Magazin

Hűtsd le magad a Városligetben!
Aktualitások
Hűtsd le magad a Városligetben!

Itt a kánikula, a beton szinte éget, és nem tudod hogyan frissülj fel a városi forgatagban? A Városliget sok-sok vizes helyet és látványosságot tartogat a számodra a legforróbb nyári napokon is. A víz közös kincsünk és az élet alapja, a Ligetben is vigyázunk rá, és a látogatók szolgálatába állítjuk, hogy akár sportolni, akár családi eseményre, akár kulturális programra érkezel, hozzáférhess, felfrissülhess.

Ingyenes KRESZ suli indul a Ligetben
Aktualitások
Ingyenes KRESZ suli indul a Ligetben

A Liget Budapest Projekt és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum együttműködésében létrejött KRESZ oktatási programsorozaton óvodástól középiskolás korig várják a gyerekekeket az ország minden tájáról. Június 13-ától augusztus 27-ig hetente 2 alkalommal lehet részt venni a játékos foglalkozáson, amely a Liget+Kölyök tagsággal ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A több alkalommal is résztvevő gyerekek Liget Jogsit is szerezhetnek.

A világ legjobb középületének választották a Néprajzi Múzeumot az idei FIABCI-n
Sikerek
A világ legjobb középületének választották a Néprajzi Múzeumot az idei FIABCI-n

Az egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanfejlesztői díj, a FIABCI World Prix d'Excellence átadó gáláján aranyéremmel jutalmazták a Ferencz Marcel által tervezett Néprajzi Múzeumot, ezzel a szintén a Liget Budapest Projektben felépült Magyar Zene Háza mellett hazánk legtöbb nemzetközi díjjal rendelkező épületévé vált. A japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett Magyar Zene Háza is díjat nyert a FIABCI nemzetközi díjátadóján. A nemzetközi szakértőkből álló döntőbizottság az indoklásában fenntarthatósági, esztétikai és a látogatói élmény szempontjából egyaránt a világ legjobbjainak ítélte a két különleges intézményt.