newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left
2018/05/28

Gyereknap a Városligetben

Május 26-án és 27-én az Országos Gyermekmentő Szolgálat által szervezett gyereknapi rendezvényre a második napon a Liget projekt is kitelepült. A Liget Budapest Art Park a Néprajzi Múzeummal és a Magyar Zene Házával karöltve számos izgalmas gyerek- és családbarát programmal érkezett, ahol hagyományőrző ügyességi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal és izgalmas versenyekkel fogadták a gyerekeket.

A sátor egyik felében a Néprajzi Múzeum, másik felében pedig a Magyar Zene Háza által összeállított programok kaptak helyet, amin egyaránt részt vehetett kicsi és nagy. A Zene Háza hangszersimogatóval és hangszerkészítő foglalkozásokkal lopta be magát a gyerekek szívébe, a Néprajzi Múzeum pedig interaktív, népies játékokat hozott a Városligeti Gyereknapra.

A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe és adta át magát a játék örömének. Idén hasonló méreteket öltött a látogatószám, így hétvégén is gyereknevetéstől volt hangos a Liget.

 

Ajánlott Hírek