newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Városligeti programok


Augusztus
08.28. -
...
Mitől jazz a jazz? – Ismeretterjesztő előadás a jazz működéséről / Magyar Jazz Napja
Mitől jazz a jazz? A Magyar Jazz Napjának ünneplését egy interaktív előadással kezdjük, melyben a műfaj sajátosságait és érdekességeit mutatja be Bágyi Balázs, jazzdob-előadóművész és zeneszerző, a Magyar Jazz Szövetség elnöke. Közreműködik a Magyar Jazz Szövetség által Louis Armstrong jazz-tehetség díjjal frissen kitüntett ifjú szaxofonos Papp Márton és zenekara, a Jazzpince.
Augusztus
08.28. -
...
Sárközi Dina Quintet / Magyar Jazz Napja
A Zsoldos Béla ötlete nyomán a Magyar Jazz Szövetség által szervezett ünnepi koncertsorozat ezúttal a Magyar Zene Házába is beköltözik, a koncertek sorát a Sárközi Dina Quintet nyitja.
Augusztus
08.28. -
...
Oláh Szabolcs Quartet & Accord Quartet / Magyar Jazz Napja
A Zsoldos Béla ötlete nyomán a Magyar Jazz Szövetség által szervezett ünnepi koncertsorozat ezúttal a Magyar Zene Házába is beköltözik, a koncertek sorában másodszor az Oláh Szabolcs Quartet és Accord Quartet közösen lép színpadra, The Silent Call című alkotásuk ősbemutatója következik.
Augusztus
08.28. -
...
Varga Bendegúz Quartet feat. Tzumo with special guest Kovács Linda / Magyar Jazz Napja
A Zsoldos Béla ötlete nyomán a Magyar Jazz Szövetség által szervezett ünnepi koncertsorozat ezúttal a Magyar Zene Házába is beköltözik, a Varga Bendegúz Quintet készülő új lemezéről is játszik megjelenés előtt álló dalokat Kovács Linda énekes közreműködésével.
Augusztus
08.28. -
...
Bacsó Kristóf Triad / Magyar Jazz Napja
A Zsoldos Béla ötlete nyomán a Magyar Jazz Szövetség által szervezett ünnepi koncertsorozat ezúttal a Magyar Zene Házába is beköltözik, a Bacsó Kristóf Triad a 2022 szeptemberében megjelenő Imaginary Faces című új albumának anyagát játssza.
Augusztus
08.28. -
...
Dresch Quartet / Magyar Jazz Napja
A Zsoldos Béla ötlete nyomán a Magyar Jazz Szövetség által szervezett ünnepi koncertsorozat ezúttal a Magyar Zene Házába is beköltözik, az első esti koncerten a Dresch Quartet a tőle megszokott módon, mint mindig, ezúttal is az újszerűség élményével gazdagítja közönségét.
Augusztus
08.28. -
...
László Attila Fusion Circus / Magyar Jazz Napja
A Zsoldos Béla ötlete nyomán a Magyar Jazz Szövetség által szervezett ünnepi koncertsorozat ezúttal a Magyar Zene Házába is beköltözik, a koncertek sorát az László Attila Fusion Circus fellépése zárja.
Augusztus
08.28. -
...
Salsa a Parkban
Örülhetnek a latin táncok szerelmesei, ugyanis májustól szeptemberig minden második vasárnap, Kuba, Kolumbia és Puerto Rico is a Városligetbe költözik. Ezeken a nyári délutánokon a Promenádon a salsáé🎵 lesz a főszerep. Egy külön erre az alkalomra összeállt kubai, kolumbiai, venezuelai, perui, uruguay-i és magyar zenészekből álló 10 tagú élő zenekar,a Stefania Allstars fogja szórakoztatni a táncolni vágyókat. Salsa, cumbia, merengue, bachata, timba, boogaloo is a repertoárra kerül. Az élő koncertek mellett a veterán kubai lemezlovas José Dj ‘El Tren De Cuba’ is csatlakozik a csapathoz, igy 4 órán át folyamatos lehetőség nyílik a táncra. INGYENES!
Augusztus
08.27.
 
...
