyár: 2.000 Ft /fő
Rózsakerti séta - egyéni és csoportos

Jöjjön el vezetett sétánkra, ismerje meg a városligeti Rózsakert titkait!

Jegyet veszek a Rózsakerti sétára!

Látogatói információk CSOPORTOS sétához:

  • Kiindulópont és érkezés: Millennium Háza, főbejárat előtt
  • Jegyvásárlás online vagy személyesen a Liget Budapest Látogatóközpontban (megközelítés: Műcsarnok felől a Néprajzi Múzeum főbejáratán keresztül) - nyitvatartási időben.
  • Időtartam: kb. 60 perc
  • Jegyár: 2.000 Ft /fő
  • Maximum létszám: 30 fő (csoportos foglalás esetén minimum létszám 15 fő)

RÓZSA FINISSZÁZS

A nyár folyamán rendszeres sétákkal vártuk a hozzánk látogatókat és mutattuk be számukra a Millennium Háza előtt található 1500 tőből álló rózsakert szépségét és titkait. A virágzás befejeztével elköszönünk a kerttől és egy utolsó örömünnepre invitáljuk Önöket! A rózsa finisszázs keretében moderntánc performansszal, művészeti workshoppal és rendhagyó, vezetett sétával búcsúztatjuk a több évezredes múltra visszatekintő virágok szezonját, ahol nemcsak a kertben található különleges növényekről tudhat meg érdekességeket, de saját készítésű rózsás kiegészítőjét is hazaviheti emlékül.

Időpont: 2023. szeptember 9.

Helyszín: Millennium Háza, Rózsakert

Program

15:00-15:10 >> Köszöntés és moderntánc előadás

A rózsa - törékeny virág és ősi jelkép. Szépség, szenvedély, titokzatosság és élet szimbóluma, édesbús szerelmek emlékeit idézi. A táncosnő a rózsa lényét jeleníti meg mozdulatba foglalva rövid előadásában.

15:10-16:00 >> Művészeti workshop

Rózsás kiegészítők készítése textilből

Viseljük magunkon a rózsát! Ragyogjunk mi magunk is királynőként a virágok királynője segítségével, és készítsük el saját rózsás kitűzőnket, hajpántunkat vagy hajcsatunkat.

16:00-16:50 >> Rózsaséta

A séta során tárlatvezetőnk mesél a városligeti Rózsakert kialakításról, a rózsák Magyarországra kerülésének történetéről, a virágok felhasználási módjáról és a rózsa kultúrtörténeti jelentőségéről is. A séta a kert központi részével, a Zsolnay-díszkút bemutatásával zárul.

Program ismétlése

17:00-17:10 >> Moderntánc előadás

17:10-18:00 >> Művészeti workshop

18:00-18:50 >> Rózsaséta

A programjegy ára: 3000 Ft/fő

Ajánlott Hírek