Múzeum Mélygarázs - parkolás a Városligetben

A Múzeum Mélygarázsba a Dózsa György útról lehet behajtani, a Damjanich és a Dembinszky utca közötti szakaszon.

A Liget Budapest Projekt megvalósításával egyik fő célkitűzésünk, hogy a park zöldfelületének megújítása és bővítése mellett csökkentsük a park autóforgalmát, amely a mai napig óriási környezeti terhelést jelent a Városliget élővilágára. Ennek egyik első lépéseként megszüntettük az 56-osok terén a felszíni parkolást, a látogatók pedig már a Dózsa György úti Múzeum Mélygarázst használhatják, ami három szinten mintegy 800 autót képes befogadni. Az új létesítmény egész Európában egyedülálló különlegessége, hogy - a Városliget és a művészetek évszázados összekapcsolódására reflektálva - a mélygarázs belső terei a nemzeti képtár gyűjteményéből 12 kiemelkedő magyar mester egy-egy remekművét idézik meg.

 

A Múzeum Mélygarázs nyitva tart az év minden napján, 0-24 órában. 22:00 óra után a leengedett védőrács elé gurulva a rács automatikusan kinyílik, szabad bejárást engedve a Mélygarázsba.

 

Nyitva tartás és megközelítés

 • Nyitva: 0-24 óráig, minden nap
 • Megközelítés: A Múzeum Mélygarázsba a Dózsa György útról lehet behajtani, a Damjanich és a Dembinszky utca közötti szakaszon.

 

Víztakarékos és környezetkímélő autómosó nyílt a városligeti Múzeum Mélygarázsban: 5000Ft kedvezmény az új felhasználóknak!

A GreenLine Clean autómosóban a járművek tisztítása kézzel történik, 99.9%-ban biológiailag lebomló nanotechnológián alapuló tisztítószerekkel. Ennek köszönhetően minden mosás alkalmával 150 helyett mindössze 1 liter vizet használnak fel, és a hagyományos mosással szemben jóval fényesebbek és hosszabb ideig ápoltak maradnak az autók.

A kényelmes és időtakarékos használatot segíti a myGreenLine applikáció, ahol egy 5000Ft-os kedvezmény vár a LIGET5000 kuponkóddal!

 

Részletesen a Greenline-ról

Európában az elsők között kínálnak kiemelten víztakarékos és környezetkímélő megoldást a különböző méretű gépjárművek tisztítására. Az autók takarítása kézzel történik, erre a célra kifejlesztett, nanotechnológián alapuló tisztítószerekkel, amelyek 99,9%-ban biológiailag lebomlanak. Azok a felületek, amiket ezzel az eljárással szabadítanak meg a különféle szennyeződésektől, a hagyományos mosással szemben, jóval fényesebbek lesznek és egy speciális védőrétegnek köszönhetően hosszabb ideig ápoltak maradnak. Így a mosóinkban megforduló autók egytől-egyig patyolat tisztán távozhatnak.

 

Időpontfoglalás

Az időpontfoglalás a MyGreenLine applikáció segítségével történik: a MyGreenLine alkalmazást az AppStoreból vagy a Play Áruházból lehet letölteni.

„A tisztítást mi intézzük. Amíg te dolgozol, tárgyalsz, ügyeket intézel, kitakarítjuk az autódat.”

Parkolj okosan és érintésmentesen a Liget+Mobilitás tagság kiváltásával!

A korlátlan időre szóló Liget+Mobilitás tagsággal mostantól érintésmentesen, még egyszerűbben és kényelmesebben parkolhat a Múzeum Mélygarázsban.

Hogyan működik?

