newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Városligeti programok

Tisztelt Látogatók! Az elektronikus kérelem-benyújtás frissítés alatt áll.

Ezalatt a közterület-használati kérelem az alábbi linkről letölthető, amelyet kitöltve, aláírva postai úton a 1386 Budapest, Pf. 910. címre vagy a terulethasznalat@ligetbudapest.hu email címre tudnak beküldeni.

Szíves megértésüket köszönjük!

Június
06.25. -
...
Paisiello: Az énekmester – Cantata comica / Vígopera egy felvonásban, magyar nyelven
++ Vígopera egy felvonásban, magyar nyelven ++ Opera a szabadban? Kiváló szórakozás az egész családnak! Június utolsó vasárnap délutánján egy egészen különleges élményben lehet része azoknak, akik ellátogatnak a Városligetbe: Paisiello Énekmesterét – a klasszika korának egyik legszellemesebb és legszövevényesebb zenés komédiáját – egyedülálló módon a Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán láthatjuk és hallhatjuk Mráz Nikolett, Molnár Anna, Szenthelyi Krisztián és az Angelica Leánykar tagjainak előadásában, Gráf Zsuzsanna rendezésében, Romhányi József bravúros fordításában.
Június
06.25. -
...
Salsa a Parkban
💃Május 14-től igazi karibi hangulatot hozunk a Ligetbe, hiszen májustól szeptemberig minden második vasárnap visszatér az ingyenes salsa a parkba. 🎵A délutánok hangulatfelelőse egy 2022-ben külön erre az alkalomra összeállt kubai, kolumbiai, venezuelai, perui, uruguay-i és magyar zenészekből álló 10 tagú zenekar, a Stefania Allstars lesz. Az élő koncertek mellett a kubai lemezlovas José Dj "El tren de Cuba" és alkalmanként a Son Tres együttes és Mario Ochoa és zenekara is csatlakozik a csapathoz.
Június
06.25.
 
...
Gyerekszínház a Ligetben - Lúdas Matyi
🎭Hahota Gyermekszínház - Szép Ernő Színház A Hahota Gyermekszínház - Szép Ernő Színház izgalmas és varázslatos családi meseelőadásokkal várja a 3-10 éves korosztályt a parkban. A színes díszletek között zajló mesejátékokat könnyen érthető, verses formátumban adja elő a 3-4 fős társulat, s közben játékosan bevonják a résztvevő gyermekeket is a produkciókba. A programok időtartama 45-60 perc. 📝 Regisztráció A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött
Június
06.23. -
...
Kaktus I Giliszta
KAKTUS A Kaktus egy 2015 óta működő, lemezről lemezre megújuló zenekar. A kezdeti kísérleti-elektronikus és pszichedelikus elemekkel tűzdelt zene mostanra kevésbé jellemző hangzásukra, a jelenleg hatfős formáció egy kevésbé elvont, de annál színesebb, érettebb, személyesebb indie/progresszív-pop/elektronika vonalon mozgó zenekarrá nőtte ki magát. A korábbi absztrakt hangnemet egy érzelemközpontúbb hozzáállás és dalszerkesztés váltotta, Hanzli Fanni magyar nyelvű énekével a főszerepben. Ez a letisztult világ és a korai lemezek eklektikus hangzása ötvöződik a zenekar legújabb, 2023 januárjában megjelent, OPÁL című nagylemezén is.
Június
06.21. -
...
Ezek a fiatalok! (1967)
Az első olyan magyar játékfilm, amely kifejezetten a korszak új ifjúsági szubkultúrájával foglalkozik. Persze a kor politikai miliőjének megfelelően nem annyira a valóságot, hanem annak a pártközpontban elképzelt égi mását mutatja be. A rendező Banovich Tamásnak mindenesetre valamennyi akkori nagy tinédzserbálványt (Illés, Metro, Omega, Koncz Zsuzsa, Zalatnay Sarolta) sikerült a kamerák elé állítania, és tucatnyi új sláger is felcsendült a filmvásznon – lényegében ezekből a dalokból állt össze az első magyar beat nagylemez.
Június
06.21. -
...