A Klárisok zenekar mesekoncertje
A Klárisok zenekar a hazai népzenei-világzenei paletta egyik legnépszerűbb, (nemcsak) gyermekeknek szóló zenét játszó formációja. Korzenszky Klára gyermekpszichológus, énekes valamint a kiterjedt népzenei ismereteikre és széleskörű hangszeres tudásukra támaszkodó zenésztársai mesekoncertjein a sok évszázados népi bölcsességek, mesék, mondókák és népdalok harmonikusan fonódnak össze a gyermekpszichodráma és a meseterápia elemeit felhasználva. A koncertek során a fantáziára, a szerepjátékra és a mintha-élményre helyezve a hangsúlyt közös énekléssel, játékkal, interaktív módon, együtt alkotjuk meg a mindannyiunk számára biztonságos útmutatásként szolgáló mesét.
Augusztus
08.27. -
...
Városligeti Mentőnap 2022
Ha érdekel az életmentő hivatás, szeretnél többet megtudni a mentőkről, vagy csak szívesen töltenél el egy jóhangulatú napot bajtársak közt, neked is ott a helyed! A rendezvényen többek közt olyan színes programokkal várjuk az érdeklődőket, mint: 🚑újraélesztés és elsősegély oktatás 🚑partnereink, társszerveink (gyermekmentők, kutyás mentők, tűzoltók, rendőrök, stb.) bemutatkozása 🚑nagyszabású mentési bemutató 🚑gyermekprogramok, ugrálóvár 🚑színpadi fellépők, koncertek
Augusztus
08.27. -
...
I. Városligeti Futóverseny MENTŐDOLGOZÓKNAK
Városligeti Mentőnapon futóverseny MENTŐDOLGOZÓKNAK és hozzátartozóinak!
Augusztus
08.26. -
...
Pandora Projekt / Hangfoglaló – Induló előadók
A Pandóra Projektet 2021 elején alapította Major Dóra és Végh Janka Zsuzsanna, akik indie-folkként definiált hangzásukat vidékről érkezve Budapesten találták meg. A különleges vokálokkal fűszerezett szövegcentrikus dalok magyar népi motívumokkal vegyítve egy energikus modernkori táncházas érzésbe repítenek. Első daluk 2021 februárjában jelent meg, majd áprilisban egy videóklip is érkezett hozzá, amely bekerült a Magyar Klipszemle versenymezőnyébe. Az azóta zenekarrá bővült formáció hamar rengeteg helyen megfordult, a 2021-es Kikeltető tehetségkutatón a legjobb 16 előadó közé is beválogatták őket. 2021-ben még a Hangfoglaló Induló előadókat támogató alprogramjába is bekerültek. Táncolható, mozgalmas zenéjükkel fel kívánják szabadítani közönségüket, hogy velük együtt énekeljék-ugrálják ki problémáikat.
Augusztus
08.26. -
...
A V4 Vonósnégyes debütáló koncertje
A V4 Vonósnégyes egy négy zenész által létrehozott egyedi kollaboráció, amelynek tagjaival mind a négy V4-ország képviselteti magát. A kvartett magyar, lengyel, szlovák és cseh művészekkel és zeneszerzőkkel való együttműködésekre fókuszál, előtérbe helyezve a múlt és a jelen zenéjét saját régiójukban, valamint egész Európában.
Augusztus
08.25. -
...
Koncert és táncház: Sarjú Banda
A fiatal muzsikusokat 2015-ben ismerhette meg az ország a Magyar Televízió „Fölszállott a Páva” tehetségkutató verseny műsorában. Ekkor még egyéni kategóriában mutatták meg tudásukat, de a színfalak mögött elindult a közös muzsikálás. Szoros barátság és egy új zenekar született, családjuk és Kuczera Barbara művészeti vezetőjük támogatásával. A Sarjú Banda hivatása az eredeti magyar hangszeres népzene elsajátítása, megőrzése és tovább éltetése. Örömmel és tisztelettel tanulják a mesterektől, hagyományőrző zenészektől, éltetik a színpadon és a táncházakban egyaránt. A táncház előtt a zenekar egy egyórás, ingyenes koncertet is a Szabadtéri színpadon.
Augusztus
08.21. -
...
