newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Múzeum Mélygarázs - parkolás a Városligetben

A Liget Budapest Projekt megvalósításával egyik fő célkitűzésünk, hogy a park zöldfelületének megújítása és bővítése mellett csökkentsük a park autóforgalmát, amely a mai napig óriási környezeti terhelést jelent a Városliget élővilágára. Ennek egyik első lépéseként megszüntettük az 56-osok terén a felszíni parkolást, a látogatók pedig már a Dózsa György úti Múzeum Mélygarázst használhatják, ami három szinten mintegy 800 autót képes befogadni. Az új létesítmény egész Európában egyedülálló különlegessége, hogy - a Városliget és a művészetek évszázados összekapcsolódására reflektálva - a mélygarázs belső terei a nemzeti képtár gyűjteményéből 12 kiemelkedő magyar mester egy-egy remekművét idézik meg.


A Múzeum Mélygarázs nyitva tart az év minden napján, 0-24 órában.

22:00 óra után a leengedett védőrács elé gurulva a rács automatikusan kinyílik, szabad bejárást engedve a Mélygarázsba.
pillanatnyilag szabad
parkolóhelyek száma
678
szabad helyek lakossági
engedéllyel rendelkezőknek
178

A Múzeum Mélygarázsba a Dózsa György útról lehet behajtani, a Damjanich és a Dembinszky utca közötti szakaszon.6., 7. és 14. kerületieknek ingyenes parkolás 17:00-9:00 között! Részletek itt! Liget+Mobilitás tagsággal kedvezményes díjszabás! Regisztráció itt!

A Múzeum Mélygarázs szabad parkolóhelyeinek számát a következő táblázatban láthatja, amely valós időben frissül:

pillanatnyilag szabad
parkolóhelyek száma
678
szabad helyek lakossági
engedéllyel rendelkezőknek
178
szabad AC
töltőhelyek száma
18
szabad DC
töltőhelyek száma
4
Nyitva tartás és díjak

Nyitva tartás és díjakNyitva: 0-24 óráig, minden nap

Megközelítés: A Múzeum Mélygarázsba a Dózsa György útról lehet behajtani, a Damjanich és a Dembinszky utca közötti szakaszon.


Parkolási díjak gépjárművek számára

2022. szeptember 5-től:

 • 8:00 - 20:00 I 400 Ft / megkezdett óra, 200 Ft / megkezdett félóra
 • 20:00 - 8:00 I 200 Ft / megkezdett óra

A napi maximális fizetendő díj megszűnik, helyette napi bérlet váltható:

 • 24 órás: 6.500 Ft
 • 72 órás: 14.500 Ft

Parkolj okosan és érintésmentesen a Liget+Mobilitás tagság kiváltásával!

A korlátlan időre szóló Liget+Mobilitás tagsággal mostantól érintésmentesen, még egyszerűbben és kényelmesebben parkolhat a Múzeum Mélygarázsban.


A Tagsággal rendelkezők számára

 • A parkolás érintésmentes, a sorompó jegyhúzás nélkül, automatikusan nyílik.
 • Az első 30 perc parkolás ingyenes.
 • 30 perc után a parkolási díj számolása 15 perces alapon történik.
 • A parkolás óradíja jóval kedvezőbb, 400 forint helyett mindössze 300 forint.
 • Elektromos autóval érkező látogatóink egyszerűen használhatják a 24 töltő valamelyikét.
 • Automatikusan elektronikus számla kerül kiállításra a parkolás és töltés befejeztével, melyet e-mailben küldünk ki.

2022. szeptember 5-től:

 • a parkolás óradíja 300 Ft (első 30 perc ingyenes) I éjszaka 200 Ft / óra
 • minden megkezdett negyedóra 75 Ft


Hogyan működik?

