newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Városligeti programok

Tisztelt Látogatók! Az elektronikus kérelem-benyújtás frissítés alatt áll.

Ezalatt a közterület-használati kérelem az alábbi linkről letölthető, amelyet kitöltve, aláírva postai úton a 1386 Budapest, Pf. 910. címre vagy a terulethasznalat@ligetbudapest.hu email címre tudnak beküldeni.

Szíves megértésüket köszönjük!

Október
10.30. -
...
Lajtha 130
Emlékkoncert Lajtha László tiszteletére 2022-ben ünnepeljük Lajtha László születésének 130. évfordulóját. A Magyar Zene Háza egy tematikus nappal tiszteleg a neves zeneszerző, népzenekutató emlékezete előtt. Délután kerekasztal-beszélgetés, majd szabadegyetemi előadás avatja be a közönséget Lajtha kutatói-zeneszerzői tevékenységébe, illetve mutatja be a hamarosan átadásra kerülő bicskei Lajtha-házat, ami az idei év egyik fontos vidéki zeneipari beruházása. Az esti népzene-klasszikus koncert Lajtha zeneszerzői munkásságából ad ízelítőt és főbb népzenei kutatásaiba ad betekintést.
Október
10.29. -
...
Debussy képekben
Debussy viszonylag kevés kamaraművet hagyott hátra, ám azok egész pályafutását átfogják. A g-moll zongoratriót, valamint a Noktürn és scherzót 18 éves kora körül komponálta. A Conservatoire végzős diákjai számára született a Klarinétrapszódia, végül pedig 1915-ben és 1916-ban, az első világháború közepette Debussy három szonátát írt meg a tervezett hatból – köztük a koncerten is elhangzó cselló-zongora és hegedű-zongora szonátát –, amelyekben a kora 18. századi francia stílushoz nyúl vissza.
Október
10.29.
 
...
ZENE HÁZA MUZSIKÁLÓ TERMÉSZET ZENEKAR: KERTI MUZSIKA
Kis kertünkben tavasztól őszig kivirágzott s megtermett ezer csoda: e koncert hálaadás a bő termésért, a sok kincsért, mellyel a Természet megajándékoz minket! És persze felbukkannak ház körüli kedvenc jószágaink is: szamár mereng zöldség-hegyen, macska nyávog rózsa-kertben, kóbor szél hozza felénk a kerti muzsikaszót: Te is dalolj velünk! A Muzsikáló Természet Együttes a legkülönbözőbb műfajokból szövi össze a Természet előtt tisztelgő műsorát.
Október
10.29.
 