Tai chi a Ligetben
Chen stílusú tai chi chuan: elsajátítása által fokozódik testtudatosságunk, megtanuljuk a tai chi mozgásrendszer alapjait, testünk stabilabb, izomrendszerünk erősebb, egyben rugalmasabb, elménk csendesebb és fókuszáltabb lesz. Az egészség megőrzéséhez a nyújtó mozgások javítják a vérkeringést, a vér oxigén-szállító képességét, csökkenti a vérnyomást, segít elkerülni az érelmeszesedést. Regisztráció Az órákat 16 éven felüliek látogathatják, előképzettség nem szükséges! Az órák nehézségi szintje kezdő, középhaladó. Az órán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Június
06.19. -
06.23.
...
NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOR | HOLDVILÁG, VARJÚHÁJ
NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOR A MILLENNIUM HÁZÁBAN! 🌙 Az indián varázslók értették, mit suttognak az ég szellemei a szélben. A jó boszorkányok gyógynövényeket gyűjtöttek a telihold fényénél. A kelta népek hittek a tündérekben, és örömtüzet gyújtottak a Nap tiszteletére. A világ egykor tele volt varázslattal, miközben az emberek tisztelték a természetet, és annak változásaihoz igazították mindennapi életüket. 🌳 Táborunk során egy kicsit mi is e népek nyomdokain járunk majd. Alkotunk a természet kincseiből, mandalát festünk, játszunk a zöldben, és a nyári napfordulót is megünnepeljük. Ha benned is egy varázslatos lélek lakozik, tarts velünk! 📅 Időpont: 2023. június 19-23.
Június
06.18. -
...
Fehérvár Big Band / Város a Házban - Székesfehérvár
++ Város a Házban – Székesfehérvár ++ A Fehérvár Big Bandet 2009-ben helyi és környékbeli muzsikusokból Hámori János alapította. Tagjai közt megtalálhatóak a hazai jazz- és popélet kiválóságai, profi katonazenészek, és olyanok is, akik jazz-zenésznek tanultak, de végül más területen helyezkedtek el. Tizenhét emberből álló csapatot nem könnyű összetartani, erre valószínűleg kevesen lennének képesek - de szerencsére megteszi ezt a tagokban élő szeretet a műfaj iránt.
Június
06.18. -
...
Vox Mirabilis Kamarakórus / Város a Házban – Székesfehérvá
A Vox Mirabilis Kamarakórus összetartó, fizikálisan kemény teherbírású, mentálisan erős közösség, ahol együtt valósul meg a művészeti és a lelki élmény, így a kórustagoknak és a kórusvezetőnek szoros közösségi kapcsolata van egymással. Szolgálat-szeretet-egyetértés - ez új dimenziót és még nagyobb értéket ad a koncerteknek.
Június
06.18. -
...
Jazztörténeti előadás és koncert / Város a Házban – Székesfehérvár
A Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének tanárai egy átfogó előadással egybekötött koncertet tartanak a Magyar Zene Házában egy erre az alkalomra megalakult zenekarral (Nagy János “Yancha” - zongora, billentyűs hangszerek, Birta Miki - gitár, Mits Márton - szaxofon, Fonay Tibor - basszusgitár, Szendőfi Péter - dob). Az esemény vezérfonala a jazz szerteágazó műfajának részletes bemutatása a kezdetektől kronológiai sorrendben haladva egészen a napjainkban hallható, rengeteg más stílusirányzatból is táplálkozó jazz hangzásvilágáig. A jazztörténeti információkban gazdag előadáson túl a modern zenei tanszék tanáraiból álló, erre az alkalomra összehívott zenekar egy rendkívül színes repertoárral mutatja be a jazz főbb, leginkább meghatározó stílusirányzatainak alakulását.
Június
06.18. -
...
Tánc a Parkban | Tilinkó
A Székesfehérvár a Házban és a Tánc a Parkban sorozatok egyesítésében fellépő Tilinkó Együttes 1976-ban alakult Székesfehérváron. Önálló koncertjeiken, ismeretterjesztő műsoraikon klasszikus falusi parasztzenész zenekari felállásban, hegedű, brácsa, cimbalom, bőgő, ütőgardon hangszereken mutatják be a magyar nyelvterület népzenéjét.
Június
06.18.
 
...
Gyerekszínház a Ligetben - Kacor király
🎭Hahota Gyermekszínház - Szép Ernő Színház A Hahota Gyermekszínház - Szép Ernő Színház izgalmas és varázslatos családi meseelőadásokkal várja a 3-10 éves korosztályt a parkban. A színes díszletek között zajló mesejátékokat könnyen érthető, verses formátumban adja elő a 3-4 fős társulat, s közben játékosan bevonják a résztvevő gyermekeket is a produkciókba. A programok időtartama 45-60 perc. 📝 Regisztráció A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött
Június
06.17.