 1. Igényelj tagságot rendszámod megadásával és a 2000 Ft-os regisztrációs díj befizetésével.
 2. Regisztráld bankkártyádat: a regisztrációs díj fizetésére kizárólag bankkártya-regisztrációval együtt van lehetőség. A regisztrált bankkártya biztosítja, hogy a rendszer automatikusan le tudja vonni az aktuális parkolási díj összegét.
 3. E-mailben visszaigazolást adunk a tagság sikeres aktiválásáról.
 4. Érkezéskor automatikusan nyílik a sorompó, amennyiben a regisztrált rendszámú gépjárművel érkezel a Múzeum Mélygarázsba.
 5. Add meg rendszámod a Mélygarázsba való bejutáshoz: a Múzeum Mélygarázs felszíni bejáratainál a rendszám beírásával hívható a lift.
 6. Távozáskor automatikusan nyílik a sorompó és történik meg a fizetés. A rendszer kiszámolja a Liget+Mobiltás tagsággal járó kedvezményes parkolási díjat, amit automatikusan le is von a tagság kiváltásakor regisztrált bankkártyáról.

Kiváltom a Liget+Mobilitás tagságot!
Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

 • fizető automatáknál bankkártyával és készpénzzel
 • zónakód alapon többféle mobilalkalmazással és SMS-ben (zónakód: 5580)
 • Parkl applikációval


Elveszett jegy pótlása

Parkolójegy elvesztése esetén fáradjon az Információs Ponthoz. Amennyiben aktuális parkolásához a rendszer rögzített rendszámot, úgy a megadott rendszám alapján a tényleges parkolási díjat fizetheti ki a fizető automatánál. Amennyiben nincs rendszám rögzítve aktuális parkolásához, az elveszett parkolójegy pótlása 5000 Ft, amelyet a fizető automatánál fizethet ki. 
Elektromos töltők

Elektromos töltők


A mélygarázs első szintjén 24 db elektromos autótöltővel ellátott parkolóhelyet alakítottunk ki, melyek az alábbi díjak mellet használhatóak:

 • 20 db gyors töltő (AC, 22 kW) díja: 285 Ft / kW 
 • 4 db villám töltő (DC, 90 kW) díja: 325 Ft /kW 

Fizetési lehetőségek:

 • eseti töltés előre fizetéssel online felületen  
 • Parkl applikációval Parkolási bérletek

Parkolási bérletek


A megújuló Városliget részeként átadott Múzeum Mélygarázs a rendszeres látogatóknak háromféle parkolóbérletet kínál gépkocsik számára.

Az árak 2023. január 5-től érvényesek: 

 • 30 napos bérlet egész napra 

A 30 napos bérlet egész napra érvényes a kiváltás napjától számított 30 naptári napig a nap 24 órájában, és kiváltható 43.500 Ft/30 nap-os áron.  

 • 30 napos éjszakai bérlet  

A 30 napos éjszakai bérlet érvényes a kiváltás napjától számított 30 naptári napig minden nap 20:00 és 9:00 között, és kiváltható 13.500 Ft/30 nap-os áron.  

 • 30 napos nappali bérlet  

A 30 napos nappali bérlet érvényes a kiváltás napjától számított 30 naptári napig minden nap 8:00 és 20:00 között, és kiváltható 32.500 Ft/30 nap-os áron.     


A parkolóbérletek kiváltásának folyamata:

 • Hajtson be autóval a mélygarázsba és húzzon egy jegyet. (Az aktuális parkolás díját nem kell kifizetni, a bérletvásárlás felülírja majd az első behajtáshoz szükséges jegy díját.)
 • A bérleteket a fizetőautomatáknál lehet kiváltani. (Javasoljuk a P1 szinten lévő automata használatát, ahol az Információs Pont is található, amely előtt egy rövid megállási hely is ki van alakítva a kényelmes ügyintézéshez.)   
 • Helyezze be a fizetőautomatába a bejáratnál húzott parkolójegyet.   
 • Nyomja meg a Bérletek feliratú gombot a képernyőn.   
 • A megjelenő 3 bérlettípus közül válassza ki a megfelelőt.    
 • Fizesse ki a megfelelő összeget. ÁFA-s számla igény esetén a fizető automaták kezelőfelületén a fizetést megelőzően válassza ki a Nyugta kérés lehetőséget, majd a megkapott nyugta képét a számlázási adatokkal együtt küldje el a fizetést követő 5 napon belül a szamla@ligetbudapest.hu e-mail címre.   
 • Ezután a megkapott bérletkártyával fáradjon át az Információs Ponthoz, ahol a helyi személyzet segít a megvásárolt bérletkártyához díjmentesen plasztik kártyát csinálni, illetve a rendszámot rögzíteni. (Egy bérlethez akár több rendszámot is lehet rögzíteni, de egy bérlettel egyszerre csak egy autó tartózkodhat a garázsban.)  
 • Figyelem! Az Információs Pont csak 6:00 és 22:00 között van nyitva, amennyiben 22:00 és 6:00 között vásárol bérletet az automatákban, abban az esetben csak másnap lesz lehetősége plasztik kártyát és rendszám rögzítést igényelni. 

