newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left
2018/08/27

Új helyet kapott az e-töltőállomás a Városligetben

A közpark autóforgalma óriási környezeti terhelést jelent a Liget élővilágára nézve, mivel napi 15.000 autó halad a Ligeten keresztül, és a közelmúltig több mint 1.500 autó parkolt itt naponta. Ezért a Városliget Zrt. a Liget Projekt kapcsán olyan intézkedéseket épített be a tervekbe, aminek a segítségével a Városliget gyakorlatilag zéró emissziós övezetté válik a Liget Budapest Projekt befejeztével.

Ennek egyik lépése a felszíni parkolás megszüntetése a Városliget peremén megvalósuló mélygarázsok építésével. A tervek szerint az Állatkerti körúton 700, a Hermina úton 275, a Dózsa György úton pedig 800 férőhelyes földalatti parkoló épül. Itt a csaknem 800 férőhelyhez az elektromos autók számára 8 korszerű nagy teljesítményű Type2 gyorstöltő, és 10% EVSE töltési pont kerül majd elhelyezésre. Ezek a töltők a látogatói élményért felelős (Customer Experience Management) rendszer részét képezik majd a Smart Ligetben. A jogszabály alapján az elektromos töltők használata továbbra is ingyenes.

Hivatalosan augusztus elejétől várják az elektromos autók tulajdonosait, hogy újra használatba vegyék az elektromos töltőket.

Ajánlott Hírek