Táncház a Parkban
Örülhetnek a kárpát-medencei táncok és zene szerelmesei, ugyanis május 1.-étől szeptemberig minden második vasárnap táncházzá alakul a városligeti promenád. A táncház mozgalom legkiválóbb bandái fogják húzni a talpalávalót a térség legkülönfélébb népi hagyományait felelevenítve. Legyen szó klasszikus erdélyi vonós zenéről, vagy balkáni rezesekről, moldvai csángó muzsikáról, itt mindent meg fog találni az érdeklődő. INGYENES
Augusztus
08.20. -
...
Szalóki Ági lemezbemutató koncertje
Szalóki Ági közel 20 év alatt öt szólóalbumot készített felnőtteknek. Ezek alatt az évek alatt gyerekzenekarával több mint 600 koncertet adott Magyarországon és a határon túli magyarok közösségeiben. Az augusztus 20-án bemutatásra kerülő album az ötödik gyerekeknek szóló lemeze. Ági és zenésztársai az albumon a magyar és beás népdalfeldolgozások, énekelt versek mellett a régi korok zenei világába vezetik el a gyerekeket. Ezt a sok gyerek számára ismeretlen, ám izgalmas világot meghívott vendégművészek segítségével fedezik fel, akik a kor jellemző hangszerein szólalnak meg.
Augusztus
08.19. -
...
Nagy Judit – Nagy Márton duó
Nagy Judit fuvolaművész és Nagy Márton gitárművész duója egészen friss produkció, hiszen 2021 nyarán adták első közös koncertjüket Visegrádon, amit számos teltházas fellépés követett Budapesten és a Dunakanyarban egyaránt. Ezúttal a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadán adnak ingyenes koncertet, amelyen tangók és balkáni ritmusok szerepelnek középpontban.
Augusztus
08.18.
 
...
Tálas Áron zenetörténeti előadása és koncertje
William Kentridge: More Sweetly Play The Dance című installációjának fontos alkotóeleme a tánc és a zene. Több helyen megfigyelhetők az afrikai hangszereléssel átdolgozott dallamok és a jellegzetes afrikai hangzásvilág. De vajon milyen hatással voltak a mai könnyűzenére az afrikai zenei hagyományok, ritmusok? Hogyan táplálkozott az afrikai zenéből a jazz és a blues? Melyek a legérdekesebb afrikai hangszerek? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a kiállítás késérőprogramján, Tálas Áron zenés estjén, amely zenetörténeti érdekességekkel is várja a hallgatókat.
Augusztus
08.13.
 
...
Szeder & Lóci - Dalszerző!
A könnyűzene világa két fiatal énekes-gitáros dalszerző interaktív előadásában: miből szülessen a sláger? Szeder-Szabó Kriszti és Csorba Lóci szép eredményeket értek el külön-külön saját zenekaraikkal (Szeder és Lóci játszik), mégis egy közös missziót dédelgetnek régóta: egy olyan előadást létrehozni, ami közérthető nyelven mutatja be a könnyűzene nyelvét, sőt, együtt fedezik fel ezt a rendkívül sokszínű világot. Minden ember dalszerző, még ha nem is tud róla – és a dal műfaja vesz minket körbe nap mint nap. Minden gyerek fogékony a zenére, és természetesen dalokkal veszi kezdetét a „beavatásuk” is: egy népdalt, egy karácsonyi dalt, vagy egy gyerekdalt tanulnak meg elsőként. No de ezek a dalok miből születtek? Miből építkeznek? Mire van szükség egy slágerhez? Kriszti és Lóci egy interaktív, 50 perces előadás során készíti el az idei év legnagyobb slágerét a gyerekekkel közösen, amiből az is kiderül, hogy ki mindenkiből lehet dalszerző?
Augusztus
08.13. -
...
Krulik Ábel: Nusantara (2016)
Krulik Ábel Nusantara című kísérleti dokumentumfilmje az első, Indonéziában töltött éve alatt, utazásai közben készült, a szemlélődő utazó tekintetével mutatja be ezt a természetileg és kulturálisan egyaránt sokszínű hatalmas országot, amely a világ legnagyobb szigetországa. A film címe – amely Indonézia régi elnevezése – is erre utal, jelentése: Szigetek között.