Túlparkolás

A bérlet időszakán túli parkolásért a rendszer az aktuális parkolási tarifa szerinti díjat számítja fel, amelyet a kihajtást megelőzően a bérletkártya leolvasásával vagy a rendszám megadásával a fizető automatáknál lehet kiegyenlíteni.  


Elveszett parkolási bérlet

A bérletkártya elvesztése esetén a kártyapótlás díja 5000 Ft / kártya. Ez csak abban az esetben érvényes, ha a bérletvásárlást követően regisztrált a Mélygarázs Információs Pontján és kapott plasztik bérletkártyát. (Az automatából kijövő bérletkártyát elvesztés esetén nem áll módunkban pótolni.) 

Lakossági behajtási engedély

Lakossági behajtási engedély

A Múzeum Mélygarázs a Városligetet övező kerületek (6., 7. és 14. kerület) lakói számára kedvezményes parkolási lehetőséget kínál. Az adott kerületek lakói közül az érvényes lakossági parkolási engedéllyel rendelkezők válthatnak behajtási engedélyt, amely révén 200 férőhelyig díjmentesen használhatják a mélygarázst a felszíni fizetős parkolási időszakon kívüli kibővített időszakban (17:00 – 9:00).

 • Kerületi lakossági behajtási engedély (2024)

A kerületi lakossági behajtási engedély az aktiválás követően érvényes a tárgyévet követő év február 28.-ig, minden nap 17:00 és 09:00 óra között, és kiváltható 2000 Ft-os regisztrációs díj ellenében. 


A lakossági behajtási engedély kiváltásának folyamata:

 1. A kerületi lakossági behajtási engedély kiváltásához rendelkeznie kell 6., 7. vagy 14. kerületi érvényes lakossági parkolási engedéllyel.
 2. A lakossági engedély online igényelhető a  ligetplusz.hu  oldalon, a Liget+ közösségbe való regisztráció és az adminisztrációs díj befizetése után.  
 3. A bérlet aktiválásához a lakossági parkolási engedélyt igazoló irat scannelt vagy befotózott másolatának feltöltése szükséges a Liget+ fiók dokumentumai közé.  
 4. Amennyiben a Városliget Zrt. által végzett okmányellenőrzés sikeres, a bérlet aktiválásra kerül.  
 5. Figyelem! Az üzemeltető az éves lakossági parkolási bérletet megváltók közül egyszerre 200 gépjármű számára biztosítja a bérlet időszakában történő díjmentes parkolást, a parkolóhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. 


Hogyan működik a lakossági behajtási engedély?
 1. Amennyiben a ligetplusz.hu oldalon kiváltott érvényes lakossági behajtási engedéllyel rendelkezik a környékbeli lakos, azzal a gépjárműjével, amelynek rendszámára vonatkozik az engedély úgy hajthat be a Múzeum Mélygarázsba, hogy 17:00 és 9:00 között a mélygarázs rendszere nem számol parkolási díjat.
 2. Lakossági behajtási engedélyt korlátlan számban válthatnak ki a környékbeli lakosok, de a mélygarázsban egyidejűleg maximum 200 ilyen engedéllyel rendelkező gépjármű tartózkodhat.
 3. A mélygarázsba a fenti kedvezménnyel még szabadon behajtható gépjárművek aktuális számát a környékbeli lakosok a ligetbudapest.hu/parkolas oldalon, valamint a mélygarázs lehajtója előtt elhelyezett foglaltság jelző táblán ellenőrizhetik.
 4. Amennyiben a környékbeli lakos rendelkezik behajtási engedéllyel és a mélygarázsba előzetesen nem hajtott még be 200 lakossági behajtási engedéllyel rendelkező gépjármű, a mélygarázs sorompójához érve a rendszer automatikusan kiad egy Lakossági parkolás felirattal ellátott parkolási jegyet.
 5. Amennyiben a sorompóhoz érve a parkolási jegy kiadása nem történik meg, úgy a lakosság számára biztosított 200 db kedvezményes behajtás már megtörtént, és a mélygarázs a normál tarifával vehető igénybe. Amennyiben a lakos a normál tarifával nem szeretné igénybe venni a mélygarázst, parkolási jegyet húzva 15 percen belül elhagyhatja a garázst a kijáraton keresztül.
 6. Amennyiben a sorompóhoz érve a parkolási jegy kiadása nem történik meg, de a foglaltság jelző tábla vagy az online felület alapján még van fennmaradó lakossági behajtás, úgy kérjük, hívja a sorompótól a mélygarázs információs pontját további segítségért.

