Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Városligeti-tó

A Városligeti-tó megújítását követően a Széchenyi-szigetet, és a visszatérő Páva (Nádor)-szigetet körülölelő vízfelületként díszíti majd a Ligetet. Telente a Városligeti Műjégpálya leválasztásával továbbra is biztosított a felhőtlen korcsolyázás öröme Európa legnagyobb ilyen szabadtéri létesítményénél.

A Városligeti-tó megújítását követően a Széchenyi-szigetet, és a visszatérő Páva (Nádor)-szigetet körülölelő tó célkitűzésünk szerint az év 12 hónapjában folyamatos vízfelületként díszíti majd a Ligetet.

Mindez alól kizárólag a Városligeti Műjégpálya területe kivétel, melynek mobilgát jellegű leválasztásával biztosítható és fenntartható a felhőtlen korcsolyázás öröme Európa legnagyobb ilyen szabadtéri létesítményénél.

A tó így teljesebben betöltheti alapvető funkcióit, melyek a mikroklíma javításán túl a szemlélődés, a csónakázás, a vízimadarak etetése, illetve a tóparti napozás.

Ezeket gazdagítja majd a vízfelületre telepített látványos vízjáték, illetve a Vajdahunyadvár körbejárhatóságát biztosító, víz fölött vezetett sétány.

Nem utolsó sorban meg kell említeni, hogy a víz időszakos leeresztésének megszüntetésével lehetőség nyílik jelentős vízi - vízparti vegetáció telepítésére is. A felsorolt tájépítészeti fejlesztéseket olyan mérnöki megoldások alapozzák meg, mint a vízkormányzás javítása és a vízkezelés megoldása.

 

Back to top ▲