Látogatás Megérkeztél!

Megérkeztél!

A legfontosabb szabály: élvezd az ittlétet! Ülj le és örülj a természetnek, kerékpározz az autómentes utakon, sétálj és játssz a kutyáddal, feküdj ki a fűre és napozz a Nagyréten a barátaiddal!

Kerékpárral érkezőknek

Balesetmentes kerekezést kívánunk! A parkban sportolókkal, gyerekekkel, sétálókkal, sőt háziállatokkal és más élőlényekkel is találkozhatsz. Kérjük, úgy válassz sebességet, hogy minden esetben meg tudj állni, ha véletlenül eléd téved valaki. Ha esetleg nem kerékpárral jöttél, de szívesen átnyergelnél, megteheted, hiszen a Ligetben több helyen is találsz MOL Bubi állomásokat.
Kerékpáros közlekedés

Kutyával érkezőknek

A Ligetben a Városliget Zrt. nem kötelezi a kutyásokat a póráz használatára, de a következőket ajánljuk figyelmedbe. A parknak van három olyan része, amelyeket kifejezetten a kutyák számára alakítottunk ki: két kutyás élménypark az Ajtósi Dürer sor-Stefánia út kereszteződéséhez közel, egy pedig a Hermina úton. Vannak olyan parkrészek is, ahol nem megengedett a kutyák jelenléte, ezek többek közt a Nagyjátszótér, a futókör, a botanikus kert és a sportpályák. Kérjük, a Liget egész területén vigyázz a kiültetett virágokra, mindig szedd fel az ürüléket és dobd az erre kijelölt szemetesekbe.

A békés egymás mellett élést szeretnénk elősegíteni a Ligeti Kutyás Kódex-szel is, amelyet szakértők bevonásával készítettünk a városligeti kutyázásról. A mindennapi életnek, a kialakult szokásjognak, a jogszabályoknak és a felmerülő parkhasználói igényeknek megfelelően fogalmaztuk meg ezt a sajátos használati útmutatót. A gazdikhoz és kutyátlanokhoz egyaránt szóló segítő könyv könnyebbé teszi az eligazodást, ha valamilyen kutyás problémába botlasz a Ligetben, vagy csak kérdésed van ezzel a témakörrel kapcsolatban. Itt el is olvashatod a Ligeti Kutyakódexet.
Ligeti kutyázás

Kisgyerekkel jövök

A Nagyjátszótér 13.000 négyzetméteren várja a különböző korosztályú gyerekeket. Táblákkal és színekkel segítjük a tájékozódást, hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb játékot, amit örömmel és biztonságosan tud használni. Minden nap 8.30 és sötétedés között várunk titeket a térítésmentesen igénybe vehető területen.

Továbbra is nyitva tart a Királydomb lábánál kialakított Kisjátszótér, ahol fák és napvitorlák árnyékában lehet homokozni, hintázni, mászózni. Ne feledjétek a Zene Háza melletti zenei játszóteret és az Állatkerti körút mellett található játszóeszközöket sem.

A Városligeti Sportcentrumban és az Ifjúsági sportpályákon pedig mehetnek a családi meccsek a foci-, kosár- és kézilabda pályákon! Itt átöltözésre és bemelegítésre is lehetőségetek van, illetve a kisebb- és a nagyobb, kivilágított futókört is használhatjátok a gyerkőcökkel.

Természetesen a Városligeti Nagyjátszótérnél, a Városligeti Sportcentrumnál és az Ifjúsági sportpályáknál is találsz pelenkázóval ellátott illemhelyet. Egy gyors regisztrációt követően ezek ingyenesen használhatóak.
Gyerekliget

Sportolni szeretnék

A Városligeti Sportcentrumban több, mint egy tucat sportágban próbálhatod ki magad. Ingyenesen használhatod a kosárlabda és streetball, valamint a grundfoci, röplabda, tollas és lábtenisz pályákat. A teq-, sakk- és ping-pong asztalokat a páros sportok kedvelői élvezhetik, a pumptrack pályát és a gördeszka poolt pedig a bringások, gördeszkások. Emellett a kültéri fitnesz eszközök és a mászófal is térítésmentesen használható. Pályafoglalásra is van lehetőség: a műfüves Városligeti Miniaréna és a rekortán burkolatú Kosárlabda Miniaréna az amatőr és profi focisták és kosarasok kedvelt helye.

Az Ifjúsági sportpályák ingyenesen használhatók, 2 pályán is lehet focizni, kosarazni vagy kézilabdázni. A pályák melletti kültéri fitnesz eszközökön bemelegíthetsz vagy erősíthetsz, a 200 méteres rekortán pályán pedig a sprintet is gyakorolhatod. Kérjük, vedd figyelembe, hogy tanítási időben az iskolások elsőbbséget élveznek, kérjük, add át a pályát ilyen esetekben.

Az Állatkerti körút melletti Petanque-pályán megismerheted és gyakorolhatod ezt az egyszerű, az egész családot összehozó golyós játékot. A golyókészlet a pálya melletti Pavilonkertben, nyitvatartási időben kölcsönözhető. A Ligetben bárhol szabadon futhatsz, de – mivel a Városliget megújítása zajlik - legyél nagyon körültekintő az építési területek környékén!
Sportliget

Rendezvényre érkezőknek

A Városliget hagyományos célpontja a kültéri rendezvényeknek, amelyről oldalunkon tájékozódhatsz. Kérjük, ha rendezvényre érkezel, akkor is vigyázz a környezetre, és másokat is bíztass erre.
Városligeti programok

Minden parkhasználónak

A Városliget növényzete megújul. Ne feledd, hogy a Városligetben számos állat- és növényfaj él, amelyek védelme közös érdekünk és feladatunk.

Érezd jól magad, kapcsolódj ki és töltődj fel a Ligetben és járulj Te is hozzá ahhoz, hogy a park szépségét az utánad jövők is hasonló mértékben tudják értékelni és élvezni.

Mi ehhez minden lehetőséget megadunk, ezért működtetünk szelektív hulladékgyűjtést, helyeztünk ki külön kutya ürülékgyűjtőket és értő gondossággal kezeljük a növényeket, valamint okos megoldásokkal segítjük a növény- és állatvilág, valamint a látogatók harmonikus együttélését.

A kényelmedet szolgáljuk

A park látogatásának kényelmét az ivókutak, mosdók, vendéglátóegységek, pihenőhelyek biztosítják, az autóval érkezők pedig már a Múzeum Mélygarázsban parkolhatnak. Ezek elhelyezkedéséről az oldalon elhelyezett térképen tudsz tájékozódni.

Liget+
A Városliget szolgáltatásait legkönnyebben Liget+ tagsággal tudod kihasználni. Csatlakozz a Liget+ közösséghez, mellyel azonnal ingyenes mosdó- és Wifi használatot, valamint 10%-os kedvezményt biztosítunk számos gasztroponton!
Csatlakozom a közösséghez!
Ha szívesen értesülnél első kézből a Városligetben zajló programokról, a megújított területekről, az átadott új intézményekről, iratkozz fel hírlevelünkre:
Hírlevél feliratkozás