Hu | En | icon-facebook icon-youtube Instagram

Rózsakert

A megújuló Liget legszínesebb, egyben legillatosabb helyszínének ígérkezik az Olof Palme ház előterében újonnan kialakításra kerülő Rózsakert, melyben 5000 rózsatő és örökzöldek között nyílik majd lehetőség kikapcsolódásra.

A megújuló Liget legszínesebb, egyben legillatosabb helyszínének ígérkezik az újonnan kialakítandó Rózsakert. A magyarok számára oly kedves virág, mintegy 5000 rózsatő biztosítja majd az Olof Palme Ház északi oldalán, a Zichy Mihály út melletti parkban a nyugodt kikapcsolódást.

A tájépítészek az épületekhez tervezték a park növényzetének egyes elemeit: így a Rózsakert az Olof Palme Ház egyfajta előkertje lesz. Padok, színes növénykiültetések tarkítják majd a területet, hogy az ide érkezők nyugodt környezetre leljenek errefelé: virágokkal, szökőkúttal, beszélgetésre és elcsendesedésre is alkalmas helyekkel. A Rózsakert a maga 2500 négyzetméterével, és számtalan virágágyásával területileg egyértelműen elkülönül majd a Liget többi részétől, de ugyanakkor nyitott, mindenki által látogatható hely lesz. Más növények is otthonra lelnek itt: örökzöld cserjék és mille-fleur típusú ágyások egészítik majd ki a rózsákat.

A park ezen része minden generáció számára kiválóan alkalmas lesz a pihenésre, találkozásra, de akár esküvői fotózásra is szép kulisszául szolgálhat.

Vissza a lap tetejére ▲