newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Megérkeztél!

A legfontosabb szabály: élvezd az ittlétet! Ülj le és örülj a természetnek, kerékpározz az autómentes utakon, sétálj és játssz a kutyáddal, feküdj ki a fűre és napozz a Nagyréten a barátaiddal!

Kerékpárral érkezőknek

Balesetmentes kerekezést kívánunk! Ha meghibásodik a kerékpárod, keresd fel a szervizpontot az Állatkerti körúton, a Pavilonkert mellett.


Ha esetleg nem kerékpárral jöttél, de szívesen átnyergelnél, hamarosan megteheted, hiszen a Ligetben több helyen is találsz majd a MOL Bubi állomásokat jövőben.

Kutyával érkezőknek

A Liget egész területén lehetőség van a szabad kutyázásra, de az építési területek és játszóterek környékén, valamint a közlekedési útvonalak mentén kérjük, kösd pórázra a kutyusodat.


Élvezd a közös játékot a Kutyás Élményparkban, a Hermina út mellett, ahol változatos ügyességi eszközök és vizes pancsoló is vár.


Kérjük, a Liget egész területén vigyázz a kiültetett virágokra, mindig szedd fel az ürüléket és dobd az erre kijelölt szemetesekbe.

Kisgyerekkel jövök

Elkészült a Ligetben a Nagyjátszótér, ami 13000 négyzetméteren várja a különböző korosztályú gyerekeket. Táblákkal és színekkel segítjük a tájékozódást, hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb játékot, amit örömmel és biztonságosan tud használni. Minden nap 8.30 és sötétedés között várunk titeket a térítés mentesen igénybe vehető területen.

Továbbra is nyitva tart a Királydomb lábánál kialakított pop-up játszótér, ahol fák és napvitorlák árnyékában lehet homokozni, hintázni, mászózni.

Ne feledjétek az Állatkerti körút mellett található játszóeszközöket sem!

Próbálj ki egy új, izgalmas játékot az Állatkerti körút melletti Petanque-pályán. A golyókészlet a pálya melletti Pavilonkertben kölcsönözhető.

Az Ifjúsági sportpályákon pedig mehetnek a családi meccsek a foci-, kosár- és kézilabda pályákon. Kérjük, a megfelelő felszerelést hozd magaddal.

Az építkezési területek mellett mi külön figyelmet fordítunk a gyermekek biztonságára, kérjük, tedd Te is!

Sportolni szeretnék

Az Ifjúsági sportpályák ingyenesen használhatók, 2 pályán is lehet focizni, kosarazni vagy kézilabdázni.

A pályák melletti kültéri fitnesz eszközökön pedig bemelegíthetsz vagy erősíthetsz.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy tanítási időben az iskolások elsőbbséget élveznek, kérjük, add át a pályát ilyen esetekben.

A Ligetben bárhol szabadon futhatsz, de – mivel a Városliget megújítása zajlik - legyél nagyon körültekintő az építési területek környékén!

Rekortán pályát az Ifjúsági sportpályák körül találsz, a 200 m hosszú körön rövid egyenes szakaszokon a sprintet is gyakorolhatod.

A Ligetben találsz asztaliteniszezési lehetőségeket, amiket saját felszereléseddel használhatsz, vagy hozz ki tollast és játssz a Nagyréten.

Próbálj ki egy új, izgalmas játékot az Állatkerti körút melletti Petanque-pályán. A golyókészlet a pálya melletti Pavilonkertben kölcsönözhető.


SportLiget

Rendezvényre érkezőknek

A Városliget hagyományos célpontja a kültéri rendezvényeknek, amelyről oldalunkon tájékozódhatsz. Kérjük, ha rendezvényre érkezel, akkor is vigyázz a környezetre, és másokat is bíztass erre.

Minden parkhasználónak

A Városliget növényzete megújul. Ne feledd, hogy a Városligetben számos állat és növényfaj él, amelyek védelme közös érdekünk és feladatunk. Érezd jól magad, kapcsolódj ki és töltődj fel a Ligetben és járult Te is hozzá ahhoz, hogy a park szépségét az utánad jövők is hasonló mértékben tudják értékelni és élvezni. Mi ehhez minden lehetőséget megadunk, ezért működtetünk szelektív hulladékgyűjtést, helyeztünk ki külön ürülékgyűjtőket és értő gondossággal kezeljük a növényeket, valamint okos megoldásokkal segítjük a növény és állatvilág, valamint a látogatók harmonikus együttélését.

A kényelmedet szolgáljuk

A park látogatásának kényelmét az ivókutak, mosdók, vendéglátóegységek, pihenőhelyek és Bubi állomások biztosítják. Ezek elhelyezkedéséről az oldalon elhelyezett térképen tudsz tájékozódni. A használat további kényelméről QR kódos megoldások gondoskodnak. Keresd a QR kódokat, és a csatlakozz a Liget Klub tagjaihoz, így könnyedén eljutnak hozzád a legfrissebb információk, kedvezmények, hírek.