newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Városligeti programok

Tisztelt Látogatók! Az elektronikus kérelem-benyújtás frissítés alatt áll.

Ezalatt a közterület-használati kérelem az alábbi linkről letölthető, amelyet kitöltve, aláírva postai úton a 1386 Budapest, Pf. 910. címre vagy a terulethasznalat@ligetbudapest.hu email címre tudnak beküldeni.

Szíves megértésüket köszönjük!

December
12.30. -
...
Herczku Ágnes: Emlékül
Népzene színházban Herczku Ágnes Emlékül című műsorát a Hozomány – Erdélyi népzene régen és most / Visa című értékmentő és előremutató lemeze alapján rendezte. Az előadásban nemcsak a visai zenét és táncot esszenciálisan ismerő és előadó zenészek és táncosok szerepelnek, de egyúttal színházi előadás is két szereplővel, akik a sajátos dialógusban a hagyományőrzés kérdéseit is feszegetik.
December
12.29. -
...
Nagy Ádám szerzői est / lemezbemutató koncert
Nagy Ádám a nevét is viselő Roy és Ádám zenekar alapító tagjaként és gitárosaként vált ismertté 1998-ban. A Roy és Ádámmal az évek során számos sikert értek el, számtalan koncertet adtak, eddig nyolc nagylemezük jelent meg, dalaik „a csapból is folytak” – és folynak a mai napig.
December
12.28. -
...
Érdi Tamás és Érdi-Harmos Réka
Érdi Tamás Schubert-játékának finomságaira nemcsak tanára, Becht Erika figyelt fel, hanem a Louis Braille zongoraversenyen zsűrije is. Első Schubert cd-je pedig 2000-ben jelent meg, erről Kovács Sándor az Új Zenei Újságban úgy nyilatkozott, hogy „így csak az elhivatottak muzsikálnak, akiknek anyanyelvük a zene.”
December
12.22. -
...
Aktív 60+ I Karácsony a képzőművészetben
A karácsony szelleme már évszázadok óta megihleti művészeinket is. Múzeumpedagógusunkkal arról beszélgetünk, miként ábrázolták a régebbi koroktól kezdve napjainkig legkedvesebb ünnepünket a különböző alkotók. Az év utolsó művészeti foglalkozásán hógömböt készítünk, ami a gyermekek körében különösen nagy népszerűségnek örvend. De a felnőttek is szívesen nézegetik az ünnepek idején, hiszen a szíve mélyén a legtöbb ember fehér karácsonyra és nagy pelyhekben hulló hóra vágyik.
December
12.22. -
...
Bermuda: Utas és holdvilág – lemezbemutató koncert
A Mórocz Tamás és Urbán Dániel által alkotott, idén tízéves Bermuda az elmúlt évtized egyik legfrissebb hangzású magyar popzenekaraként számos nagy nemzedéki slágerrel írta be magát a hazai zenetörténetbe. A sok évnyi dalonkénti megjelenés után a zenekar most elkészítette első nagylemezét, amely egészen szokatlan módon egy regényalbum lesz.
December
12.21. -
...
Håvard Enstad zongoraestje (NO)
Amerikai minimalizmus Debussy harmóniavilágával fűszerezve: leginkább így lehetne jellemezni Håvard Enstad stílusát. Darabjai ismétlődő-variálódó elemekből épülnek fel, megállíthatatlanul gyöngyöző hangokból képeznek hullámzó felületeket, amelyek merengésre és elmélyült, mégis pihentető befelé fókuszálásra hívnak. A Zongorahangolódás sorozat jelen epizódjának fő különlegességét az adja, hogy a meghívott zongorista saját kompozícióit játssza, Ács Dominika fuvolaművész közreműködésével.
December
12.20. -
...
Moziklip (1987) / Rockfilmklub #8
#8 Rockfilmklub – Moziklip (1987) Válogatás a magyar filmtörténet zenei vonatkozású alkotásaiból. Vendég: Varga Dénes
December
12.18.
 
...
