Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Újra rozé fesztivál a Városligetben

Lassan itt a rozé szezonja, ezért a már hagyománynak számító Rosalia fesztivál alkalmával május második hétvégéjén borászatok költöznek a Ligetbe, ahol teret kap a kóstolás és a szabadtéri kikapcsolódás.

Lesz itt minden, mi szemnek és szájnak az ingere. Egy kis jazz itt, egy kis pop ott, széles gyöngyöző bor kínálat és kiemelt rosé paletta, jó társaság, piknikezés, valamint pezsgők. A több, mint 50 borász generációs borai mellett a hétvégi piacozás helyett a street food gasztronómiai fogásai közül is csipegethetnek a látogatók. A színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló zene szórakoztatja a nagyérdeműt, míg nappal családi- és gyerekprogramokkal várják a szervezők az apródokat.

A Liget Budapest projekt a Magyar Zene Házával és a Néprajzi Múzeummal karöltve számos izgalmas családbarát programmal érkezik a fesztiválra. Hagyományőrző kiállításokkal, kézműves foglalkozásokkal, mindent eldöntő versenyekkel és hetedhét országra szóló mesékkel igyekeznek elvarázsolni az aprónépet a Liget Budapest Art Park sátorban.

A hétvége folyamán a gyerekek múzeumpedagógusok segítségével találkozhatnak a Néprajzi Múzeum gyűjteményével, ami bevezeti őket a borászat rejtelmeibe, majd a mesék hullámhosszán hajthatják délutáni álomra a fejüket a kockás piknik pokrócokon, amit szintén biztosítanak a szervezők, mivel a Liget sátor alatt igazi mesekuckót alakítanak ki, ahol szombaton és vasárnap is a Hetedhétország lakóié a főszerep. Ha éppen nem itt szórakozik a család, akkor részt vehetnek a hordógurítás és hordó puzzle játékokban, ahol kicsik és nagyok egyaránt megmérettethetik versenyszellemüket és tesztelhetik le kitartásukat.

A programoknak még koránt sincs vége, hiszen a hangszersimogatóban az érdeklődők általános és magyar népi hangszereket ismerhetnek meg, amik szabadon kipróbálhatóak és „simogathatóak”, majd a hétvégén a furfangosabbak a családi fotóalbumba készíthetik el a legújabb fotót, mivel a helyszínen miskakancsóval és egyéb játékos figurával lehet majd selfiet készíteni. A sejtelmes és rejtelmes hangszerkészítő kézműves foglalkozáson pedig egyszerű hangszereket készíthetnek el és vihetnek haza a gyerekek.

Újra megrendezésre kerül a Liget Bora című verseny is, ahová tavaly a részt vevő borászatok 40 bort neveztek be. A szavazatok alapján pedig 2017-ben a Dúzsi Tamás és Családja szekszárdi pincéjéből került ki a nyertes Kékfrankos Rosé 2016. Idén is várjuk a lelkes borászok jelentkezését.

A fesztiválra ingyenes a belépés és a kóstoláshoz használt kristálypohár kedvezményesen elővételben és a helyszínen az információs standokon is megváltható. A rendezvény hivatalos fizetőeszköze a helyszínen bérelhető és feltölthető Festipay fesztivál kártya, vagy MasterCard/Maestro PayPass, VISA Pay Wave. Ahogy a mondás is tartja, az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk, így pakoljuk fel a családot és ne hagyjuk ki az év rosé eseményét, ami üde színfolt a borok bárányfelhős rózsaszín egén.

Back to top ▲