newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Rózsakert

 Rózsakert

Státusz: Elkészült

terület: 2 000 m2

tervező: Garten Studio

kivitelező: Green Art kft.


A megújuló Liget legszínesebb, egyben legillatosabb helyszínének lett a Millennium Háza előterében újonnan kialakított Rózsakert, melyben 1500 rózsatő és örökzöldek között nyílik lehetőség kikapcsolódásra.


A Millennium Háza környezetének kertészeti megújítása is megvalósult, melynek során egy, a Városligetben egyedülálló rózsakertet is telepítettek az épület bejáratához: számos rózsafaj változatos színű és mintázatú virágai keltik életre Budapest aranykorának hangulatát. A tájépítészek az épület karakteréhez illeszkedően tervezték meg az 1500 tő rózsa alkotta Rózsakertet, amely így egyben a Millennium Háza előkertje is . A gondosan megtervezett Rózsakert látogatói egy kis ízelítőt kaphatnak az új, úgynevezett „modern rózsafajtákból”, láthatnak néhány régi, de még ma is kedvelt fajtát a XVII-XVIII. századból, megismerhetik a félárnyékot tűrőket és a napon díszítőket, s találnak a rózsákkal jól társítható évelő virágokat is. A kiültetett fajták mellett jeltáblán lesz megtalálható a fajta neve, nemesítője, növekedési típusa, és a nemesítés éve. Padok, színes növénykiültetések tarkítják a területet, hogy az ide érkezők nyugodt környezetre leljenek: virágokkal, szökőkúttal, beszélgetésre és elcsendesedésre is alkalmas helyekkel. A kert központi része egy új Zsolnay-díszkút, mellette változatos színű és virágformájú bevezető és szegélyező ágyásokkal.

Tartson velünk vezetett sétánkon és ismerje meg a Rózsakert titkait!

2023. június 3-tól élvezzük együtt a Rózsakert gyönyörű és illatos virágcsodáit! A séta során megismerkedünk a rózsák mindenkori jelentőségével, a rózsakertek történetével, eredetével, és azok magyarországi népszerűségével. Olyan kulisszatitkokról is hallhatunk, mint hogy hány tő, vagy milyen különleges nemesített példányok találhatók a parkban, de megtudhatjuk azt is, hogy milyen felhasználási módja ismert az egyes rózsafajoknak. A túra a kert központi részével, a Zsolnay-díszkút bemutatásával zárul.

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Ajánlott Hírek
Itt található
rozsakert