Augusztus
08.12. -
...
Szabadtéri film: Megáll az idő (1982)
Az MZH Szabadtéri színpadán is folytatódnak a zenés filmvetítések. A nyárestékhez passzoló alkotások közül ezt a múltba néző kamaszfilmet vannak, akik egyenesen az 1955-ös, Magyarországon 1980 körül bemutatott Rebel Without A Cause (Haragban a világgal) című amerikai kultuszfilmmel rokonítják. Tény, mindkettő középpontjában a kiábrándult fiatalok álltak, és Gothárnak a hatvanas évek eleji Budapestjét felelevenítő munkája erősen támaszkodott a tengerentúli rock and rollra. Nem utolsósorban pedig felbukkant benne az akkori magyar underground zenei színtér számos alakja, a balatonos Hunyadi Károlytól a spenótos Sőth Sándorig.
Augusztus
08.11. -
...
ék
Az ék minden este más és más utazásra hív, melynek a végállomása az együtt megélt katarzis. A mennydörgő erősítők és az éteri zenei szövetek dinamikája olyan atmoszférát teremt, amely azonnal beszippantja és az érzelmek széles skáláján kíséri végig a hallgatót. A 2014-es megalakulásuk óta három nagylemezt és egy kislemezt megjelentető zenekar kompromisszumoktól mentes muzsikája a szakma elismerését és a közönség szeretetét egyaránt elnyerte, így váltak rendszeres fellépőivé a hazai és nemzetközi kluboknak és fesztiváloknak.
Augusztus
08.07. -
...
Salsa a Parkban
Örülhetnek a latin táncok szerelmesei, ugyanis májustól szeptemberig minden második vasárnap, Kuba, Kolumbia és Puerto Rico is a Városligetbe költözik. Ezeken a nyári délutánokon a Promenádon a salsáé🎵 lesz a főszerep. Egy külön erre az alkalomra összeállt kubai, kolumbiai, venezuelai, perui, uruguay-i és magyar zenészekből álló 10 tagú élő zenekar,a Stefania Allstars fogja szórakoztatni a táncolni vágyókat. Salsa, cumbia, merengue, bachata, timba, boogaloo is a repertoárra kerül. Az élő koncertek mellett a veterán kubai lemezlovas José Dj ‘El Tren De Cuba’ is csatlakozik a csapathoz, igy 4 órán át folyamatos lehetőség nyílik a táncra. INGYENES!
Augusztus
08.07. -
...
Táncház a Parkban
Örülhetnek a kárpát-medencei táncok és zene szerelmesei, ugyanis május 1.-étől szeptemberig minden második vasárnap táncházzá alakul a városligeti promenád. A táncház mozgalom legkiválóbb bandái fogják húzni a talpalávalót a térség legkülönfélébb népi hagyományait felelevenítve. Legyen szó klasszikus erdélyi vonós zenéről, vagy balkáni rezesekről, moldvai csángó muzsikáról, itt mindent meg fog találni az érdeklődő. INGYENES
Augusztus
08.06.
 
...
Zenélő Budapest 2022 – Közösségi hangszerek bemutatója
A Zenélő Budapest programsorozat célja, hogy a szabadba kimenve nyerje meg a legfiatalabbakat ahhoz, hogy aztán ők bemenjenek a koncerttermekbe. Ebben a programban mindenki kipróbálhatja magát zenészként a közösségi hangszerek kipróbálásával, melyeket Götz Nándor tervezett. Ehhez kapcsolódik az előadás is, ahol ütőhangszeres művészek, valamint egy fuvolaművész segítségével egy 40 perces mesekoncert keretében, a gyerekeket bevonva, akár zenei előképzettség nélkül is megismerkedhetnek a legfiatalabbak a hangszerek világával.
Augusztus
08.06. -
...
Bujdosó János Trió
Nagyszabású kompozíciók, ropogós tempók, improvizációk, lírai képek és némi kaján vadság – Bujdosó János 2011-ben alakított triójával az underground jazz és a világzene vidékén bolyong, ám muzsikája semmihez sem hasonlítható, a maga útját járja kitartóan. A trió legutóbbi lemeze eklektikusabb, keményebb, sötétebb irányba mozdult el, ennek birtokában adnak koncertet a Magyar Zene Házában. „Bizánci szörf dzsesszként” jellemzett zenéjük egyebek közt magyar, közel-keleti, latin elemeket ötvöz, melyeket gyakran repetitív zenei szerkezetekre építenek.