 
...
Az otthon dallama – Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar családi koncertje / Város a Házban
++ Város a Házban – Székesfehérvár ++ A székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar története több mint egy évszázados múltra tekint vissza. Az ARSO zászlóshajó-szerepet tölt be Székesfehérvár zenei életében, magas színvonalon szolgálva ki a helyben, illetve a város vonzáskörzetében lakó zeneszerető közönség igényeit. Az együttes repertoárja a kora barokktól napjaink zenéjéig terjed, kiemelt figyelmet szentelve az oratorikus műfajoknak. A Zene Házába Az otthon dallama című zenés daljátékkal érkeznek.
Június
06.17. -
...
Baló István Projekt – Vendég: Dresch Mihály / Város a Házban – Székesfehérvár
++ Város a Házban – Székesfehérvár ++ Baló István több évtizedes zenei múltja során többek között a Dimenzió, Binder Q, Dresch Q, Szabados György „Makuz”, Borbély Műhely, Nigun, Lukács Miklós Cimbiózis formációk tagjaként koncertezett és készített lemez-, illetve CD-felvételeket.
Június
06.16. -
...
Mozgás Éjszakája 2023
✨ Sportolj június 16-án (pénteken), egy egész éjszakán át Budapest szívében, a gyönyörűen felújított Városligetben és a Hősök terén. ✨ Az eseményen való részvétel az idei évben is INGYENES! ✅
Június
06.16. -
...
Jazztörténeti előadás és koncert / Város a Házban – Székesfehérvár
++ Város a Házban - Székesfehérvár ++ A Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének tanárai egy átfogó előadással egybekötött koncertet tartanak a Magyar Zene Házában egy erre az alkalomra megalakult zenekarral (Nagy János “Yancha” - zongora, billentyűs hangszerek, Birta Miki - gitár, Mits Márton - szaxofon, Fonay Tibor - basszusgitár, Szendőfi Péter - dob).
Június
06.16. -
...
Nekünk írták a dalt! Kiállítás Exkluzív #4: Menyhárt Jenő
++ Koncertek az időszaki kiállításban ++ Menyhárt az URH-val és az Európa Kiadóval a kiállításban tárgyalt korszak utolsó évtizedét kapta el, a nyolcvanas évek átmeneti időszakának volt az egyik jelentős alakja. Erről és persze az adott időszakról fog beszélgetni Jávorszky Béla Szilárd rocktörténésszel, a Zene Háza Multimédiás Könyvtár és Klub szakmai munkatársával, a kiállítás társkurátorával – és persze zenélni is fog az est során. Az exkluzív, időszaki kiállítótérben zajló eseményre erősen limitált számú néző fér be, érdemes sietni a jegyvásárlással. Az eseményre érvényes jeggyel a kiállítás a 18:15-ös sávtól látogatható, a beszélgetés és zene 19:30-tól kezdődik.
Június
06.16. -
...
Vörös Janka – NEWSERIES / Város a Házban – Székesfehérvár
++ Város a Házban – Székesfehérvár ++ Vörös Janka énekes-dalszerző a jazz szférából indult, zenekaraival (Vörös Janka Group, e-Series) számos rangos díjat és elismerést szerzett, valamint minden hazai jazzfesztiválon fellépett. 2013 és 2017 között a Hősök nevű népszerű rapzenekar énekesnője volt (szerepel a 2015-ös Raplife és 2016-os XV című lemezeken), de több más popzenei produkcióban is közreműködött, és működik a mai napig. A Zene Házában jelenlegi projektjével, a NEWSERIES-zel lép fel.
Június
06.16. -
...
Peet Project / Város a Házban - Székesfehérvár
++ Város a Házban – Székesfehérvár ++ A székesfehérvári Peet Project popos funkyt játszik, némi jazzes ízzel. A hegedű/ének, szaxofon, billentyű, basszusgitár, dob felállású tehetséges formáció nemzetközileg is felhívta már magára a figyelmet. 2009-ben elnyerték a Jazzy Rádió Dalversenyének fődíját, 2013 óta rendszeresen szerepelnek jelentős amerikai és hazai jazz fesztiválokon.
