Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Locsolják a fákat a leendő Néprajzi Múzeumnál

A Városliget Zrt. a park felújítása során mindent megtesz azért, hogy valamennyi egészséges fát megtartson, a betegeket kezelje és a Liget Budapest Projekt végrehajtásával újjászülessen a park teljes növény- és állatvilága. Mindezeket a szempontokat már jóval az építkezéseket megelőzően is napirenden tartjuk, nincs ez másként a Néprajzi Múzeum leendő épületének előkészítésével kapcsolatban sem. Az új intézmény az 56-osok terének leburkolt, parkoló autókkal megszállt területére kerül ugyan, de elővigyázatosságból indokolt a közvetlen szomszédságában élő néhány fa átültetése.

Mielőtt azonban ezek a fák új otthont kapnának a ligeten belül, egy fél évig tartó megerősítő kezelésben részesülnek, amely a sikeres átültetés feltétele, és amelynekelső lépéseként a héten megkezdték beöntözésüket a szakemberek. A kertészeti beavatkozás ideje alatt az Ötvenhatos emlékmű bal és jobb oldalára eső, egy-egy kisebb parkrészt elzárjuk ugyan a parkhasználók elől, de mindez az ittlévő fák érdekében történik. 

A munkálatok miatt türelmüket és megértésüket kérjük!  

A fák gondos felkészítésének lépéseiről a http://ligetbudapest.hu/kozerdeku/hogyan-marad-eletben-az-atultetett-nagyfa-1 linken olvashat részletesen, míg a korábbi, sikeres faátültetésekről itt tájékozódhat: http://ligetbudapest.hu/kozerdeku/remekul-vannak-az-atultetett-fak-a-liget-koezepen-1 

A Városliget tájépítészeti megújításáról bővebb információt, a www.ligetbudapest.hu weboldalon vagy a www.varosligetpark.hu oldalon találhat!

Back to top ▲