Augusztus
08.05.
 
...
LOS ORANGUTANES KONCERT – ZENE A LOMBOK ALATT
A 2019-ben induló "Zene a lombok alatt" rendezvénysorozatunk 2022. augusztus 5-ei vendége, a Los Orangutanes zenekar. Nem is volt kérdés, hogy a tavalyi óriási buli után idén ők biztosan eljönnek hozzánk! A Los Orangutanes zenekar 2017 óta táncoltatja meg a magyar cumbia rajongókat, annak ellenére, hogy Dél-Amerika legnépszerűbb műfaja méltatlanul kis figyelmet kapott eddig hazánkban. Ezen szeretne változtatni a 11 tagú formáció, melyet a koncertéletben már bizonyított zenészek hívtak életre. Az Irie Maffia, Zuboly, Paso, Besodrom, Anselmo Crew tagjaiból verbuválódott csapat rövid idő alatt a táncolni vágyó magyarok kedvencévé vált. Aki járt már Los Orangutanes koncerten, az tudja, hogy nem lehet végigülni a programot, az ember lába automatikusan táncra perdül. Aki nem hallotta még őket, most pótolhatja a Pavilon Kertben.
Augusztus
08.04. -
...
Turumtay / Erdoğan / Liška / Dés Quartet
A négy zenész első, 2018-as találkozása után egyértelművé vált, hogy a quartet tagjainak eltérő zenei és kulturális háttere különleges összhangban olvad össze és hoz létre egyedi zenekari hangzást. A Bécsben élő török hegedűművész Efe Turumtay által alapított csapatban a cseh bőgős, Tomáš Liška lírai bőgőhangja és Dés András játékos ritmusai mellé a fretless gitár nemzetközi hírű török virtuóza, Cenk Erdoğan csatlakozik csodálatos dallamaival.
Augusztus
08.04. -
...
FEHÉR DÁVID MŰVÉSZETTÖRTÉNÉSZ-KURÁTOR ELŐADÁSA
A Szépművészeti Múzeum művészettörténésze, egyben a Kentridge kiállítás kurátora beszél a mű keletkezéséről, koncepciójáról, illetve magáról a művészről is. A beszélgetés során sok érdekességet tudhatunk meg Dél-Afrika és az európai kultúra találkozásáról, haláltáncról és Platón filozófiájáról, és még arra is fény derül, mi köze Walt Disney-nek a videóhoz. Az előadás segít, hogy értő módon viszonyuljunk a látottakhoz, közelebb hozva Kentridge művészetét.
Augusztus
08.04. -
08.07.
...
Állatkerti Fesztivál
A többnapos fesztivált a Fővárosi Állat- és Növénykert születésnapjához kapcsolódóan rendezzük meg, mely az Állatkertek Napja Magyarországon. 🎉Napközben családi programok, így papírmerítés, fotószínház, kvízjáték kézműves foglalkozások lesznek. Vezetett sétákon ismerkedhetünk a kert történelmével, műemlék épületei érintésével. Partnereink standjai színesítik a programokat. Délutánonként az Állatkert küldetését erősítő rövid ismeretterjesztő előadásokat hallgathatunk a Varázshegyben. 🎉A fesztivál napjain gyermekkoncerteken is részt vehetünk, fellép többek között a Veronaki és a Kiskalász zenekar. Esténként élő nagykoncertekkel várjuk látogatóinkat a Főkaputéren, színes zenei palettával készülünk. Színpadra lép többek között a Lilium zenekar, Paulina és az Ivan & The Parazol.
Augusztus
08.03. -
...
