newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Városligeti programok

Tisztelt Látogatók! Az elektronikus kérelem-benyújtás frissítés alatt áll.

Ezalatt a közterület-használati kérelem az alábbi linkről letölthető, amelyet kitöltve, aláírva postai úton a 1386 Budapest, Pf. 910. címre vagy a terulethasznalat@ligetbudapest.hu email címre tudnak beküldeni.

Szíves megértésüket köszönjük!

Február
02.25.
 
...
CSALÁDI VASÁRNAP - HOVÁ TŰNT GLORIA?
Játékos tárlatvezetés a mélység/élesség - Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből c. kiállításban
Február
02.22. -
...
AKTÍV 60+ | ÉLJEN A LIGET!
A Liget 10 sétán elmeséljük a Liget Budapest Projekt első 10 évének legizgalmasabb kulisszatitkait, bejárjuk a legszebb épületeket, és a végén még egy kiállításra is meginvitáljuk. A Liget projekt Európa legnagyobb kulturális tartalmú városfejlesztése, amelynek első 10 évéhez rengeteg izgalmas történet, érdekes ember, különleges megoldás kapcsolódik, amelyeket most megosztunk Önökkel.
Február
02.22. -
...
OBJEKTÍV/SZUBJEKTÍV: LŐRINC KATALIN, HARANGOZÓ GYULA-DÍJAS TÁNCMŰVÉSZ ÉS EGYETEMI TANÁR
Lőrinc Katalin, Harangozó Gyula-díjas táncművész és egyetemi tanár előadása a Mélység/élesség c. fotókiállításban.
Február - Június
02.19. -
06.30.
...
Szülinapi zsúr gyerekeknek
Szuper szülinapi zsúr azoknak a gyerekeknek, akik szeretik az izgalmas ügyességi játékokat és az egyedi alkotásokat! Születésnapi buli helyszín a gyerekeknek Budapest szívében, zöld környezetben, a városligeti Millennium Házában.
Február
02.18.
 
...
CSALÁDI VASÁRNAP | MEDVETÁNC A HOLDFÉNYBEN
A nappal együtt a medvék is kezdenek előbújni, de mi történik éjszaka? Hova fogy a kerek hasú Hold és milyen magyarázatot adnak erre erdei barátaink? Milyen történetekkel szórakoztatják egymást a fényes és sötétebb éjszakákon? Erre keressük a választ, miközben elkészítjük saját, négylábú macijainkat, s közösen alkotjuk meg a történetek hátterét a szereplők által elsuttogott szavak alapján. Utunk során belesünk a barlangjukba, de kalandozunk az égbolt és a vizek tengerén is. A foglalkozást a MeseTérKép csapata tartja.
Február
02.17. -
...
REJTÉLY A LIGETBEN | INTERAKTÍV KRIMISÉTA ZAJÁCZ D. ZOLTÁNNAL!
FIKTÍV KRIMISÉTA ZAJÁCZ D. ZOLTÁNNAL, A BALATON-TRILÓGIA SZERZŐJÉVEL
Február
02.15. -
...
OBJEKTÍV/SZUBJEKTÍV: ORNELLA, FOTOGRÁFUS ELŐADÁSA
Ornella, fotográfus előadása a Mélység/élesség című kiállításban
Február
02.11.
 
...
CSALÁDI VASÁRNAP | ÁRNYAK KÉPE, NAPNYOMAT
Cianotípia készítés a mélység/élesség - Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből c. fotókiállításhoz kapcsolódóan
Február
02.10.
 