...
Budapest Töklámpás Fesztivál
Budapest Töklámpás Fesztivál 2022. október 29. Szombat Helyszín: Hősök tere, Időpont: 19.00-21.00 óra Tököt hozz, ne légy töketlen!!! 19:00 órakor találkozó a Hősök terén. A résztvevők magukkal hozzák otthon faragott Halloween töklámpáikat. 21:00 órakor, mindenki fogja a lámpáját és csendben-rendben hazamegy. Ez nem csak egy Töklámpás fesztivál Megkérünk minden résztvevőt, hogy hozzon magával 1-3 konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert. Az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni rászoruló gyerekek részére.
Október
10.28. -
...
Verbunkos zene ismeretlen mestereinek kalandos élete
A verbunkos és a magyar nóta két olyan jellegzetes zenei műfaj, ami minden fülnek a magyaros muzsika érzetét kelti. A gyökerek egy helyen kereshetőek, de mikor és hogyan alakultak ezek ki? Rózsavölgyi, Bihari, Csermák, Reményi a híres prímások, akik alakították a verbunkos műfaját és a népies műdal stílusát, formáját. Ki volt a “magyar Orfeusz' a “magyar verbunkos megteremtője”?
Október
10.28. -
...
Egy órában egy élet: Marton Éva
Juhász Előd beszélget meghívott művész vendégével / Juhász Előd beszélgetései: Aranyalbum Juhász Előd zenetörténész kötetlen beszélgetéssorozatában neves művészeket faggat, afféle talkshowra invitálja a közönséget. Az est folyamán vendége életéről tudunk meg érdekességeket, aktualitásokat, színes epizódokat. A beszélgetés olykor meglepetéseket is tartogat: produkciót, vetítést, esetleg a publikum interaktív bevonását is, ezeken a személyesre hangolt találkozásokon. A meghívott művészről olyan exkluzív pillanatfelvételt kapunk, amely során vele szinte baráti közelségbe kerülhetünk. Az első alkalommal Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes a vendég.
Október
10.28. -
...
Ustad Wasifuddin Dagar (IND)
Dagarbani – Indiai Klasszikus Ének A Dhrupad stílus az indiai klasszikus zene legősibb formája, első leírása több mint kétezer éves. Eredete a szanszkrit szövegekhez, a Védákhoz kapcsolódik, lényege pedig egy meditatív, békés állapot elérése, melyben mély érzésekkel fordulhatunk isten felé, előadóként és hallgatóként egyaránt. Ennek az állapotnak az elérése garantált a Delhiben élő Ustad Wasifuddin Dagar estjén, a Zene Házában.
Október
10.27. -
...
#1 Dalok és előadók Tere: „itt és most”
Minden idők legátfogóbb Kádár-kori poptörténeti kiállítása a Magyar Zene Házában 2022 folyamán megnyíló nagyszabású, élményközpontú tárlat, mely a rendszerváltozás előtti évtizedek popkulturális vonatkozásait igyekszik minél több szempontból megragadni. Ehhez az időszaki kiállításhoz kapcsolódik a Kádár-kori pop talk-show, amelynek első részében e nagyívű poptörténeti kiállítás talán leghangsúlyosabb egysége, a Dalok és előadók tere kerül fókuszba.
Október
10.25. -
...
Városbújócska (1985) / Rockfilmklub #6
A egykori két jóbarát, János (Másik János) és Tamás (Dörner György) egykor ugyanabban zenekarban játszottak, aztán az élet közbeszólt. De épp igyekeznek újra megtalálni a közös hangot. Poptörténeti szempontból azonban ennél fontosabb, hogy Sós Mária filmjében az eredetileg Másik kísérőzenekarát játszó, tetszhalott állapotban lévő underground rockzenekar, az Európa Kiadó a forgatás során újra önmagára talált, és folytatta. Ráadásul a Városbújócska zenéje kazettán is kiadták, ami így voltaképpen az első hivatalos Európa Kiadó megjelenés.
Október
10.25. -
...
Tabula Rasa #2 – Kurátor: Pozsár Máté
A Zene Háza a tavasz folyamán Tabula Rasa néven megkezdett sorozatában a címnek megfelelően üres lappal, a nulláról indít három zenész, akik másfél nap próbafolyamat után a második estéjén adnak egy improvizatív koncertet. A Tabula Rasa nem titkolt célja, hogy friss zenei kifejezésmódok feltárására, műfajoktól független improvizációra, megszólalásra ösztönözze különböző zenei színterek erre nyitott képviselőit. Minden alkalommal egy kurátor hívja a zenészeket, találja ki a koncepciót és vezeti a kizárólag az adott alkalomra összeálló formációt, amelynek műsorát a Zene Háza lemezen is kiadja. A második ilyen alkalmon Pozsár Máté zongorista a kurátor, és Nagy Emma énekes, valamint Kováts Gergő basszusklarinétos, szaxofonos, elektronikát is hozó zenészek alkotják a triót.
Október
10.22. -
...
ADHD (IS)
Az izlandi ADHD együttes tagjai eredetileg egy bluesfesztiválra verődtek össze 2007-ben, de miután felfedezték egymásban a hasonló ízlésű és gondolkodású alkotókat, a folytatás mellett döntöttek. Melankolikus, finom, a jazzből kiinduló, rockot, posztrockot is érintő, de valójában besorolhatatlan hangzásukkal, eredeti stílusukkal, valamint legújabb, ADHD 7 című albumukkal érkeznek a Magyar Zene Házába.
Október
10.22.
 