Június
06.15. -
...
AKTÍV 60+ | ZSOLNAY NYOMÁBAN
A Városliget legidősebb épülete, a Millennium Háza nem csak a megépülésekor - a 19. században - kápráztatta el a szemeket Zsolnay díszítésével, de a 21. század emberét is lenyűgözi. Azonban kalandos út vezetett ahhoz, hogy a pécsi gyár 1885-ben saját kerámiájával dekorálhassa az akkor még műcsarnokként működő pavilont. Sétánkon a kerámiagyártást forradalmasító mesterről és az épületünket is díszítő Zsolnay-kerámiák jelentőségéről tudhatunk meg többet. A program második felében engedjünk teret a fantáziánknak a megmaradt értékes alapanyagok felhasználásával! Valamiről lemaradt év közben, de szeretné elkészíteni? Semmi baj! A 2022-es év októberétől megtartott kézműves foglalkozások alapanyagait felhasználva a fadoboz dekupázstól a kavicskaktusz festésen át a gyöngy- makramé karkötőig bármi elkészíthető lesz ezen az alkalmon.
Június
06.15. -
...
Lunchtime koncert – Auratus Quartet
A Zeneakadémia ifjú tehetségei a Magyar Zene Házában ebédidőben Koncertezz ebédidőben! Ebédelj koncerttel!
Június
06.13. -
...
Villás György / Muzsikusok Kávéháza #7
Legyen szó vonós cigányzenekarok vérpezsdítő dallamairól, vagy bárzongoristák megindító melódiáiról, a magyar városok éttermeit, kocsmáit, kávéházait mindig átjárta a muzsika. A Magyar Zene Háza kávézójában útjára induló Muzsikusok Kávéháza sorozat havonta egyszer a vendéglátós zenészek világába kalauzolja el a közönséget. Kávéházi estjeink során megelevenedik Krúdy Gyula korának vendéglői hangulata, Jávor Pál, Páger Antal, a bandával mulató hírességek, vagy épp dekadens dzsentrik kora. A sorozat célja, hogy felhívja a figyelmet egyik legfontosabb hungarikumunkra, a manapság sajnos egyre inkább háttérbe szoruló kávéházi cigányzenére. Ezúttal a bárzongoristák kávéházi muzsikálására mutat példát Villás György estje.
Június
06.11.
 
...
CSALÁDI VASÁRNAP I MALAC ÉS LIBA: RAKJUNK RENDET!
MILYEN PROGRAM VÁR RÁTOK? 🔎 🤭 Mi ez a rendetlenség? Honnan ez a sok kosz? Semmi pánik, Malac és Liba újra akcióban! Te tudod, hogy az egyes 🧹 takarítóeszközök mire valók? És azt, hogy nem csak tiszításhoz lehet használni őket, hanem vicces 🖌️ ecsetekként is? Ezt próbáljuk ki néhány óriási vásznon a nyári szünet előtti utolsó foglalkozáson, miközben Tóth Krisztina kedves szereplői is megelevenednek. ℹ️ A MeseTérkép és a Manó Könyvek foglalkozása 5 éves kortól ajánlott!
Június
06.11. -
...
A lábak költészete – fúvóskoncert
++ Szent István Konzi Fúvószenekarának koncertje ++ John Dryden, a 17. századi angol költő nevezte a táncot a lábak költészetének, és bár táncparkettel nem, de tánczenével mindenképpen készül a Szent István király Ifjúsági Fúvószenekara. Az együttes már nem először lép fel a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadán, és ezúttal a világ táncainak kavalkádját hozza el a koncertre látogató vagy a Városligetben éppen arra járó közönségnek.
Június
06.11. -
...
Szegedtől Déváig
++ A dévai gyerekek és a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak közös koncertje ++
Június
06.11. -
...
Hagyomány és szabadzene: Közép-Ázsia altaj és nogaj hőseposzai
++ Arslanbek Sultanbekov, Cheinesh Baitushkina, Pándi Balázs, Ágoston Béla, Rubik Ernő Zoltán, Somfai Kara Dávid ++ Cheinesh Baitushkina Dél-Szibériából az Altajból érkezik, ahol máig eleven hagyomány a sámánhit és az eposzmesélés, ő nogaj eposzokból ad elő, míg Arslanbek Sultanbekov az Észak-Kaukázusból érkezik, ahol a nogajok élnek, ő az Edige ősi eposzból ad elő részeket. A két közép-ázsiai előadó magyar kísérleti zenészekkel – Pándi Balázs dobossal, Ágoston Béla fúvós hangszeressel és Rubik Ernő Zoltán elektronikus zenésszel és Somfai Kara Dávid narrálásával – közösen hoz létre egy fúziós műsort, amelyben hagyomány és szabadzene találkozik.