CSALÁDI VASÁRNAP I DIÓTÖRŐ
Hoffmann Diótörő és az Egérkirály című meséjének történetét – és Csajkovszkij csodálatos balettjét– mindenki ismeri. Az eredeti szöveg alapján készült és a csodás zenével kísért előadásban Marika személyes élményeiként életre kelnek a balett figurái, prózában és táncban elevenedik meg ennek a varázslatos karácsony-estének története. A mesemondó előadást óvodás és kisiskolás korosztálynak ajánljuk. Előadja: Váltópont Alkotóműhely
December
12.18. -
...
Bourbon Ensemble – Barokk karácsony
Mesélj nekem, Daphné! – Erdei lények világa Purcell, Vivaldi és Couperin művein keresztül A 'Mesélj nekem, Daphné' című műsor a barokk álarcok koncepciója alapján készült: a különböző dallamok és témák olyan hangulatot teremtenek, amely a közönséget egy új zenei világba repíti. A BOURBON együttes a barokk mitológiai helyszíneibe vezeti a hallgatóságot. Daphné, a nimfa, akinek babérfává kellett átalakulnia, hogy megmeneküljön Apollóntól, a barokk számos kompozíciójának fő ihletője.
December
12.17. -
...
BUSZOS PARKTÖRTÉNETI SÉTA A LIGETBEN- IDŐUTAZÁS NÉGYKERÉKEN
Szálljon velünk buszra, és induljunk együtt kalandos időutazásra a Ligetben! Utunk során megismerkedünk a Városliget történetével és intézményeivel. Bepillantást nyerünk abba, hogyan szórakoztak a népek a vurstliban az 1800-as évek elején, később a műjégpálya jegén suhanva vagy a Széchenyi-fürdő vizében ejtőzve. Hallhatunk érdekes anekdotákat a Városliget életének kiemelkedő időszakáról, a millenniumi ünnepségsorozatról, és azt is megtudhatjuk, mi célból épült a Liget ékszerdoboza, a Millennium Háza, miközben a historikus Vajdahunyadvár udvarán is átsétálunk. Az időutazás alatt a parkfejlesztés jelentős állomásai is bemutatásra kerülnek, így érkezünk meg végül – a kihagyhatatlan Magyar Zene Háza érintésével – a Néprajzi Múzeum épületéhez, a jelenbe. Minden szombaton november 19. és december 17. között 13:00 órai kezdettel! Találkozási pont: Millennium Háza
December
12.17. -
...
KARÁCSONY KODÁLLYAL
Kodály Zoltán december 16-án lenne 140 éves. Az ő tiszteletére szervezzük ezt a rendhagyó karácsonyi vásárt, hiszen zenepedagógiai elvei az egész világon ismertek. Ezúttal azonban nem karácsonyi kellékek a portékák, hanem rövid, de annál izgalmasabb zenei játékok, amiket az ország minden pontjáról érkező zenepedagógusok tartanak. A Zene Háza legkülönbözőbb pontjain lehet majd zenével játszani, foglalkozásokon részt venni, bízva abban, hogy mindenki, aki ellátogat erre a különleges karácsonyi vásárra, meg tudunk ajándékozni a zene örömével.
December
12.16. -
...
Örüljünk hát, örvendezzünk!
Adventi, karácsonyi énekek – interaktív előadás, koncert és daltanulás. Hangadó – Bognár Szilvia népzenei előadássorozata
December
12.16. -
...
Fonó Zenekar, Pál Eszter, Muzicka (SK): Felföldi utakon
A Magyar Zene Háza Tájak és zenéik című tradicionális magyar népzenei sorozatában ezúttal a Felvidék szerepel a fókuszban. A Felföldi utakon című esten Agócs Gergely és formációja, a Fonó Zenekar a házigazda, a szlovákiai táncházmozgalom egyik úttörő együttese, a pozsonyi Muzička zenekar és Pál Eszter énekes a vendégek.
December
12.16. -
...