...
HANGSZEREM: A HANGOM
„De én nem tudok énekelni!” – ha az embernek annyiszor 1 Ft-ja lenne, ahányszor ezt hallotta, gazdagabb lenne az egész világ. A Ramazuri második alkalmán arra törekszünk, hogy a legfiatalabbaknak soha eszébe se jusson ez a mondat, és bebizonyítsuk, énekelni mindenki tud, és érdemes is! Nagyszerű előadók érkeznek a zene legkülönbözőbb műfajaiból, hogy rövid, egyszerű énekes foglalkozásokkal mindenkit bevezessenek a zene legősibb formájába, a legkisebbeketől a legnagyobbakig. És titkon bízunk benne, hogy a délelőtt végére mindenki azt fogja érezni, mégiscsak gazdagabb lett a világ!
Október
10.21. -
...
Így lettünk mi! #4 - Tereink: Kreatív hangtér és Hangdóm
Ezen az alkalmon a Magyar Zene Házának kreatív hangtereit vesszük sorra. Szó lesz a Kreatív hangtérről, a Hangtérről és arról, milyen kísérletek zajlanak az intézmény alagsorában. Horn Márton, Mándli Endre Vazul, Benkóczy Péter és Gross András beszélgetnek.
Október
10.21. -
...
Chris Thile
Az amerikai bluegrass, progresszív folkszíntér egyik legelismertebb alakja, Chris Thile első magyarországi koncertjét adja a Magyar Zene Házában a 2021-ben megjelent Laysongs című albumának turnéján. A négyszeres Grammy-díjazott mandolinos dalszerző-előadó a Nickel Creek zenekarral robbant be a 2000-es évek legelején, később a Punch Brothers-szel is szép sikereket ért el, no meg persze számtalan közreműködéséről is ismert, de szólómunkásságában a most turnéztatott nyolcadik albuma egy igazi fordulópont: ez ugyanis az első tényleg teljesen egyedül rögzített lemez, csak Thile és az ő mandolinja. Így érkezik első budapesti koncertjére is.
Október
10.18.
 
...
Jacob TV – szerzői est
Jacob TV-re a mai zenei élet egyik legelgondolkodtatóbb provokátoraként, az egyik legvadabb módon szórakoztató zeneszerzőként hivatkoznak a kritikusok. Olyan alkotó, akinek művei képesek megnevettetni, elszomorítani vagy feldühíteni a közönséget – olykor mindezt egyszerre. Nem az intellektuson keresztül próbál hatni, hanem egyenesen a hallgatók szívét veszi célba, és zenéjével olyan mélységekbe tud jutni, ahol nem ritkán csodák történnek.
Október
10.16. -
...
Alva Noto (D) | Nicron
Alva Noto már lassan három évtizede a glitches, experimentális elektronikus zene egyik jelentős képviselője, aki vizuális művészként a fellépéseit nemcsak a hangok, hanem a megjelenő képi elemek segítségével teszi teljes élménnyé. A microsound, idm, glitch, ambient, drone, minimal techno kulcsszavakkal megfogható producer rengeteg meghatározó lemezt készített, a raster-noton lemezkiadó társalapítójaként óriási a hatása az említett műfajokban és persze sokan ismerhetik A visszatérő című Leonardo DiCaprio-film zeneszerzőjeként is. Az est során fellép még Olejnik Zsolt budapesti zeneszerző és elektronikus művész is Nicron nevű projektjével, amellyel minimalista hangkompozíciókat alkot.
Október
10.16.
 