Június
06.11. -
...
Salsa a Parkban
💃Május 14-től igazi karibi hangulatot hozunk a Ligetbe, hiszen májustól szeptemberig minden második vasárnap visszatér az ingyenes salsa a parkba. 🎵A délutánok hangulatfelelőse egy 2022-ben külön erre az alkalomra összeállt kubai, kolumbiai, venezuelai, perui, uruguay-i és magyar zenészekből álló 10 tagú zenekar, a Stefania Allstars lesz. Az élő koncertek mellett a kubai lemezlovas José Dj "El tren de Cuba" és alkalmanként a Son Tres együttes és Mario Ochoa és zenekara is csatlakozik a csapathoz.
Június
06.10. -
...
KFT - Üzenet a liftből / A fodrász (1983) lemezbemutató
Az Üzenet a liftből / A fodrász című album a hazai poptörténet egyik remekléseként méltó arra, hogy az azon szereplő dalokat ismét hallhassuk élőben, a KFT pedig extraként egy kiállítást is kínál a koncert elé a ház Előcsarnokában.
Június
06.10.
 
...
Brass in the Five: Brass Humorzsák
Zene a művészetben, művészet a zenében Színház szavak, határok nélkül Méhes Csaba és a Brass in the Five közös karrierje 2007-ben indult útjára és azóta töretlen lendülettel ível felfelé. Egyéni hangvételű, fergeteges humorú, élőzenés előadásaik osztatlan sikert aratnak itthon és külföldön egyaránt. Különböző előadásaikért számos díjban és elismerésben részesültek.
Június
06.09. -
...
Szubjektív! Batta András sorozata – Amadeus
Az Adagio és az Addio után Amadeus a tavaszi „Szubjektív” trilógia utolsó fejezete. Nem lexikon készül, csupán véletlen az a-kezdőbetűs egybeesés. Amadeus. Mindenki Mozartra gondol, még azok is, akik nem a klasszikus zene lovagi köréhez tartoznak. Talán a híres dráma miatt is. A név jelentése: akit az isten szeret. Használta Mozart? Külön névként ritkán, vagy soha. Mégis, az Amadeus fejezi ki a legjobban azt a fölfoghatatlan jelenséget, aki 1756 és 1791 között bolygónkon időzött. Bizony, kevés tény igazolja olyan egyértelműen az emberen túli erő jelenlétét, mint Mozart életműve. Miben volt megfogható és miben megfoghatatlan? Korának s egyben a mindenségnek lekottázott hangja? Enged-e átlátni zenéje szitáján, vagy művészete örök és csodált titok marad? A kérdésekre csak szubjektív válaszok születhetnek. Ezek vezérfonalán zajlik a ma esti elmélkedés, az „én” Mozartom művei alapján. - Batta András
Június
06.09. -
...
Ustad Noor Bakhsh (PAK)
Ustad Noor Bakhsh a legnagyobb pakisztáni tartományban, Beludzsisztánban él és egy 20. századi beludzsiai hangszer, a benju (billentyűs citera) mestere, amelyen gyermekkora óta játszik. Noor Bakhsh legendás hangszeres művészként ismert az egész Makran-partvidéken, de szélesebb körű figyelmet csak nemrégiben megjelent felvételei – 2022-es bemutatkozó albuma, a Jingul – és videói után kapott. A világ szenzációként fedezte fel tavalyi debütlemezével, és ennek nyomán első európai turnéjára indul, amely során fellép a Zene Házában is – igazán kihagyhatatlan alkalom, hogy egy valóban egyszeri zenei élmény részesei legyünk.
Június
06.08. -
...
Nekünk írták a dalt! – A társművészetek tere / Poptörténeti talkshow #6
Minden idők legátfogóbb Kádár-kori poptörténeti kiállítása a Magyar Zene Házában az a nagyszabású, élményközpontú tárlat, mely a rendszerváltozás előtti évtizedek popkulturális vonatkozásait igyekszik minél több szempontból megragadni. E sorozatban zenei szakemberekkel beszélget az időszaki kiállítás szakmai kurátora, Jávorszky Béla Szilárd. A társművészetek terét bemutató beszélgetés során Vass Norbert, művészeti író, szerkesztő, kritikus a vendég.