Kiegészítő bérlet vásárlás környékbeli lakosoknak:

A kerületi lakossági behajtási engedélyhez kiegészítő bérlet vásárolható az engedélyben foglalt parkolási időszakon túli időszakra, amely révén az adott gépjárművel 0-24 órás parkolási jogosultságot szerez a mélygarázsban. Erre a célra a 30 napos nappali bérlet váltható ki, ami érvényes a kiváltás napjától számított 30 naptári napig, és 32.500 Ft-os áron vásárolható meg (az ár 2023. január 5-től érvényes).


A kiegészítő bérlet kiváltásának folyamata:

 1. Hajtson be autóval a mélygarázsba és húzzon egy jegyet. (Az aktuális parkolás díját nem kell kifizetni, a bérlet vásárlás felülírja majd a behajtáshoz szükséges jegy díját.)
 2. A bérletet a fizetőautomatáknál lehet kiváltani. (Javasoljuk a P1 szinten lévő automata használatát, ahol az Információs Pont is található, ami előtt egy rövid megállási hely is ki van alakítva a kényelmes ügyintézéshez.)
 3. Helyezze be a fizetőautomatába a bejáratnál húzott parkolójegyet.
 4. Nyomja meg a Termék választás feliratú gombot a képernyőn.
 5. A megjelenő bérlettípusok közül válassza ki a 30 napos nappali bérlet opciót.
 6. Fizesse ki a megfelelő összeget. ÁFA-s számla igény esetén a fizető automaták kezelőfelületén a fizetést megelőzően válassza ki a Nyugta kérés lehetőséget, majd a megkapott nyugta képét a számlázási adatokkal együtt küldje el a fizetést követő 5 napon belül a szamla@ligetbudapest.hu e-mail címre.
 7. Ezután a megkapott bérletkártyával fáradjon át az Információs Ponthoz, ahol a helyszíni személyzet díjmentesen elkészíti a megvásárolt bérletkártya mellé a behajtáshoz szükséges plasztik kártyát, illetve rögzíti a rendszámot. Kérjük, jelezze a személyzetnek, hogy Kerületi lakossági behajtási engedéllyel is rendelkezik.
 8. Figyelem: Az Információs Pont csak 6:00 és 22:00 között van nyitva, amennyiben 22:00 és 6:00 között vásárol bérletet az automatákban, abban az esetben csak másnap lesz lehetősége plasztik kártyát és rendszám rögzítést igényelni.

Túlparkolás

A behajtási engedély érvényességi időszakán (17:00 - 9:00) túli parkolásért az aktuális parkolási tarifa szerinti díjat számítja fel a rendszer, amelyet a kihajtást megelőzően a behajtásnál kapott parkolási jeggyel a fizető automatáknál lehet kiegyenlíteni.

A mélygarázs egész Európában egyedülálló, látványos különlegessége, hogy belső tereit a nemzeti képtár gyűjteményéből válogatott alkotások másolatai díszítik, melyek nemcsak a vizuális élményt növelik, de a tájékozódást is segítik. A falakon 12 kiemelkedő magyar mester egy-egy geometrikus, nonfiguratív remekművének reprodukcióit láthatja a közönség.

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...