Agócs Gergely előadása felföldi népzenei gyűjtéseiről
A Fonó zenekar, Pál Eszter és a Muzicka koncertje előtt Agócs Gergelyt saját felföldi gyűjtőútjaira kísérhetjük el. Ízelítőt kaphatunk az 1985 óta dokumentált hanganyagból és személyes gyűjtési élményeiből is.
December
12.16. -
...
Műhely x temporary nites w/ MAX DURANTE vinyl set (TRESOR)
Műhely and temporary nites proudly presents Tresor resident MAX DURANTE a true precusor of industrial techno, the wizard of decks with a 2 hour vinyl set at TOLDI on december 16th.
December
12.16. -
...
Max Durante / beszélgetés technóról, undergroundról és művészetekről
Max Durante az industrial techno igazi úttörője, valamint igazi varázsló és újító a lemezjátszókon. „Annyira gyorsak a kezei, hogy nehéz követni a mozdulatait, scratch rutinja balzsam a szemnek és a fülnek” – írja a Neue Zürcher Zeitung.
December
12.15. -
...
A jazz városai #4 - New York
Jazz Szabadegyetem – a jazz városai Előadó: Turi Gábor
December
12.15. -
...
Otis Taylor (USA) I Terra Profonda
A chicagói születésű Otis Taylor későn érő típus, első lemeze majdnem ötvenéves korában jelent meg, ennek ellenére egyik legjelentősebb kortárs blueszenész. A gitáron, bendzsón, mandolinon és harmonikán játszó Taylor dalaival a realista iskola képviselője, a mindennapok valósága érdekli, a nagyobb és kisebb képet tekintve is. Különösen foglalkoztatják a fekete közösségeket érintő problémák, élen a rasszizmussal, ami egy blues-zenésztől aligha meglepő. Az est másik fellépője a 2012-ben alakult háromtagú magyar formáció, a Terra Profonda, amely az amerikai blues, a népzene és a jazz határain mozog.
December
12.14. -
...
Label Night: Blunt Shelter
BluntOne & Baen Mow, don C & Co Lee, WaTa feat. Zahár Fanni Samplerek, analóg szintetizátorok, Fender Rhodes csilingelések, keményen ütő dobok, okos rap-ek és nyugodt rezgések definiálják az estét.
December
12.13. -
...
Csernovszky Márk – szerzői est
Csernovszky Márk szerzői estje a Szerzők? Jelen! sorozat következő állomásán ========================= A műsor legrégebbi darabja a 2019-es Elmepalota, amelynek ötlete a marseille-i Saint Vincent de Paul templomban pattant ki Csernovszky Márk fejéből, majd a szöveg és a zene párhuzamosan készült el. Az énekszólam legalább ugyanannyira merít a jazzben megszokott technikákból, mint a klasszikus hagyományból, de a darab sajátos hangzásvilágához az ütőhangszeres effektusok is nagyban hozzájárulnak.
December
12.11.
 
...
CSALÁDI VASÁRNAP I KINCSVADÁSZAT
Az erdők kincseket rejtenek, csak nyitott szemmel kell járnunk, hogy megtaláljuk őket. A természetben fellelhető “talált tárgyak”: tollak, szőrök, szarvak, agancsok, fogsorok, stb. rengeteg titkot és tudást rejtenek magukba, most segítünk “elolvasni” őket. A foglalkozást Budakeszi Vadaspark zoopedagógus munkatársa tartja.
December
12.11. -
...
A világ legnépszerűbb dallamának különös története / Hangadó – Tóth Árpád előadássorozata
A zenetörténet egyik legismertebb vándordallama Mantovától Izraelig, Svédországtól Erdélyig sokfelé felbukkan. Reneszánsz táncok, gyermekdalok, vallásos himnuszok és jazz standardek kuszaságán vezet az út, míg teljes egészében ki nem rajzolódik a világ talán legismertebb dallamának különös és meghökkentő, majd' 500 éves története.
December
12.10. -
...