Alostmen
A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadának első évadában egy Afrikából érkező tradicionális, akusztikus zenekar is bemutatkozik. A ghánai Alostmen ingyenes koncertjén olajoskannából készült buherahangszerrel és transzba ejtő ritmusokkal hív táncba. A Strut Recordsnál 2021-ben világterjesztésben is megjelent Kologo című debütáló lemez anyagával lépnek színpadra, és garantáltan bizonyítják, hogy megérdemelten kapták a legrangosabb világzenei magazin, a Songlines tavalyi díjátadóján az év felfedezettje kategória elismerését. És az is elég beszédes, hogy közvetlenül a Zene Háza koncertjük előtt a Peter Gabriel által alapított WOMAD fesztiválon lépnek fel - ez lesz az első turnéjuk Európában, most először láthatók élőben Afrikán kívül.
Június - Augusztus
06.27. -
08.12.
...
Kicsi Dió műhely – Nyári táborok a Vajdahunyadvárban
Most tiétek lehet a Vajdahunyadvár! Háromszor egy hetes nyári táborainkban várunk benneteket. Fedezzétek fel kiállításainkat, ismerjétek meg tárgyaink rejtett titkait, próbáljátok ki a szabadulószobát, kézműveskedjetek és hűsöljetek a Kerengőben.
Június - Október
06.20. -
10.02.
...
William Kentridge: Lágyabban játszd a táncot I A NEO Kortárs Művészeti Tér kiállítása
A Neo Kortárs Művészeti Tér Budapesten első alkalommal mutatja be William Kentridge Lágyabban játszd a táncot (2015) című nyolccsatornás videóinstallációját. A művet 2017-ben vásárolta meg a Szépművészeti Múzeum az intézmény legjelentősebb kortárs szerzeményeinek egyikeként.
Május - Szeptember
05.26. -
09.30.
...
Városligeti Csónakázótó ≋ Grand Opening ≋
Egy év szünet után május 26-án újraindul a csónakázás a Városligetben🛶, avagy végre kikötnek a csónakok a mintegy 16 ezer négyzetméteres Városligeti tavon. Vadonatúj 10 csónakkal és 20 vízibiciklivel kezdjük meg a szezont, melyek gyönyörű kék-fehér színben pompáznak.
Március - December
03.26. -
12.31.
...
Szépművészeti Múzeum I Állandó kiállítás
A kiállítás belépői egy adott napra és egyórás idősávokra szólnak. Ez a látogató érkezésének várható időpontjára vonatkozik, de nem garantálják az azonnali bejutást, illetve nem korlátozzák a látogatás időtartamát. A jegyekkel csak az állandó tárlatok látogathatók.
Március - December
03.24. -
12.31.
...
UrbanGo Kids
Az Urbango Kids-en a 10-14 éves korosztályé a főszerep, kezükben az irányítás! 16 izgalmas és fordulatos állomás vár a csapatra a 3 km hosszú városligeti pályán. Vajon merre lehetnek a nyomok? A vízben? A fákon? Egy titkos odúban? Esetleg egy ikonikus épületen? Egy biztos, mindent be kell vetniük a kincskeresőknek a siker érdekében!
Március - December
03.24. -
12.31.
...
Szülinapi zsúr a Millennium Házában
Szülinapi helyszínt keresel? Kalandokban bővelkedő, izgalmas születésnapi zsúrra vágysz? Nálunk megtalálod! A Fabrika Műhely évtizedes tapasztalata és a Millennium Háza különleges helyszíne együtt garantálja a felejthetetlen születésnapi bulit!
Március - December
03.24. -
12.31.
...
Magyar Nemzeti Galéria I Gasztronómia a képzőművészetben - ONLINE
Reggelik, ebédek, terített asztalok. A festményeken számtalan étellel és étkezési szokással találkozhatunk, amelyek mind-mind izgalmas történeteket mesélnek el számunkra. Kedvezmény online közönségünk számára Online tárlatvezetéseinken, előadásainkon résztvevőket kedvezménnyel várjuk: ha bármelyik intézményünk online programjára szóló jegyét kinyomtatva vagy telefonon bemutatja a Szépművészeti Múzeum vagy a Nemzeti Galéria pénztárában, a kiállítások teljes árú belépőjéből 1000 Ft kedvezményt biztosítunk a helyszínen. A kedvezmény a január 1-je óta váltott online programok jegyére érvényes visszavonásig, és más kedvezménnyel nem vonható össze.