newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left
2023/07/27

Elhullott madarak a Városligeti-tó környékén

A Városliget Zrt. parkfenntartásért felelős szakemberei az elmúlt időszakban betegség jeleit mutató, illetve sajnálatos módon elhullott tőkés récéket észleltek a Városligeti-tó környékén.

Társaságunk az előírások szerint haladéktalanul értesítette a területileg illetékes hatósági állatorvost, majd a még menthető állapotban lévő állatokat kollégáink a Tollas Barát Madármentés szervezettel egyeztetve azonnal a Szentendrei Kisállatkert és Természetvédelmi Mentőközpontba szállították, ahol azok megkapták a szükséges kezeléseket. Az elpusztult szárnyasokat pedig a NÉBIH Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatósága elszállította további vizsgálatok elvégzése érdekében. 

Társaságunk a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-vel és a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó-val folyamatosan együttműködik az ügyben. A jelenleg is zajló hatósági vizsgálatok eredményeitől függően születhet döntés a további intézkedések elvégzéséről. 

Amennyiben a betegség jeleit mutató vagy elhullott szárnyast észlelne a tó vonzáskörzetében kérjük, értesítse kollégáinkat a következő elérhetőségen: ugyfelszolgalat@ligetbudapest.hu

Ajánlott Hírek