...
LAPOSA JULCSI: FARSANGI GYEREKKONCERT
Laposa Julcsi népzenész-zenei mediátor, a NÉPI hang-színek dalos kifestőfüzet sorozat szerzője egy farsangi mulatságra hívja óvodás és kisiskolás korú közönségét a Magyar Zene Házába.
Február
02.10. -
02.11.
...
Vadak Ura családi musical
A Tesla alkotóinak új egész estés musicalje követve a nagy klasszikus családi musicalek értékteremtő hagyományait (Oroszlánkirály, Dzsungel Könyve) látványos jelmezkavalkádban, hihetetlenül dinamikus dalokkal (Sebestyén Áron) és koreográfiákkal (Re-Production, Benkő Dávid, Benkő-Morvai Veronika), valamint a térben elhelyezett 90 nm LED-falak által kínált 21. századi vizualitással, élethű animációkkal mutatja be a „NYOLC KLÁN” által vezetett nagyerdő életét.
Február
02.10.
 
...
LAPOSA JULCSI: FARSANGI GYEREKKONCERT
Laposa Julcsi népzenész-zenei mediátor, a NÉPI hang-színek dalos kifestőfüzet sorozat szerzője egy farsangi mulatságra hívja óvodás és kisiskolás korú közönségét a Magyar Zene Házába.
Február
02.08. -
...
OBJEKTÍV/SZUBJEKTÍV: KUDÁSZ GÁBOR ARION, FOTOGRÁFUS RENDHAGYÓ TÁRLATVEZETÉSE
Kudász Gábor Arion, fotográfus rendhagyó tárlatvezetése a Mélység/élesség című kiállítás Arcok c. tematikus blokkjában.
Február
02.08. -
...
AKTÍV 60+ | A LENCSÉN KERESZTÜL – FÉNYKÉPBE ZÁRT TÖRTÉNETEK
Tárlatvezetés a mélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből című fotókiállításban
Február
02.03. -
...
REJTÉLY A LIGETBEN | INTERAKTÍV KRIMISÉTA ZAJÁCZ D. ZOLTÁNNAL!
FIKTÍV KRIMISÉTA ZAJÁCZ D. ZOLTÁNNAL, A BALATON-TRILÓGIA SZERZŐJÉVEL
Február
02.03.
 
...
BONBON MATINÉ: SZERENCSÉS JÁNOS
A Grimm testvérek által lejegyzett Szerencsés János kevéssé ismert mese, noha humora és bölcsessége okán a legnagyobbak között lenne a helye. Így bátran és büszkén mondhatjuk, hogy a BonBon Matiné zeneszerző pályázatára íródott és megosztott I. helyezést elért darab igazi kuriózum és valami egészen újnak a hírnöke.
Február - Május
02.02. -
05.12.
...
Mélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből
A Mélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből című kiállítás a Magyar Fotográfiai Múzeum legféltettebb alkotásait vonultatja fel tematikus egységekbe rendezve Budapest új kiállítóhelyén, a Neo Kortárs Művészeti Térben. . A tárlaton többek között André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassaï, Martin Munkácsi és Robert Capa legfontosabb munkáival találkozhat a nagyközönség.
Február
02.02.
 
...
BONBON MATINÉ: SZERENCSÉS JÁNOS
Hogy valaha született-e ezidáig blues zenejáték, abban magunk is bizonytalanok vagyunk. Abban azonban egészen biztosak, hogy innentől kezdve egyre népszerűbb lesz, ugyanis Szerda Árpád, vajdasági zeneszerző olyan csodálatos muzsikát szerzett, ami egészen bizonyosan sokakat fog megnyerni a blues már-már klasszikusnak számító műfajának.
December - Február
12.20. -
02.01.
...
MÚZEUM+ Karácsony
A Szépművészeti Múzeum idei utolsó Múzeum+ estéjén a karácsonyt ünnepeljük. A decemberi végi rendezvényen tematikus tárlatvezetésekkel, kurátori kerekasztal-beszélgetéssel, művészeti előadással, különleges verses-zenés meditatív programmal, adventi muzsikával, forró teával és mézeskalács-festéssel hangolódunk az év legszebb ünnepére. A gyűjtemény remekművei mellett, két időszaki kiállítás festményei és grafikai lapjai kerülnek az est fókuszába: a nagyszabású Renoir – A festő és modelljei, és a fa motívumát középpontba állító Kapuk a létben című tárlat várja az érdeklődőket.