Június
06.08. -
...
Mohamad Zatari (SYR), Ségercz Ferenc, Vitályos Lehel
Ségercz Ferenc, Mohamad Zatari és Vitályos Lehel egy erdélyi kis falu műhelyéből induló közös projektje a világ különböző régióiból származó hagyományos repertoárok közös ritmusainak és dialógusainak állandó keresésében született. A három zenész mélyen gyökerező hangszínekkel és improvizatív koncepciókkal új, organikus és összefüggő hangzástextúrákat épít fel.
Június
06.07.
 
...
Kaláka koncert a Ligetben
🎶Június 7-én Kányádi Sándor, Kossuth-díjas költő, a gyermekirodalom kiemelkedő képviselőjének szobrát avatjuk fel a városligeti Nagyjátszótéren. Ebből az alkalomból pedig a költő műveit megzenésítő együttes a Kaláka ad koncertet, akik számára a nyolcvanas évek óta nincs előadás Kányádi-dal nélkül. ✍🏻A költő meghatározó atyai jóbarát volt a zenekar életében, sok verset ajánlott, hogy dal szülessen belőle, sokat utaztak együtt, számtalan emléket, mondást, történetet őriznek vele kapcsolatban. Hitvallásukat, bemutatkozásukat is Kányádi Sándor fogalmazta meg a legpontosabban: A Kaláka együttes elegáns, más muzsikusokkal össze nem téveszthető zenei tálcán nyújtja a verset a hallgatóknak. Nem ráerőszakolják a maguk szerzeményeit, hanem kimuzsikálják a Gutenberg óta könyvekbe száműzött, „szív-némaságra” született s ítélt versekből a maguk olvasata szerinti „eredeti dallamot”. ➕Az eseményen Kaláka és Kányádi-dalok hallhatóak majd. Az koncert ingyenes! A koncert után dedikálás és lemez vásárlási lehetőség is lesz! HELYSZÍN ÉS IDŐPONT: Városligeti Nagyjátszótér, június 7., 11:00-11:30
Június
06.07. -
...
DOME_LIVE 014 Csoma Kaleidoscope
A Hangdóm ezúttal egy varázslatos kaleidoszkópként viselkedik. A kaleidoszkópban a zenei és hangtér egyedülállóan nyílik meg, és megidézi azt a leírhatatlan Himalája-élményt, amelyek között a zarándok-tudós Csoma élte napjait a hegyek között. A mű zenei szövetét a Szemző által vezetett Gordiusi Čomó és a Voces Aequales Énekegyüttes szólaltatja meg, szokatlanul izgalmas módon. A Csoma Kaleidoszkóp képi és zenei világa Szemző Tibor Arborétum szvitjéhez (2002) és Az Élet Vendége című filmjéhez (2006) nyúl vissza.
Június
06.07. -
...
A brit invázió és a beat kiteljesedése | Rock and Roll Szabadegyetem #15 – Jávorszky Béla előadása
A Rock And Roll Szabadegyetem soros előadásán az 1964 és 1966 közötti amerikai brit invázióról, illetve a beat szigetországi kiteljesedéséről lesz szó. B-Day és Beatles, Dave Clark Five és Herman's Hermits, Troggs és Who, Kinks és Pretty Things. Meg persze a korszak legfontosabb médiumai, mindenekelőtt a Radio Luxembourg és a Top Of The Pops.
Június
06.07. -
...
Inspiráló! Múzeumi rajzszakkör felnőtteknek
Inspiráló! Múzeumi rajzszakkör felnőtteknek A növény - Kun Fruzsina képzőművész vezetésével Remekművek a múzeumban, alkotás képzőművésszel, rajzleckék művészettörténeti kontextusban!
Június
06.07. -
...
Tai chi a Ligetben
Chen stílusú tai chi chuan: elsajátítása által fokozódik testtudatosságunk, megtanuljuk a tai chi mozgásrendszer alapjait, testünk stabilabb, izomrendszerünk erősebb, egyben rugalmasabb, elménk csendesebb és fókuszáltabb lesz. Az egészség megőrzéséhez a nyújtó mozgások javítják a vérkeringést, a vér oxigén-szállító képességét, csökkenti a vérnyomást, segít elkerülni az érelmeszesedést. Regisztráció Az órákat 16 éven felüliek látogathatják, előképzettség nem szükséges! Az órák nehézségi szintje kezdő, középhaladó. Az órán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Június
06.06. -
...
