newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Agility nap a Ligetben

CSAK LIGET+ TAGOKNAK – AGILITY NAP A LIGETBEN

Családi kutyás napra várjuk az érdeklődőket a ligetbe, melyet a Magyar Agility Szövetséggel közösen szervezünk.

A délelőtt 10 órától kezdődő programon két kétórás etapban lehet majd kutyás versenyeket nézni.

A két futam közötti időben pedig érdekes bemutatókra számíthatnak az eseményre látogatók.

REGISZTRÁCIÓ

Az esemény csak a Liget+ tagok számára elérhető! Ha nem rendelkezel Liget+ tagsággal, akkor regisztrálj! A regisztráció ingyenes.

Ezt követően lépj be a fiókodba és a Helyszínek/Látogatóközpont eseményei közül válaszd ki az Agility nap a Ligetben eseményt és regisztrálj az időpontra! Ha családoddal érkezel, egy regisztráció elegendő.

PROGRAM

  • 10:00-11:30 Agility: gamblers futamok
  • 11:30-12:00 Technikai szünet, közben Kutya Guru Kutyaiskola bemutatója a kereső kutyák képzéséről
  • 12:10- 13:00 Agility: power jumping versenyszám
  • 13:00-13:30 Technikai szünet, közben Kutya Guru Kutyaiskola bemutató
  • 13:30-14:00 Eredményhirdetés

HELYSZÍN

A Millennium Háza (Olof Palme sétány 1.) melletti parkos terület, a Rudolf szobornál.

PARKOLÁS

Az esemény résztvevőinek kétórás ingyenes parkolást biztosítunk a Múzeum Mélygarázsban. A parkolási kedvezményt a helyszínen, a szervezőknél lehet igényelni a parkolási jegy és a regisztrációs jegy bemutatásával.

Agility nap a Ligetben

Családi kutyás napot tartunk a Ligetben 2023. szeptember 10-én, vasárnap, a Magyar Agility Szövetséggel és a Kutya Guru Kutyaiskolával közösen.

Lépj be Liget+ fiókodba és regisztrálj az ingyenes eseményre!

A rendezvényen készült felvételeket a Városliget Zrt a honlapján, közösségi média felületein és promóciós anyagaiban közzé teheti, azok felhasználásával összefoglalót, bejegyzést készíthet.

Az Általános Szerződési Feltételek ITT találhatóak.

Magyar Agility Szövetég

2001. őszén alakult azzal a céllal, hogy az agility-t hivatalos sportként ismerjék el hazánkban. A szövetséget több sportegyesület hozta létre.

Legfontosabb tevékenységük közé tartozik a minden évben megrendezésre kerülő IMCA&PAWC Agility Bajnokságra - melyet világbajnokságnak is tekintenek - a magyar válogatott összeállítása, illetve a kiutazásban való közreműködés is. Legnagyobb szakmai kihívás számukra a 2003 évi Európa Open Agility Európa-bajnokság megrendezése volt, ahova Európa számos országából közel 300 versenyző érkezett.

A verseny szezont minden évben a szövetség által rendezett Köztársaság Kupa nyitja, ahova az agility versenyzők színe-java érkezik, hogy megszerezze a bajnoki címet. Ezen a versenyen immár hagyományosan Junior-, Veterán-, Hobby- és ParAgyility bajnokokat is hirdetnek.

Hagyományosan nyári tábort is rendeznek, ahol folyamatos edzési és kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak: a legnépszerűbb előadókat hívják meg azzal a céllal, hogy biztosítsák a továbbképzés lehetőségét a két- és négylábú résztvevőknek.

Edzők és az agilityvel foglalkozók számára is tartanak továbbképzéseket.


Kutya Guru Kutyaiskola

Legfontosabb elvük a kutyaoktatásban, hogy mindent bizalomépítéssel, pozitív módszerekkel alapozzunk meg, így a képzés során is ezt a módszert alkalmazzák. Minden kutya más és más, így a hozzá leginkább illő technikát és stílust kell alkalmazni, úgy, hogy a kutyának is örömet okozzon a tanulás és a fejlődés, ezért számos módszer keverékét használják fel. A képzéseik alapja tudományosan igazolt módszerek, folyamatosan tartják a kapcsolatot a tudományos háttér szakembereivel hogy naprakészen tartsák tudásunkat.

Az órákat nyílt terepen, valós élethelyzetekben tartják a Városligetben. Trénereiket úgy válogatták össze, hogy minden helyzethez, személyiséghez, problémához meglegyen a megfelelő szakember és mindenki megtalálja a hozzád illő oktatót. Folyamatos továbbképzésben részesül az egész csapat, nem csupán a kutyaoktatás, hanem a humán pszichológia és képzés terén is, hogy professzionális színvonalat nyújthassanak.


KUTYÁVAL A LIGETBEN


A Városligetben kialakított, dedikáltan kutyás területek népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt: egy-egy hétvégi napon összesen akár 800-1000 négylábú is szaladgál, játszik ezeken a helyszíneken. A Hermina út mentén létesült kutyás élménypark az első ligeti fejlesztések között volt, s nem marad el tőle népszerűségben az Ajtósi Dürer sor melletti, szintén bekerített kutyás parkrész sem, melyet ketté osztottunk a kis- és a nagytermetű ebek részére, a békés egymás mellett élés jegyében. Szintén a parkhasználatot támogatja a Ligeti Kutyás Kódex, az az online füzetecske is, melyben a ligeti kutyázás szabályairól találhattok információkat, ajánlásokat.

Ha szeretnél beleolvasni a kutyás kézikönyvünkbe, vagy többet megtudni arról, milyen fejlesztésekkel, attrakciókkal várjuk a kutyusokat és gazdáikat a Ligetben, látogass el honlapunk kutyás aloldalára.

Ajánlott Hírek