newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Múzeum Mélygarázs

 Múzeum Mélygarázs

Státusz: Elkészült

terület: 9 000 m2

tervező: Unitef Zrt.

kivitelező: West Hungária Bau Kft.

nyitvatartás:

0-24

Kapacitás: 800 férőhely

ligetbudapest.hu

A Városliget megújításának egyik fő célkitűzése, hogy a park zöldfelületének rehabilitációja és gyarapítása mellett radikálisan csökkentse a közpark autóforgalmát, amely a mai napig óriási környezeti terhelést jelent a Liget élővilágára nézve. A Liget Budapest Projekt eredményeként ez az állapot megváltozik, a felszíni parkolók megszüntetésével, a mélygarázsok építésével és a Kós Károly sétány valódi, forgalommentes sétánnyá alakításával egy zöldebb és élhetőbb parkká válik majd a Városliget.


Első lépésként megszűnt a felszíni parkolás a Dózsa György úton, helyére pedig egy 800 férőhelyes mélygarázs épül, amelynek növényekkel fedett teteje meghosszabbítja a parkot a város felé. A három szint mélyre nyúló épület kivitelezése 2018 júniusában kezdődött meg és 2020 decemberétől használhatják a Ligetbe látogatók, illetve kedvezményesen a 6., 7. és 14. kerületi parkolási engedéllyel rendelkező lakosok.


Bővebben a Múzeum Mélygarázs szolgáltatásairól és a díjakról: https://ligetbudapest.hu/latogatoknak/muzeum-melygarazs
...
...
...
...
...

A csaknem 30.000 négyzetméter összes szintterületű, vastag földréteggel, és így növényzettel borított háromszintes mélygarázsban külön beállót kaptak a mozgássérültek járművei, a motorosok, és az elektromos autóknak töltővel ellátott helyeket alakítottak ki. A garázs legfelsőbb szintjén a kerékpárral közlekedőknek kerékpártárolókat és öltözőket alakítottak ki. A mélygarázs tetején a tájépítészeti terveknek megfelelően növényeket is telepítettek, így a hajdanvolt lebetonozott felszíni parkoló helyét átveszik a növények. Az  autómentes Városliget elérése érdekében további földalatti parkolók is létesülnek, az Állatkerti körúton 700, míg a Hermina úton egy 275 férőhelyes létesítmény épül....
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Ajánlott Hírek
Itt található
dgyorgy_uti_melygarazs