...
Családi vasárnap | Játszd velem a táncod
👉 A budapesti családi programot keresőknek ajánljuk izgalmas családi programsorozatunkat a városligeti Millennium Házában/NEO Kortárs Művészeti Térben minden hétvégén, vasárnap 10-12 óra között! MILYEN PROGRAM VÁR RÁTOK? 🔎 Táncra fel! Ahogy a mű címe is mutatja, a tánc egy fontos motívuma Kentridge videóinstallációjának. Épp ezért mi is ennek mentén elemezzük majd az alkotást. Megnézzük, milyen szerepet szánt Kentridge a táncnak, beszélgetünk az alkotás hátteréről és mondanivalójáról. Templomi és harci táncokat próbálunk ki, árnyalakokká válunk, dobogunk és forgunk, hogy a mozdulat nyelvén (is) feldolgozzuk a művet.
Október
10.15. -
...
Becca Stevens (USA)
Megtörhetetlen pozitivitás, kalandos inspirációk és hajthatatlan alkotóerő egy elbűvölő mosoly mögött. Becca Stevens hároméves korától énekel együttesekben, tanulja ki az újabb hangszerek fortélyait és ontja magából a sokszínű zeneszámokat. A tavaly Grammy-jelölést bezsebelő fiatal énekesnő pályája műfajok egész tárházát gyúrja össze sajátos egésszé, a pop, jazz, funk, indie rock irányoktól az Appalache-hegységbeli folkig. A hazai közönség most új albumának premierje előtt hallhatja az énekes-zeneszerző legújabb számait, a megszokottnál is intimebb hangszerelésben.
Október
10.15. -
...
Ventoscala Sinfonietta: Jancsi és Juliska
Zene a művészetben, művészet a zenében Ki ne ismerné Jancsi és Juliska történetét, a Grimm testvérek meséjét? A leleményes testvérpár szeretetéről és összetartásáról szóló örökérvényű történetet azonban most soha nem látott-hallott módon mutatjuk be!
Október
10.14. -
...
Ki is volt ez a Tinódi?
Tinódi Lantos Sebestyén személye, és az általa művelt zenés műfaj: a históriás ének, a magyar reneszánsz korában rendkívül népszerű volt. Történelmi hűség, balladisztikus előadás, lantkíséret – a korabeli szórakoztató műfaj gyöngyszemei voltak ezek a művek. Nem utolsó sorban az első nyomtatott magyar kotta is az ő nevéhez fűződik. A sorozat második alkalmával megismerkedünk – avagy felelevenítjük – Tinódi legismertebb dallamait, és rátekintünk életére, a dalok történetére, és további hatásaira népzenénkre és műzenénkre egyaránt, irodalmi és filmes feldolgozásokra is. Az interaktív előadáson éneklés, zenehallgatás és közös kvízjáték segíti a témában való elmélyülést.
Október
10.14. -
...
Mozsika és gardon
Zene és tánc Gyimesben A Keleti-Kárpátok eldugott völgyébe települt, javarészt székely származású gyimesi csángók hangszeres zenéjére az 1940-es években Dincsér Oszkár hívta fel a figyelmet Két csíki hangszer: Mozsika és gardon című írásával. Később Jagamas János, Kallós Zoltán, Martin György, Pávai István és mások gyűjtései nyomán a gyimesi folklór a táncházmozgalomban is fontos szerepet kapott. A patakvölgyek szikár világából világot hódító régies zene és tánc ezen az estén a Magyar Zene Házát tölti meg élettel.
Október
10.13. -
...
AKTÍV 60+ Programok a szellemnek és a finommotorikának.
Zene nélkül mit érek én? Járjuk be együtt a Magyar Zene Háza lenyűgözően modern, mégis szerényen a fák között megbújó épületét! A vezetett séta során szó lesz zenéről és természetről, dizájnról és funkcióról, és sok más érdekességről az intézmény története és koncepciója kapcsán. A kreatív workshopon ez alkalommal zenei motívumokkal díszített dobozt készítünk decoupage technikával, melyben ékszereinket, apró kincseinket tárolhatjuk.
Október
10.12. -
...
Sam Lee (UK)
A Magyar Zene Háza és a Hangvető közös sorozata Sam Lee egyedülálló szerepet játszik a brit zenei életben, hiszen túl azon, hogy elismert és eredeti folkelőadó, népdalgyűjtőként, természetvédőként és a The Nest Collective folkklub alapító-igazgatójaként is aktív. Az angol folktradícióból és a vándorló cigányok dalaiból kiindulva őrzi meg megújítva az említett dalhagyományokat, de közben a Zene Házához hasonlóan nagy hangsúlyt fektet a zenepedagógiára is. A Mercury-díjra jelölt énekes-zenész ezúttal legutóbbi kiadványa, a 2021-es Old Wow+ anyagával érkezik Budapestre.
Október
10.11. -
...
Márta István: Kaleidoszkóp
Az idén 70 esztendős, Erkel-díjas fesztivál-alapító és -szervező, színházigazgató, közösségteremtő komponista Márta István egy nem szokványos koncert-performanszot tart a Magyar Zene Háza koncerttermében.
Október
10.11. -
...
Mitől6? - Dallam / Terray Boglárka előadása a zene alapjairól
Dallam-e az állatok hangja? Lehet-e dallam egyetlen hang? Minden dallam, aminek hangmagassága van? Történet egyetlen szólamtól a 40 soros partitúrákig, sok évszázad hangjaival, zenéivel. A Mitől6? a Magyar Zene Házának az a sorozata, ahol lehetőséged nyílik közelebbről megismerni a zene alkotóelemeit.
Október
10.10. -
...
Ingyenes jóga a Városligetben!
🧘🏻‍♀️🧘🏼 Gyere el a Ligetbe és jógázzunk együtt egy jót! A Néprajzi Múzeum lenyűgöző, új épületének különleges miliőjében finom ászanák és relaxáció vár rád. ℹ️ Fontos információk: Időpont: 2022. október 10. 18:00 Helyszín: Néprajzi Múzeum - II. emelet 1146 Budapest, Dózsa György út 35. (Műcsarnok felőli főbejárat) A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a következő linken tudtok megtenni: https://feliratkozas.ligetbudapest.hu/joga_a_ligetben
Október
10.09.
 