BUSZOS PARKTÖRTÉNETI SÉTA A LIGETBEN- IDŐUTAZÁS NÉGYKERÉKEN
Szálljon velünk buszra, és induljunk együtt kalandos időutazásra a Ligetben! Utunk során megismerkedünk a Városliget történetével és intézményeivel. Bepillantást nyerünk abba, hogyan szórakoztak a népek a vurstliban az 1800-as évek elején, később a műjégpálya jegén suhanva vagy a Széchenyi-fürdő vizében ejtőzve. Hallhatunk érdekes anekdotákat a Városliget életének kiemelkedő időszakáról, a millenniumi ünnepségsorozatról, és azt is megtudhatjuk, mi célból épült a Liget ékszerdoboza, a Millennium Háza, miközben a historikus Vajdahunyadvár udvarán is átsétálunk. Az időutazás alatt a parkfejlesztés jelentős állomásai is bemutatásra kerülnek, így érkezünk meg végül – a kihagyhatatlan Magyar Zene Háza érintésével – a Néprajzi Múzeum épületéhez, a jelenbe. Minden szombaton november 19. és december 17. között 13:00 órai kezdettel! Találkozási pont: Millennium Háza
December
12.10. -
...
Frenk lemezbemutató
Frenk a hazai zenei élet jelentős, de saját állítása szerint is meghatározhatatlan alakja. Szinte minden hangszeren játszik, lemezein ő maga dobol, zongorázik, gitározik, énekel. Zenéjében ötvöződik a pop, a funk, a rock’n’roll, a klasszikus zene, a sanzon és a jazz. Dalai egyszerre nőiesek és férfiasak, lágyak, melankólikusak, vadak, erőtől feszülőek. Hetedik nagylemezét a Zene Házában mutatja be.
December
12.10.
 
...
CSALÁDI KARÁCSONYVÁRÓ KONCERT ÉS JÁTÉK A JAZZATIONNEL
A modern acappella szerelmeseit és a műfajjal csak most ismerkedőket is szeretettel várja a Jazzation, Magyarország első számú jazz acappella együttese. Négy nemzetközi verseny nagydíját tudhatják magukénak és számos különleges együttműködést: Bobby McFerrinnel, a Real Grouppal, a King's Singresszel, külföldi és hazai, vokális és hangszeres formációkkal.  Bármerre járnak is a világban, a közös éneklés örömét minden koncertjükön megtapasztalhatja a közönség, ezen a decemberi délelőttön a Magyar Zene Házában azonban még ennél is többet: az együttes tagjai vokális játékokkal varázsolják el a család minden korosztályát a koncert utáni workshopokon.
December
12.10.
 
...
7. Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás I Ingyenes, jótékonysági futás a Városligetben
🎄🎅🏼🎄 Hetedik alkalommal gyűjtünk ajándékot rászorulóknak karácsonyi ronda pulcsiban Budapesten Elő a ronda pulcsikat a szekrényből! Az idei lesz a hatodik alkalom, hogy a leggiccsesebb felsőnket magunkra öltve futhatunk a jótékonyság jegyében a megfelelő járványügyi intézkedések mellett Budapesten. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
December
12.09. -
...
Gloria lemezbemutató | DB Armitage EP-bemutató
Dányi Krisztina énekes-dalszerző, multiinstrumentalista és producer korábban az art-rock, a barokkos pop és a kísérleti zajzene izgalmas elegyét játszó morningdeer projekttel volt aktív, japán lemezkiadónál megjelent albumok és japán, valamint közép-európai turnék után aztán egy ötéves csendes periódust zárt le 2020 decemberében új projektjének megjelenésével. GLORIA dekonstruált és újraépített house és trance zenét játszik misztikus, különc karakter mögé rejtőzve. A bemutatkozó album élő bemutatója sokkal kevésbé hagyományos koncert, mint igazi előadás lesz. Az este során fellép még egy másik művész, Berger Dalma is, aki szintén egy fontos és elismert formáció – esetében a Volkova Sisters – után kezdett új néven – esetében DB Armitage – új pályaszakaszba. A nyolcvanas évek darkwave-jéből inspirálódó feminin artpop-projekt második EP-jét mutatja be az est során.