 • Igényelj tagságot rendszámod megadásával és a 2000 Ft-os regisztrációs díj befizetésével.
 • Regisztráld bankkártyádat: a regisztrációs díj fizetésére kizárólag bankkártya-regisztrációval együtt van lehetőség.
 • A regisztrált bankkártya biztosítja, hogy a rendszer automatikusan le tudja vonni az aktuális parkolási díj összegét.
 • E-mailben visszaigazolást adunk a tagság sikeres aktiválásáról.
 • Érkezéskor automatikusan nyílik a sorompó, amennyiben a regisztrált rendszámú gépjárművel érkezel a Múzeum Mélygarázsba.
 • Add meg rendszámod a Mélygarázsba való bejutáshoz: a Múzeum Mélygarázs felszíni bejáratainál a rendszám beírásával hívható a lift.
 • Távozáskor automatikusan nyílik a sorompó és történik meg a fizetés.
 • A rendszer kiszámolja a Liget+Mobiltás tagsággal járó kedvezményes parkolási díjat, amit automatikusan le is von a tagság kiváltásakor regisztrált bankkártyáról.

Fizetési lehetőségek

 • fizető automatáknál bankkártyával és készpénzzel
 • zónakód alapon többféle mobilalkalmazással és SMS-ben (zónakód: 5580)
 • Parkl applikációval

 

Elveszett jegy pótlása

Parkolójegy elvesztése esetén fáradjon az Információs Ponthoz. Amennyiben aktuális parkolásához a rendszer rögzített rendszámot, úgy a megadott rendszám alapján a tényleges parkolási díjat fizetheti ki a fizető automatánál. Amennyiben nincs rendszám rögzítve aktuális parkolásához, az elveszett parkolójegy pótlása 5000 Ft, amelyet a fizető automatánál fizethet ki. 

 

Elektromos töltők

A mélygarázs első szintjén 24 db elektromos autótöltővel ellátott parkolóhelyet alakítottunk ki, melyek az alábbi díjak mellett használhatóak:

 • 20 db gyors töltő (AC, 22 kW) díja: 285 Ft / kW ÁRVÁLTOZÁS 2024. június 1-től 199 Ft / kW
 • 4 db villám töltő (DC, 90 kW) díja: 325 Ft /kW ÁRVÁLTOZÁS 2024. június 1-től 249 Ft / kW

Fizetési lehetőségek:

 • eseti töltés előre fizetéssel online felületen  
 • applikációval, a Parkl segítségével

Parkolási díjak és bérletek

 

Parkolási díjak gépjárművek számára

 

 • 8:00 - 20:00 I 400 Ft / megkezdett óra, 200 Ft / megkezdett félóra
 • 20:00 - 8:00 I 200 Ft / megkezdett óra

 

Parkolási bérletek

24 órás bérlet 6.500 Ft - megváltástól számított 24 órán belül lehetővé teszi a be- és kihajtást

72 órás bérlet 14.500 Ft - a 72 órás bérlet a megváltástól számított 72 órán belül lehetővé teszi a be- és kihajtást

30 napos bérlet egész napra 43.500 Ft -  érvényes a kiváltás napjától számított 30 naptári napig a nap 24 órájában

30 napos éjszakai bérlet 13.500 Ft - érvényes a kiváltás napjától számított 30 naptári napig minden nap 20:00 és 9:00 között

30 napos nappali bérlet 32.500 Ft  - érvényes a kiváltás napjától számított 30 naptári napig minden nap 8:00 és 20:00 között

 

A parkolóbérletek kiváltásának folyamata:

 • Hajtson be autóval a mélygarázsba és húzzon egy jegyet. (Az aktuális parkolás díját nem kell kifizetni, a bérletvásárlás felülírja majd az első behajtáshoz szükséges jegy díját.)