...
Családi vasárnap I Égből pottyant idegen a Millennium Házában
👉 A budapesti családi programot keresőknek ajánljuk izgalmas családi programsorozatunkat a városligeti Millennium Házában/NEO Kortárs Művészeti Térben minden hétvégén, vasárnap 10-12 óra között! MILYEN PROGRAM VÁR RÁTOK? 🔎 Bojta és barátai visszatértek, hogy újabb kalandokba keveredjenek! Ki az az új lakó, aki az égből érkezik, s mit szállít olyan bőszen a csomagokban? Mik ezek a színes bogarak, amik a város falán tűnnek fel? A MeseTérKép foglalkozása során ezekre mind fény derül, miközben mi is felépítjük a saját dobozvárosunkat, megalkotjuk saját páncélos rovarunkat és megtervezzük hőlégballonunkat.
Október
10.08. -
...
Tcha Limberger és ifj. Sárközi Lajos koncertje
Cigányzenekarok határon innen és túl
Október
10.08. -
...
Artist Talk: Ifj. Sárközi Lajos és Tcha Limberger
Tcha Limberger a világtalan, félig flamand, félig szintó zenész nem csupán saját zenei hagyományának, hanem a magyar cigányzenének és az erdélyi – főképp a kalotaszegi – népzenének is mesteri művelője.
Október
10.08. -
...
Utazás a zongorám körül
Várnagy Andrea, Liszt-díjas zongoraművész immár hosszú évek óta a klasszikus zenei ismeretterjesztés egyik nagykövete. Zenevarázslat című interaktív foglalkozásán nemcsak a zongorával és a négykezes fogalmával ismerkedhet meg a család, hanem rajta keresztül a klasszikus zenével is: mire érdemes figyelni zenehallgatáskor, mi a különbség az egyes szerzők között, egyáltalán hogyan épül fel maga a zene?
Október
10.07. -
...
Noémo – Szívverés EP-bemutató
A 2012-ben feltűnt, majd az előző évtized második felében egyre aktívabbá vált Takács Noémi ‘Noémo’ zenekarával 2021-ben jelentkezett legutóbb négy új dallal (Nem értem még EP). Ezt követi majd ősszel érkező újabb EP-je, és ennek lesz a lemezbemutatója a Magyar Zene Házában. A felvidéki származású énekes-dalszerző érzékeny, lírai hangvételű, legújabb magyar nyelvű dalai az emberi lét lényegéről szólnak.
Október
10.07.
 