December
12.09. -
...
Egy órában egy élet: Vásáry Tamás
Juhász Előd Aranyalbum beszélgetéssorozatában ezúttal Vásáry Tamás a beszélgetőpartner. Vásáry Tamás a magyar zenei világ köztiszteletben álló doyenje. Kossuth-díjas zongoraművész-karmester, a Nemzet Művésze. Csodagyerekként indult, akinek pályáját többek között Kodály Zoltán és Dohnányi Ernő egyengette. Karrierje első évtizedeiben elsősorban zongoraművészként teljesedett ki, később karmesterként is jelentős sikereket aratott világszerte. Több művésztársához hasonlóan komoly szerepet vállal a zene hazai népszerűsítésében, az ifjú tehetségek felkarolásában. Több könyve látott napvilágot, ezekben nemcsak ragyogó pályájáról, sikereiről olvashatunk, hanem betekintést kapunk élvezetes színes „zeneközelítéseibe”, illetve benső világának szokatlanul mélyreható feltárásával, részletes elemzéseivel a művészi karakter éltető forrásait is megérezteti. A zenei előadó művészet hazai tablóján megilleti a legnagyobbaknak kijáró megérdemelt tisztelet.
December
12.09. -
...
Egy romantikus német szerelmi háromszög
Schumann és Brahms és Clara Wieck Zenetörténet és teadélután az idősebb korosztály számára / Hangadó Senior
December
12.08. -
...
#2 Dalok és előadók Tere: „Hogyha hallom én, minden az enyém”
+ Kádár-kori pop talk-show + Ennek a térben a fókuszában ennek a három évtizednek az általunk legfontosabbnak tartott 39 dala és kiemelt előadója áll, a falakon pedig az a mintegy kétszáz muzsikus, aki meghatározta ezt az időszakot. Nem elfeledkezve a Kádár-korszak egydimenziós intézménystruktúrájának roppant megosztó alakjairól, Erdős Péterről, Bors Jenőről vagy Komjáthy Györgyről sem.
December
12.08. -
...
Aktív 60+ I Ünnepi üdvözlet
A jókívánságok, üdvözletek mindig is jelen voltak az emberek életében. A 19. század elején, még a tömeges képeslap gyártása előtt, egyedi készítésű lapokat küldtek egymásnak az emberek. Ezt a szép szokást felelevenítve 3-4 féle könnyen elkészíthető, mutatós karácsonyi képeslapot, és ajándékkísérő kártyát fogunk készíteni. Ihletforrásként pedig Kassai Árpád hagyatékából származó képeslapok lesznek segítségünkre, aki az ország legnagyobb magángyűjteményével rendelkezett. Ezek történetéről is hallgathatunk majd érdekes történeteket a délelőtt során.
December
12.08. -
...
Lunchtime koncert – A Zeneakadémia Kamarazene tanszékének hallgatói
Koncertezz ebédidőben! Ebédelj koncerttel! A Zene Háza új sorozatában – Lunchtime koncert – ebédidőben élvezhetjük fiatal tehetségek rövid koncertjeit. Ebben a sorozatban a Zeneakadémia hallgatói zenélnek, a 35 perces minikoncertek mellé pedig még az étkezés is belefér az ebédidőbe. A második alkalommal a Zeneakadémia Kamarazene tanszékének hallgatói játszanak az Előadóteremben.
December
12.07. -
...
A rock and roll alkonya / Rock and Roll Szabadegyetem #9
Rock and Roll Szabadegyetem #9 Jávorszky Béla Szilárd előadása A rock and roll történetének egyik fekete napja 1959. február 3.: Buddy Holly és másik két reményteli rock and roll sztár ekkor lelte halálát egy repülőgép-balesetben. Ezzel nemcsak szimbolikusan, de konkrétan is lezáródott a rock and roll nagy korszaka: Holly halála egybeesett több rock and roll sztár tragédiájával, kényszerű vagy önkéntes visszavonulásával.
December
12.06. -
...
