newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Lezajlottak a tervezett faátültetések a Ligetben

2018/05/07

A leendő Néprajzi Múzeumnál három megtermett fát - egyhegyi juhart, egy nyugati ostorfát és egy közönséges platánt - költöztettek arrébb sikerrel. Egy negyedik egyed átültetése is tervben volt, de sajnos a természet és az időjárás megelőzte a szakembereket, és a fa kidőlt, mielőtt átültethették volna. A felszín alatti törzsrészei és gyökérzete súlyosan korhadt volt, már nem lehetett megmenteni.

Szintén sikeres volt viszont a leendő gyermek sportpályáknál, a Vakok Kertje szomszédságában végzett tíz darab, szintén méretes fa átültetése. A Liget Budapest Projektnek köszönhetően itt – a liget környéki iskolákkal folytatott egyeztetések alapján - létrejön egy jól megközelíthető sportpark, ezen belül egy 200 méteres futókör távolugró gödörrel és 2 multifunkciós pályával, illemhellyel.

A fák előkészítésével, és átültetésével kapcsolatos feladatokat a közel 50 éves tapasztalattal és 1 millió sikeres átültetéssel a háta mögött álló német Opitz GmbH-ra és magyar partnerére, a Galapagos Zoo Service Kft.-re bízta a Városliget Zrt. A német cég által kifejlesztett technológia Európában a legkorszerűbb, alkalmazásával 95 százalékos biztonsággal megmaradnak az átköltöztetett fák.

A fent említett átültetéseket megelőzően a szakemberek valamennyi előkészítő munkálatot elvégeztek, amelyek a sikeres és biztonságos átültetés előfeltételei. A Városliget Zrt. a park megújítása során mindent megtesz azért, hogy valamennyi egészséges fát megtartson, a betegeket kezelje és a Liget Budapest Projekt végrehajtásával újjászülessen a park teljes növény- és állatvilága.

A fák gondos felkészítésének lépéseiről ezen a linken olvashat részletesen, míg a korábbi, sikeres faátültetésekről itt tájékozódhat.

Ajánlott Hírek