...
Esti séták az Állatkertben
Kalandokkal várunk, állatbemutatóval fogadunk ezen az exkluzív estén. Állatkerti szakvezetőink kíséretében egy vezetett, kiscsoportos sétán bebarangolhatod a Kertet, és beleshetsz a kulisszák mögött zajló titokzatos világba.
Október
10.07. -
...
A szerelem kertje
Népi szerelmi líra és virágénekek – interaktív előadás, koncert és daltanulás Hangadó – Bognár Szilvia népzenei előadássorozata
Október - Szeptember
10.07. -
09.16.
...
Magyar Formatervezési Díjasok kiállítása // Budapest Design Week 2022
Idén 43. alkalommal adják át a Magyar Formatervezési Díjakat. Az innovációért felelős szakminisztérium – a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével – márciusban hirdette meg a legrangosabb hazai design elismerést, melyen tervezők, gyártók, kereskedők, forgalmazók és megrendelők jelentkezését egyaránt várták. A díjazottak és a legkiemelkedőbb pályázók alkotásaiból kiállítást rendeznek, amely a Budapest Design Week kiemelt eseményeként kerül megrendezésre a Néprajzi Múzeumban.
Október
10.05. -
...
Csillogó fekete lemezeken (A születő sztáripar) / Rock and Roll Szabadegyetem #7
Rock and Roll Szabadegyetem #7 Jávorszky Béla Szilárd előadása
Október
10.04. -
...
The Song Remains The Same (1976) / Rock movies #2
Rock movies – popkulturális külföldi filmek Magyarországon #2
Október
10.04. -
...
Esterházy x Esterházy – Harmonia Caelestis
Harmonia Caelestis, vagyis mennyei harmónia – e cím a Tóth-Vajna Gergely és Tóth-Vajna Zsombor vezette régizenei együttes októberi koncertjén a Zene Házában háromszoros értelmet is nyer. Egyrészt Esterházy Pál 18. századi kantáta-gyűjteményére utal, amelyből összesen tizenkilenc tétel hangzik majd el az est folyamán. Másrészt Esterházy Péter azonos című regénye is bekapcsolódik a műsorba, harmadszor pedig a fellépő Harmonia Caelestis Barokk Zenekar neve is ugyaninnen ered.
Október
10.02. -
...
„Hajnalban indultunk...” Sebő Ferenc történetei
Kurátori hétvége – Sebő Ferenc Október első hétvégéjén a Magyar Zene Háza az idén 75 esztendős Sebő Ferencet köszönti két különleges koncertből álló kurátori hétvégéjével. Vasárnapi koncertünkön gyűjtőútjaira kísérhetjük el Sebőt a táncházmozgalom kezdeteihez. A koncerten Sebő Ferenc elmesélésében elevenednek meg utazásainak anekdotái, a népzenegyűjtés örömei, nehézségei.
Október
10.02.
 
...
/INGYENES/ Integrált családi vasárnap az Állatok Világnapja alkalmából
👉 Integrált családi napunkra invitálunk Titeket, mely vasárnapokon ingyenesen vehettek részt. Célunk, hogy a speciális igényű gyerekek is kötetlen módon találkozhassanak kortársaikkal. Ezeken az alkalmakon a férőhelyek korlátozottak, ezért regisztrációhoz kötöttek. 🐦 Programunkon az MME képviseletében Dr. Benedek Veronika ökológus tart vetítéssel egybekötött, játékos ismeretterjesztő előadást a madarak érzékszerveiről, az állatok világnapja (október 4.) alkalmából. ℹ️ A program ingyenes, helyszíni regisztrációhoz kötött. 20 gyermeket és szüleiket tudjuk fogadni. Az esemény a Millennium Háza vetítőtermében kerül megtartásra, amely akadálymentesen megközelíthető.
Október
10.01. -
...
Sebő Együttes, Sebestyén Márta, Petar Ralchev (BG), Georgi Yanev (BG): Időmérték
Kurátori hétvége – Sebő Ferenc Október első hétvégéjén a Magyar Zene Háza az idén 75 esztendős Sebő Ferencet köszönti két különleges koncertből álló kurátori hétvégéjével. Október 1-én, szombaton, a Sebő együttes Sebestyén Mártával és két különleges vendéggel, Petar Ralchev harmonikással és Georgi Yanev hegedűssel, a bolgár zene két nagyágyújával lép színpadra.
Október
10.01.
 
...
Bognár Szilvia: Titoktok
A Titoktok egy varázslatos, képzeletbeli égszínkék kendő, amely csodás dolgokat rejt: hangokat, színeket, illatokat, muzsikát, verset, mondókat…. Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Nemes Nagy Ágnes megzenésített sorai népi dallamokkal karöltve vezetnek bennünket a titkos úton, Moldovától egy sikátorban rejlő ugróiskoláig. Ahogy épp a kedvünk tartja, ahogy épp a forgandó szerencse hozza.
Október
10.01.
 