 • A bérleteket a fizetőautomatáknál lehet kiváltani. (Javasoljuk a P1 szinten lévő automata használatát, ahol az Információs Pont is található, amely előtt egy rövid megállási hely is ki van alakítva a kényelmes ügyintézéshez.)   
 • Helyezze be a fizetőautomatába a bejáratnál húzott parkolójegyet.   
 • Nyomja meg a Bérletek feliratú gombot a képernyőn.   
 • A megjelenő 3 bérlettípus közül válassza ki a megfelelőt.    
 • Fizesse ki a megfelelő összeget. ÁFA-s számla igény esetén a fizető automaták kezelőfelületén a fizetést megelőzően válassza ki a Nyugta kérés lehetőséget, majd a megkapott nyugta képét a számlázási adatokkal együtt küldje el a fizetést követő 5 napon belül a szamla@ligetbudapest.hu e-mail címre.   
 • Ezután a megkapott bérletkártyával fáradjon át az Információs Ponthoz, ahol a helyi személyzet segít a megvásárolt bérletkártyához díjmentesen plasztik kártyát csinálni, illetve a rendszámot rögzíteni. (Egy bérlethez akár több rendszámot is lehet rögzíteni, de egy bérlettel egyszerre csak egy autó tartózkodhat a garázsban.)  
 • Figyelem! Az Információs Pont csak 6:00 és 22:00 között van nyitva, amennyiben 22:00 és 6:00 között vásárol bérletet az automatákban, abban az esetben csak másnap lesz lehetősége plasztik kártyát és rendszám rögzítést igényelni. 

 

Túlparkolás

A bérlet időszakán túli parkolásért a rendszer az aktuális parkolási tarifa szerinti díjat számítja fel, amelyet a kihajtást megelőzően a bérletkártya leolvasásával vagy a rendszám megadásával a fizető automatáknál lehet kiegyenlíteni.  

 

Elveszett parkolási bérlet

A bérletkártya elvesztése esetén a kártyapótlás díja 5000 Ft / kártya. Ez csak abban az esetben érvényes, ha a bérletvásárlást követően regisztrált a Mélygarázs Információs Pontján és kapott plasztik bérletkártyát. (Az automatából kijövő bérletkártyát elvesztés esetén nem áll módunkban pótolni.) 

Lakossági behajtási engedély

A Múzeum Mélygarázs a Városligetet övező kerületek (6., 7. és 14. kerület) lakói számára kedvezményes parkolási lehetőséget kínál. Az adott kerületek lakói közül az érvényes lakossági parkolási engedéllyel rendelkezők válthatnak behajtási engedélyt, amely révén 200 férőhelyig díjmentesen használhatják a mélygarázst a felszíni fizetős parkolási időszakon kívüli kibővített időszakban (17:00 – 9:00).

 

Kerületi lakossági behajtási engedély (2024)

A kerületi lakossági behajtási engedély az aktiválás követően érvényes a tárgyévet követő év február 28.-ig, minden nap 17:00 és 09:00 óra között, és kiváltható 2000 Ft-os regisztrációs díj ellenében.

A lakossági behajtási engedély kiváltásának folyamata

 • A kerületi lakossági behajtási engedély kiváltásához rendelkeznie kell 6., 7. vagy 14. kerületi érvényes lakossági parkolási engedéllyel.
 • A lakossági engedély online igényelhető a  ligetplusz.hu  oldalon, a Liget+ közösségbe való regisztráció és az adminisztrációs díj befizetése után.  
 • A bérlet aktiválásához a lakossági parkolási engedélyt igazoló irat scannelt vagy befotózott másolatának feltöltése szükséges a Liget+ fiók dokumentumai közé.  
 • Amennyiben a Városliget Zrt. által végzett okmányellenőrzés sikeres, a bérlet aktiválásra kerül.  
 • Figyelem! Az üzemeltető az éves lakossági parkolási bérletet megváltók közül egyszerre 200 gépjármű számára biztosítja a bérlet időszakában történő díjmentes parkolást, a parkolóhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. 

Hogyan működik a lakossági behajtási engedély?