Vándorlás Schuberttel, Bretz Gáborral és Gráf Zsuzsannával
Vannak a klasszikus zenének halhatatlan, kultikus alkotásai, amelyek mindaddig fenn fognak maradni, ameddig az utolsó ember is Európa szellemi nyelvét beszéli és érti. Ilyen Franz Schubert monumentális dal-sorozata, a Téli utazás (Winterreise). Kevesen merik, tudják megszólaltani ezt a 24 dalból álló ciklust, nemcsak azért, mert a remekmű kimeríthetetlen, hanem azért is, mert – képletesen szólva – le kell nézni szédítő érzelmi mélységeibe, és bizony, még az is megszédül, akinek nincs tériszonya...
Június
06.04.
 
...
Integrált családi vasárnap - ingyenes gyermekprogram
Játékos foglalkozás a Mozgásjavító EGYMI gyógypedagógusaival. 👉 A program egy „élő társasjáték”, amelyben a résztvevők lesznek a bábuk. Egy hatalmas dobókockával dobunk, és ahhoz, hogy lépni tudjunk teljesíteni kell a mezőn lévő vidám, játékos feladatokat. Mindegy, hogy kerekesszékben ülsz, kerettel lépkedsz, biciklivel közlekedsz, bottal jársz, minden feladatot tudunk adaptálni számodra úgy, hogy kellő akaraterővel meg tudd oldani! A program ingyenes, regisztrációhoz kötött.
Június
06.04. -
...
Tánc a Parkban: Erdőfű
Idén is folytatódik a Városliget nagysikerű sorozata, a Tánc a parkban, amelynek keretében a Zene Háza Szabadtéri színpadán június 4-én az Erdőfű muzsikál. Az Erdőfű Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre. Tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt.
Június - Július
06.03. -
07.01.
...
Rózsakerti séták
Kultúrtörténeti kalandozások a rózsák világában A séta során megismerkedünk a rózsák mindenkori jelentőségével, a rózsakertek történetével, eredetével, és azok magyarországi népszerűségével. Olyan kulisszatitkokról is hallhatunk, mint hogy hány tő, vagy milyen különleges nemesített példányok találhatók a parkban, de megtudhatjuk azt is, hogy milyen felhasználási módja ismert az egyes rózsafajoknak. A túra a kert központi részével, a Zsolnay-díszkút bemutatásával zárul. Rózsakerti séta időpontok egyéni látogatóink számára: szerda 10:00 szombat 16:00
Június
06.03. -
...
Berlin-Budapest Expressz: Sven Helbig w/ Ensemble (D) | Grischa Lichtenberger (D)
-- SVEN HELBIG -- Sven Helbig német komponista a kortárs kamarazenét és az elektronikus zenei elemeket házasítja műveiben, amelyek a kortárs zene ambientes, filmzenés árnyalatához állnak közel. „Klasszikus zenei nyelvezet, laza posztmodern érékenységgel” – ahogy a The Times kritikusa fogalmazott a nemzetközileg is elismert zeneszerző műveiről. Helbig komponál kórusra, nagyzenekarra és kamarazenekarra is, emellett olyan eltérő világú zenekarok hangszerelője, mint a Pet Shop Boys és a Rammstein.
Június
06.03. -
...
Berlin-Budapest Expressz: Oláh Norbert és zenekara
-- OLÁH NORBERT ÉS ZENEKARA -- A Berlin-Budapest Expressz első hétvégéjének második napján a Szabadtéri színpadon ingyenes koncerttel zárul az eseménysor, Oláh Norbert és Zenekara lép színpadra. Oláh Norbert és formációja hagyományos kávéházi cigányzenét játszó zenekar, klasszikus hegedű (Homoky Gábor), bőgő (Váradi András), cimbalom (Vadász Károly) és brácsa (Oláh Norbert) felállásban.
Június
06.03.
 
...
Kiskalász zenekar – Újra nyár van!
