newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Városligeti-tó

A Városligeti-tó nem csak a park, hanem egész Budapest egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb attrakciója, ezért is fordítottak a megújítására kiemelt figyelmet a Liget Budapest Projekt tájépítészei.


A legfontosabb újdonság, hogy a tó egész évben látható és használható vízfelülete a hatszorosára nő!


Mindez alól kizárólag a Városligeti Műjégpálya területe kivétel, melynek mobilgát jellegű leválasztásával biztosítható és fenntartható a felhőtlen korcsolyázás öröme Európa legnagyobb ilyen szabadtéri létesítményénél. Visszatér az egykori Páva (Nádor)-sziget, a tó vízfelületére látványos vízjátékot telepítenek, Vajdahunyadvár pedig ismét körbe csónakázható lesz.


Nem utolsó sorban meg kell említeni, hogy a víz időszakos leeresztésének megszüntetésével lehetőség nyílik jelentős vízi - vízparti vegetáció telepítésére is. A felsorolt tájépítészeti fejlesztéseket olyan mérnöki megoldások alapozzák meg, mint a vízkormányzás javítása és a vízkezelés megoldása. A tó így teljesebben betöltheti alapvető funkcióit, melyek a mikroklíma javításán túl a szemlélődés, a csónakázás, a vízimadarak etetése, illetve a tóparti napozás.

...
 Városligeti-tó

tervező: Garten Studio


Ajánlott Hírek
Itt található
varosligeti_to