Queen: Live in Budapest (1986) / Rock movies #4
Az 1971-ben glamrockerként startolt Queen kellő tehetséggel és kreativitással rendelkezett ahhoz, hogy a hetvenes-nyolcvanas évek brit mainstream rockzenéjének egyik meghatározó zenekara legyen. Kellett persze ehhez az is, hogy Freddie Mercuryék folytonosan alkalmazkodjanak a változó divathullámokhoz, ám ezt sikerült mindig úgy megtenniük, hogy közben a saját hangjukat és arcukat sem vesztették el. 1986-ban az aktuális nagylemezüket (A Kind of Magic) népszerűsítő Magic Tour során érintették Magyarországot is, a Népstadionban hetvenezer rajongó előtt adott koncertjüket neves magyar operatőrökkel rögzítették, és a Zsombolyai János által rendezett filmet az együttes budapesti tartózkodása során készített jelenetekkel színesítették. A budapesti koncert egyik emelkedett pillanata, amikor Freddie Mercury – a tenyerére írt szöveg segítségével – elénekelte a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű magyar népdalt. Előadó: Jávorszky Béla Vendég: Pásztor László (Neoton, Magneoton-Warner)
December
12.04. -
...
INTEGRÁLT CSALÁDI VASÁRNAP I REPÜLŐS MESÉK - MESE ÉS ÉLMÉNYRAJZOLÁS A MANÓ KÖNYVEKKEL EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN
Integrált családi napunkra invitálunk Titeket, mely vasárnapokon ingyenesen vehettek részt. Célunk, hogy a speciális igényű gyerekek is kötetlen módon találkozhassanak kortársaikkal, és a kézműves foglalkozások során együtt alkothassanak. Ezeken az alkalmakon a férőhelyek korlátozottak, ezért regisztrációhoz kötöttek. Figyelem, felszállás! Gyertek el a városligeti Millennium Háza Családi vasárnap rendezvényére, és játsszatok velünk! Mechler Anna, a Repülős mesék nagykönyve szerzője szárnyas járművekről mesél nektek. Hajba Lászlóval, az illusztrátorral pedig színes repülőket alkothattok egy workshop keretében. Öveket becsatolni!
December
12.03. -
...
BUSZOS PARKTÖRTÉNETI SÉTA A LIGETBEN- IDŐUTAZÁS NÉGYKERÉKEN
Szálljon velünk buszra, és induljunk együtt kalandos időutazásra a Ligetben! Utunk során megismerkedünk a Városliget történetével és intézményeivel. Bepillantást nyerünk abba, hogyan szórakoztak a népek a vurstliban az 1800-as évek elején, később a műjégpálya jegén suhanva vagy a Széchenyi-fürdő vizében ejtőzve. Hallhatunk érdekes anekdotákat a Városliget életének kiemelkedő időszakáról, a millenniumi ünnepségsorozatról, és azt is megtudhatjuk, mi célból épült a Liget ékszerdoboza, a Millennium Háza, miközben a historikus Vajdahunyadvár udvarán is átsétálunk. Az időutazás alatt a parkfejlesztés jelentős állomásai is bemutatásra kerülnek, így érkezünk meg végül – a kihagyhatatlan Magyar Zene Háza érintésével – a Néprajzi Múzeum épületéhez, a jelenbe. Minden szombaton november 19. és december 17. között 13:00 órai kezdettel! Találkozási pont: Millennium Háza
December
12.03. -
...
Trio Bohemo
A Trio Bohémo három különböző – a magyar, a szláv és az afro-amerikai – kultúra népi motívumai által inspirált darabokkal debütál a Zene Házában. Az együttes nevéhez híven a koncerten elhangzó művek mind felvonultatják a tágan értelmezett városi, kávéházi és vidéki bohém életvitel elemeit, a szabadjára engedett érzelmek és kreativitás széles spektrumát. A Zeneakadémia három cseh növendékéből alakult trió 2019 óta rohamos gyorsasággal hódítja meg a világ legnevesebb koncerttermeit, és sorra nyerik a nemzetközi kamarazenei versenyeket is.