Zene világai a Zene Házában A Kiskalász zenekar nevéhez olyan nagysikerű dalok köthetők, mint a Palacsinta, Nem akarok, Hepehupa, Gyere az Állatkertbe, Zooli a zebra. Elsősorban Bartos Erika verseinek megzenésítésével lopták be magukat a kisgyermekes családok szívébe. Eddig hat CD-jük jelent meg, sorrendben: Zsákbamacska, Százlábú, Hepehupa, Salátamánia, Gyere az Állatkertbe! és a Nyuszimotor.
Június - Július
06.03. -
07.01.
...
RÓZSAKERTI SÉTA - EGYÉNI
Kultúrtörténeti kalandozások a rózsák világában A séta során megismerkedünk a rózsák mindenkori jelentőségével, a rózsakertek történetével, eredetével, és azok magyarországi népszerűségével. Olyan kulisszatitkokról is hallhatunk, mint hogy hány tő, vagy milyen különleges nemesített példányok találhatók a parkban, de megtudhatjuk azt is, hogy milyen felhasználási módja ismert az egyes rózsafajoknak. A túra a kert központi részével, a Zsolnay-díszkút bemutatásával zárul.
Június
06.02. -
...
Berlin-Budapest Express - Spring Edition
++ Nyárindító, kétnapos, műfaji határokon átívelő és elektronikus zenei fesztivál ++ A Berlin-Budapest Expressz első alkalommal egy nyárindító, kétnapos – döntően – elektronikus zenei fesztivál, ami részben Berlinből, részben Budapestről (részben pedig más helyekről) mutat be műfaji határokon átívelő előadókat, előremutató zenéket.
Június
06.02. -
...
Berlin-Budapest Expressz: Loraine James (UK) | Powell (UK)
A pénteki nyitónapon az angol Loraine James, a Hyperdub kiadó egyik UK bass sztárja, és az indusztriális techno nagyágyúja, Powell lép színpadra. Június 3-án, szombaton pedig Sven Helbig német kortárs zeneszerző első budapesti ősbemutatója lesz, illetve Berlin egyik legizgalmasabb elektronikus művésze, Grischa Lichtenberger zenél. Mindkét nap ingyenes szabadtéri koncert zárja a programot: pénteken a Németh András–Istvánfi Balázs tradicionális tekerő-duda duó koncertezik, szombaton Oláh Norbert és zenekara játszik hagyományos kávéházi cigányzenét.
Június
06.02. -
...
Berlin-Budapest Expressz: Németh András–Istvánfi Balázs duó
-- ISTVÁNFI BALÁZS ÉS NÉMETH ANDRÁS -- A Berlin-Budapest Expressz nyitónapján Istvánfi Balázs (dudás) és Németh András (tekerős) ingyenes koncertjével zárul a nap a Szabadtéri Színpadon. Istvánfi Balázs és Németh András hangszereik legelismertebb mesterei közé tartoznak. Mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárai, többszörösen díjazott előadóművészek. Közel húsz éve játszanak együtt különböző felállásokban, ezalatt létrehoztak egy egyedi zenei nyelvezetet, amely az autentikus magyar népzenei mellett tartalmaz kortárs és klasszikus elemeket is. Előadásmódjuk és hangszereik sajátos hangzásvilága a hallgatók figyelmét összpontosítja, így koncertjeik egyaránt nyújtanak zenei és lelki élményt.
Június
06.01. -
...
AKTÍV 60+ | RÓZSAKERT SÉTA
A Millennium Háza rózsakertjének változatos színű és mintázatú virágai életre keltik Budapest aranykorának hangulatát. Járjuk be együtt a kertet, miközben érdekes információkkal gazdagodunk a virágok királynőiről!
Március - Június
03.22. -
06.18.
...
VÍZ+TARTÁS ingyenes, szemléletformáló kiállítás
„VÍZ+TARTÁS” címmel izgalmas szemléletformáló kiállítás nyílik a Millennium Háza – NEO Kortárs Művészeti Térben 2023. március 22-én, a víz világnapján. A kiállítás március 22-június 18 között ingyenesen látogatható, nyitvatartási időben.
Január - December
01.02. -
12.31.
...
SZÜLINAPI ZSÚR A MILLENNIUM HÁZÁBAN
Szuper szülinapi zsúr azoknak a gyerekeknek, akik szeretik az izgalmas ügyességi játékokat és az egyedi alkotásokat! Születésnapi buli helyszín a gyerekeknek Budapest szívében, zöld környezetben, a városligeti Millennium Házában.