Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Kerékpáros közlekedés

Az új öltözők és tárolók mellett szervizpontok is szolgálják majd a kerékpárosokat a jövőben, illetve a park több pontján találnak majd BUBI állomásokat is az ide látogatók. A legideálisabb kerékpáros útvonalak kialakítása a szakmai és civil szervezetek bevonásával történik meg.

A megújult Városliget továbbra is a fővárosi biciklisek egyik kedvenc helye lesz. Öltözők és tárolók mellett szervizpontok is szolgálják majd a kerékpárosokat, illetve a park több pontján találnak majd BUBI állomásokat is az ide látogatók. A legideálisabb kerékpáros útvonalak kialakítása érdekében a Városliget tájépítészeti megújításáért felelős Garten Stúdió széleskörű egyeztetéseket folytat. Véglegesítését követően mindenki megismerheti majd a terveket itt, a Liget Budapest Projekt honlapján.

Az első városligeti kerékpár szervizpontot az új pavilonok szomszédságában állították fel, de a közeljövőben a kerékpáros szervezetek bevonásával további bringapontokat is kialakítanak a megújuló Városligetben. Az önkiszolgáló szervizállomás létrehozásával a Liget Budapest célja a budapesti kerékpáros közlekedés támogatása és a Városliget kerékpáros használatának megkönnyítése. A szervizpont a kerékpárváz megemelésére alkalmas rögzített állványa megkönnyíti a kisebb szerelési munkák elvégzését, amelyekhez az alapvető szerszámok is rendelkezésre állnak: pumpa, gumileszedők, csavarhúzók, csavarkulcsok, imbuszkulcsok.

 

Back to top ▲