...
Mihály nap a Vajdahunyadvárban
Szent Mihály napján (szeptember 29.) hazahajtották a tavasszal legelőre terelt állatokat. Ez a nap a pásztorok számára az egyik legfontosabb dátum, hiszen az ősz a behajtás, az elszámolás és az elszámoltatás ideje volt. Mihály napjához legközelebb eső szombaton hangszer- és néptáncbemutatókkal, a pásztorok életéről készült egyedülálló fotókkal, a múzeumban őrzött tárgyakkal és játékos feladatokkal elevenítjük fel a pásztorok világát. Vendégeink lesznek azok, akik ezt a világot a legjobban ismerik és élik: a Hortobágy Örökös Pásztorai, a Naprózsa tánccsoport, a Hangra fel zenekar. Zenés produkciók, mesék és kézműves foglalkozások színesítik a napot. Élő bemutatón ismerkedhetünk meg magyar pásztorkutyákkal: a pulival és a pumival. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága világörökségi és természetvédelmi játékokat hoz el az érdeklődőknek. Programunkra a családokat, a felnőtteket, a hagyományok iránt érdeklődőket is szeretettel várjuk.
Szeptember - Október
09.29. -
10.02.
...
Octoberfest Városliget - Pavilon Kert X Buja Disznó(k)
Octoberfest a Városligetben Szeptember 15-től, 3 hétvégére * a Városligetbe költözik a híres októberi sörfesztivál. A meghirdetett napokon az élőzenén és a Buja Disznó(k) állandó rántott finomságain túl pedig, sült bajor kolbász roppanások, perec ropogás és óriás sörös korsó koccanások várhatók. Látogass ki hozzánk a Városligetbe, az Állatkerttel szemben lévő Pavilon Kertbe!
Június - Október
06.20. -
10.02.
...
William Kentridge: Lágyabban játszd a táncot I A NEO Kortárs Művészeti Tér kiállítása
A Neo Kortárs Művészeti Tér Budapesten első alkalommal mutatja be William Kentridge Lágyabban játszd a táncot (2015) című nyolccsatornás videóinstallációját. A művet 2017-ben vásárolta meg a Szépművészeti Múzeum az intézmény legjelentősebb kortárs szerzeményeinek egyikeként.
Március - December
03.26. -
12.31.
...
Szépművészeti Múzeum I Állandó kiállítás
A kiállítás belépői egy adott napra és egyórás idősávokra szólnak. Ez a látogató érkezésének várható időpontjára vonatkozik, de nem garantálják az azonnali bejutást, illetve nem korlátozzák a látogatás időtartamát. A jegyekkel csak az állandó tárlatok látogathatók.
Március - December
03.24. -
12.31.
...
UrbanGo Kids
Az Urbango Kids-en a 10-14 éves korosztályé a főszerep, kezükben az irányítás! 16 izgalmas és fordulatos állomás vár a csapatra a 3 km hosszú városligeti pályán. Vajon merre lehetnek a nyomok? A vízben? A fákon? Egy titkos odúban? Esetleg egy ikonikus épületen? Egy biztos, mindent be kell vetniük a kincskeresőknek a siker érdekében!
Március - December
03.24. -
12.31.
...
Szülinapi zsúr a Millennium Házában
Szülinapi helyszínt keresel? Kalandokban bővelkedő, izgalmas születésnapi zsúrra vágysz? Nálunk megtalálod! A Fabrika Műhely évtizedes tapasztalata és a Millennium Háza különleges helyszíne együtt garantálja a felejthetetlen születésnapi bulit!
Március - December
03.24. -
12.31.
...
Magyar Nemzeti Galéria I Gasztronómia a képzőművészetben - ONLINE
Reggelik, ebédek, terített asztalok. A festményeken számtalan étellel és étkezési szokással találkozhatunk, amelyek mind-mind izgalmas történeteket mesélnek el számunkra. Kedvezmény online közönségünk számára Online tárlatvezetéseinken, előadásainkon résztvevőket kedvezménnyel várjuk: ha bármelyik intézményünk online programjára szóló jegyét kinyomtatva vagy telefonon bemutatja a Szépművészeti Múzeum vagy a Nemzeti Galéria pénztárában, a kiállítások teljes árú belépőjéből 1000 Ft kedvezményt biztosítunk a helyszínen. A kedvezmény a január 1-je óta váltott online programok jegyére érvényes visszavonásig, és más kedvezménnyel nem vonható össze.