December
12.03. -
...
ZENÉS ADVENTI KALENDÁRIUM - JAMESE DALOK SZABÓ T. ANNA VERSEIRE
A JaMese zenekar nagysikerű Zenés Adventi Kalendárium című lemeze újra élőben hallható a Magyar Zene Házában. A Szabó T. Anna verseire íródott 24 darabos dalciklus 2019-ben jelent meg és több hétig szerepelt a Mahasz eladási listáján, közvetlen karácsony előtt az előkelő 7-ik helyen. A kiadvány különlegessége, hogy az adventi időszakban minden napra jut egy dal, amellyel igazán felkészülhetünk az ünnep csodáira. A várakozást versekkel, zenével énekkel fűszerezni- ez volt a JaMese énekesnőjének, dalszerzőjének, Molnár Emesének a célja. A különleges, kórussal gazdagított koncerten újra felcsendül a 24 dal, amely a család minden tagjához szól. A különleges koncertre több meglepetéssel készül a zenekar és a koncert után Szabó T. Anna és Molnár Emese zenés verses foglalkozást tart majd a koncertre látogató gyerekeknek.
December
12.02. -
...
Jónás Vera Experiment – Belső Tenger
A Jónás Vera Experiment Belső Tenger estje a zenekar és a közönség közös belső utazása a dalok és a zene mélyére a Magyar Zene Házában. A folyamatosan új utakat kereső, friss megközelítésekkel és hangzásokkal kísérletező énekesnő és zenekara a zenéjükre jellemző sokszólamúságot, és sokrétűséget ezúttal fúvósokra áthangszerelve nyitja ki. A műsor az idén megjelent HOLD című nagylemez legjobb dalai mellett a korai, kísérletezőbb időszak felvételeiből áll össze.
Március - December
03.26. -
12.31.
...
Szépművészeti Múzeum I Állandó kiállítás
A kiállítás belépői egy adott napra és egyórás idősávokra szólnak. Ez a látogató érkezésének várható időpontjára vonatkozik, de nem garantálják az azonnali bejutást, illetve nem korlátozzák a látogatás időtartamát. A jegyekkel csak az állandó tárlatok látogathatók.
Március - December
03.24. -
12.31.
...
UrbanGo Kids
Az Urbango Kids-en a 10-14 éves korosztályé a főszerep, kezükben az irányítás! 16 izgalmas és fordulatos állomás vár a csapatra a 3 km hosszú városligeti pályán. Vajon merre lehetnek a nyomok? A vízben? A fákon? Egy titkos odúban? Esetleg egy ikonikus épületen? Egy biztos, mindent be kell vetniük a kincskeresőknek a siker érdekében!
Március - December
03.24. -
12.31.
...
Szülinapi zsúr a Millennium Házában
Szülinapi helyszínt keresel? Kalandokban bővelkedő, izgalmas születésnapi zsúrra vágysz? Nálunk megtalálod! A Fabrika Műhely évtizedes tapasztalata és a Millennium Háza különleges helyszíne együtt garantálja a felejthetetlen születésnapi bulit!
Március - December
03.24. -
12.31.
...
Magyar Nemzeti Galéria I Gasztronómia a képzőművészetben - ONLINE
Reggelik, ebédek, terített asztalok. A festményeken számtalan étellel és étkezési szokással találkozhatunk, amelyek mind-mind izgalmas történeteket mesélnek el számunkra. Kedvezmény online közönségünk számára Online tárlatvezetéseinken, előadásainkon résztvevőket kedvezménnyel várjuk: ha bármelyik intézményünk online programjára szóló jegyét kinyomtatva vagy telefonon bemutatja a Szépművészeti Múzeum vagy a Nemzeti Galéria pénztárában, a kiállítások teljes árú belépőjéből 1000 Ft kedvezményt biztosítunk a helyszínen. A kedvezmény a január 1-je óta váltott online programok jegyére érvényes visszavonásig, és más kedvezménnyel nem vonható össze.