 • Amennyiben a ligetplusz.hu oldalon kiváltott érvényes lakossági behajtási engedéllyel rendelkezik a környékbeli lakos, azzal a gépjárműjével, amelynek rendszámára vonatkozik az engedély úgy hajthat be a Múzeum Mélygarázsba, hogy 17:00 és 9:00 között a mélygarázs rendszere nem számol parkolási díjat.
 • Lakossági behajtási engedélyt korlátlan számban válthatnak ki a környékbeli lakosok, de a mélygarázsban egyidejűleg maximum 200 ilyen engedéllyel rendelkező gépjármű tartózkodhat.
 • A mélygarázsba a fenti kedvezménnyel még szabadon behajtható gépjárművek aktuális számát a környékbeli lakosok a ligetbudapest.hu/parkolas oldalon, valamint a mélygarázs lehajtója előtt elhelyezett foglaltság jelző táblán ellenőrizhetik.
 • Amennyiben a környékbeli lakos rendelkezik behajtási engedéllyel és a mélygarázsba előzetesen nem hajtott még be 200 lakossági behajtási engedéllyel rendelkező gépjármű, a mélygarázs sorompójához érve a rendszer automatikusan kiad egy Lakossági parkolás felirattal ellátott parkolási jegyet.
 • Amennyiben a sorompóhoz érve a parkolási jegy kiadása nem történik meg, úgy a lakosság számára biztosított 200 db kedvezményes behajtás már megtörtént, és a mélygarázs a normál tarifával vehető igénybe. Amennyiben a lakos a normál tarifával nem szeretné igénybe venni a mélygarázst, parkolási jegyet húzva 15 percen belül elhagyhatja a garázst a kijáraton keresztül.
 • Amennyiben a sorompóhoz érve a parkolási jegy kiadása nem történik meg, de a foglaltság jelző tábla vagy az online felület alapján még van fennmaradó lakossági behajtás, úgy kérjük, hívja a sorompótól a mélygarázs információs pontját további segítségért.

Kiegészítő bérlet vásárlás környékbeli lakosoknak

 

A kerületi lakossági behajtási engedélyhez kiegészítő bérlet vásárolható az engedélyben foglalt parkolási időszakon túli időszakra, amely révén az adott gépjárművel 0-24 órás parkolási jogosultságot szerez a mélygarázsban. Erre a célra a 30 napos nappali bérlet váltható ki, ami érvényes a kiváltás napjától számított 30 naptári napig, és 32.500 Ft-os áron vásárolható meg (az ár 2023. január 5-től érvényes).

 

A kiegészítő bérlet kiváltásának folyamata:

 1. Hajtson be autóval a mélygarázsba és húzzon egy jegyet. (Az aktuális parkolás díját nem kell kifizetni, a bérlet vásárlás felülírja majd a behajtáshoz szükséges jegy díját.)
 2. A bérletet a fizetőautomatáknál lehet kiváltani. (Javasoljuk a P1 szinten lévő automata használatát, ahol az Információs Pont is található, ami előtt egy rövid megállási hely is ki van alakítva a kényelmes ügyintézéshez.)
 3. Helyezze be a fizetőautomatába a bejáratnál húzott parkolójegyet.
 4. Nyomja meg a Termék választás feliratú gombot a képernyőn.
 5. A megjelenő bérlettípusok közül válassza ki a 30 napos nappali bérlet opciót.
 6. Fizesse ki a megfelelő összeget. ÁFA-s számla igény esetén a fizető automaták kezelőfelületén a fizetést megelőzően válassza ki a Nyugta kérés lehetőséget, majd a megkapott nyugta képét a számlázási adatokkal együtt küldje el a fizetést követő 5 napon belül a szamla@ligetbudapest.hu e-mail címre.
 7. Ezután a megkapott bérletkártyával fáradjon át az Információs Ponthoz, ahol a helyszíni személyzet díjmentesen elkészíti a megvásárolt bérletkártya mellé a behajtáshoz szükséges plasztik kártyát, illetve rögzíti a rendszámot. Kérjük, jelezze a személyzetnek, hogy Kerületi lakossági behajtási engedéllyel is rendelkezik.
 8. Figyelem: Az Információs Pont csak 6:00 és 22:00 között van nyitva, amennyiben 22:00 és 6:00 között vásárol bérletet az automatákban, abban az esetben csak másnap lesz lehetősége plasztik kártyát és rendszám rögzítést igényelni.

 

Túlparkolás

 

A behajtási engedély érvényességi időszakán (17:00 - 9:00) túli parkolásért az aktuális parkolási tarifa szerinti díjat számítja fel a rendszer, amelyet a kihajtást megelőzően a behajtásnál kapott parkolási jeggyel a fizető automatáknál lehet kiegyenlíteni.