newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left youtube-play youtube-play

GyerekLiget - gyerekkel a Városligetben

A Liget Budapest Projekt keretén belül egy olyan család- és gyermekbarát Liget jön létre, ahol mindenki megtalálja a számára legérdekesebb, legjobb elfoglaltságot. A megújuló Városligetben a természet, a kultúra és a művészetek különleges ötvözetét tapasztalhatják meg a látogatók, ahol a park nem csak környezetet szolgáltat, hanem egyúttal környezetvédelemre, természettel való pozitív kapcsolat kialakítására, társadalmi érzékenységre nevel.  


GyerekLiget - gyerekkel a Városligetben

Ezen az oldalon megtalálod a hasznos és aktuális információkat:

  • a városligeti programokról
  • a játszóterekről
  • a gyerekbarát intézményekről
  • a családbarát étkezési lehetőségekről
  • a családi illemhelyekről
  • és még sok minden másról
Csatlakozom a GyerekLiget csoporthoz!
Gyerekkel jövök

Gyerekkel jövök

Legyen szó szabadtéri játékról, kézműves programról vagy művészeti foglalkozásról a Városliget számos lehetőséget kínál kis látogatói számára. Itt sosem fogtok unatkozni, télen-nyáron várunk benneteket. 

Gyerekliget csoport

Gyerekliget csoport

A megújuló Városligetről, a parkról és a benne található intézményekről közösségi média csátornáinkon minden érdekesség és új hír fellelhető.

Kövess be minket Facebook-on, Instagram-on és YouTube-on!


GYEREKLIGET
GYEREKLIGET
Autóval érkezőknek

Autóval érkezőknek

A Városligeten ma napi 15.000 autó halad keresztül, és a közelmúltig több, mint 1.500 autó parkolt itt naponta. A Liget Projekt hatására ez az állapot megváltozik, a Dózsa György út mellett található Múzeum Mélygarázsban 800 autó tud egyidejűleg parkolni.A megújuló park

A megújuló park

A Liget Budapest Projektnek köszönhetően az ország történetének egyik legnagyobb mértékű park-és tájépítészeti fejlesztése valósul meg a Városligetben, mely érinti az épületek környezetét, a szabadidős és rekreációs kikapcsolódást nyújtó tereket és a park növényállományát is.

Fontosnak tartjuk, hogy a megújult parkot mindenki szabadon élvezhesse, ezért a Liget egész területén - a játszóterek és építkezések kivételével - szabad kutyázást biztosítunk. Ezen kívül két, játszóelemekkel, ügyességi pályával, labdázóval, futtatóval ellátott élménypark is várja a négylábúakat a Hermina út és az Ajtósi Dürer sor mentén.

Étkezési lehetőség

Étkezési lehetőség

A Városligetben évszázados hagyománya van a gasztronómiának, az 1800-as évek közepére már több vendéglátóhely működött a parkban. Jelenleg 15 étteremet találunk a Ligetben, melyek változatos étlappal várják a látogatókat legyen szó egy szombati lángosozásról vagy nagyszabású rendezvényről, mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő helyet.


Akadálymentesen a Ligetben

Akadálymentesen a Ligetben

A Városliget megújításának egyik legalapvetőbb szempontja az egyenlő hozzáférés elve. A tervezők törekvése az volt, hogy senki ne szenvedjen hátrányt a park és intézmények használatában. Annak érdekében, hogy a beruházás minden pontját ezen alapelv szerint tervezzük és valósítsuk meg, az érintett szervezetekkel való egyeztetések és fórumok során felmerült igények figyelembevételével állítottuk össze az akadálymentesítési koncepciót, mely az épületek akadálymentesítésétől kezdődően, a park elemein, útburkolatain és a tűzvédelmi menekítési stratégián keresztül mindenre kiterjed.

Liget+

Liget+

A Liget+ közösséghez való csatlakozással ingyenesen használhatod a Liget Budapest Projekt keretében felépült illemhelyeket, a megújult parkrészeken vezeték nélküli internetet, valamint igénybe veheted a folyamatosan bővülő kedvezményeket.


Ha sportolni jössz a Városligetbe, a Liget+ profilodban váltsd ki a Liget+Sport tagságot, melynek keretében a nap 24 órájában ingyenesen használhatod a Sportcentrum területen lévő öltözőket, valamint kedvezményesen foglalhatod le a Városligeti Miniaréna és Kosárlabda MIniaréna pályáit.