Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Első ütem: Kis pihenő park jön létre a Szépművészeti Múzeum tövében

Befejezéséhez közeledik a Budapesti Szépművészeti Múzeum rekonstrukciója, amelynek keretében nem csak az épület belseje, de zöld környezete is megújul. Így azoknak, akik szeretnék tovább gondolni az odabent látott ritka művészeti alkotásokat, lehetőségük lesz a múzeum tövében kialakításra kerülő kis parkban megpihenni.

Munkálatok, eredmények

A parképítés során 5500 négyzetméter zöldfelületen lesznek kertépítési, növény kiültetési, öntöző rendszer-építési és burkolat-bontási munkák. A legtöbb feladat a múzeum előkertjének zöldfelületeit érinti, ahol a növény kiültetések kiegészítése mellett fontos cél a park visszaállítása, vagyis a múzeum főbejáratától a Dózsa György úti buszmegállóhoz, és a Városligeti-tó felé vezető múzeum előtti áttaposás, megszüntetése, a gyalogos forgalom visszaterelése a járdára. Itt újabb járda-építés helyett láncos poller és alacsony, örökzöld nyírt sövény kialakításával teremtjük meg a zöldfelületek védelmét. A múzeum főbejárati lépcsőjének két oldalán szimmetrikus elrendezésben évelő és egynyári felületet alakítanak ki. Az előkertek zöldfelülete 12 új lombosfával gazdagodik.

A múzeum felújításának keretében a Gundel Károly út felőli oldalon sövénnyel takart parkoló létesül, a meglévő faállomány megtartásával. A Városligeti tó felőli oldalkert fás ligetes kialakítása, az oldalkertben gazdasági udvar és mellette járda épül, amely illeszkedik a parkrekonstrukciós munkákhoz.

Back to top ▲